Kiire nagu ikka

Kirjutan mõned rea neile, keda huvitab.

Mul on u. 500 jama kommentaari (iga nädal) ma ei viitsi neid kustutada. Pole aega. See võtab 30 min ja vahel ka rohkem. Püüdsin välja noppida kommentaarid inimestelt. Kui su kommentaar pole minu “jah”-i saanud, siis pole ma seda leidnud. Vabandan!

Tohutu stress. Seega pean korralikult magama, seega on mul päeval vähem aega, et oma asju teha. Kohustuste nimekiri on meeletu (joonistamine, lugemine, kirjutamine jne). Ei hakka kurtma, ikka see vana jama. :)

Tööl on põrgu. On häid päevi ja on halbu päevi. Nüüd on üks Inge. Ohh, ma ei talu seda naist. Ma püüan mõelda, et ta ei ole nii õel ja ma ise kujutan seda kõike vaid ette… See ei aita. Pole ka kedagi, kellelt küsida, kas ta ka asja nii näeb nagu mina. Samas, mida see muudab? Oluline on ju see, mida mina mõtlen ja tunne. Eksju? See võib olla vale teiste silmis, aga minu jaoks on nii ja seega nii ongi. (Mingi tobe asi, ma arvan, et ülikoolist, noh, igat väidet tuleb tõestada faktidega. Seellest tulenevalt, ma püüan otsida fakte.)

Mina väidan, et Inge kiusab mind (mobning). Selline negatiivne värk ja ebaseaduslik Taanis. Ma ei saa seda kuidagi tõestada. Need on sellised igapäevased väiksed asjad, aga minu närvikava on täiesti segi pööratud.

Kunagi ma mõtlesin, et miks koolis kiusatakse. Mind prooviti kiusata, aga ma eirasin ja nad väsisid. Aga tööl ei paista lõppu tulevadki. Täiskasvanud inimesed (vanuse järgi), aga see, mis seal toimub on midagi 3.-5. klassi tasemel.

Nt. kaks agentuuri töötajat istusid ühte lauda. Kajuks oli tegu vastassooga, selles mõttes, et üks tüdruk ja teine poiss. Minu vanas lauas arutati, et kas neil on suhe ja teine tõdes: “Jah, ma arvan, et neil on suhe, sest nad istuvad samas lauas.” Just, täiskasvanud inimene tegi järelduse. See peaks olema Taani, kus on võrdõiguslikkus jne… Sugu, ei peaks olema üldse tähtis.

Nii.. jah, ma vahetasin söögitoas kohta. Mulle käis selle Inge vingumine närvidele. Nad rääkisid minust nii kõvasti, et ma kuulsin, aga ma ei soovinud seda kuulda. Lõpuks olin ma nii segaduses, et kas nad räägivad minuga või minust.

Iga päev ja iga paus, pidin ma kuulama, kui palju ma šokolaadi söön ja kui ebatervislikult ma söön… Ja Inge arvas, et ma olen ikka paksemaks läinud (minu tööpüksid ei kurda ja pole nagu üldse aru saada, et midagi oleks juurde tulnud). Ju näeb nii hästi, et silma jäävad häirima mikro-rasva-voldid.

Ma väsisin ära. Läksin närvi. Lis läks juba puhkusele ja mul polnud soovi nende nõidadega samas lauas istuda. Kuna Inge minuga nii vastik on olnud, siis mõtlesin, et salvan teda tagasi. Võtsin riski ja…

Läksin ja istusin Larsi lauda (ta istus üksi alates oktoobrist). Inge oli kaks päeva shokis. Nii vait kui vait. Ma pole teda selisena näinudki. Kolmapäeval sai end kogutud. (Talle meeldib Lars väga). Minu arust olin ma nii geniaalne, mitte keegi teine Larsi austajatest, fänn-klubist ei olnud taibanud seda kohta hõivata.

Esimesel päeval räägiti palju. Lars oli natuke närviline. Hääl värises ja läks ära, kui telefoniga rääkis ja jalad värisesid ja oli rahutu. Nüüd on ta harjunud, et ma seal istun.

Enamus on harjunud. Kergendavaks asjaoluks peeti, et me ei räägi. Mina ja Lars siis.

Igatahes…. Kolmapäeval (kui Tina oli ära läinud, Tina hoiab mind) hakkas Inge mu kallal võtma. Otsis probleeme, et mu peale karjuda ja temontreerida teistele, kui loll ma olen ja keelt ei mõista. Küsis mu vanust ja kui ütlesin, siis hakkas mu vanuse kallal võtma. Oma 2-5 minutit ja aktiivselt.

Ma suutsin selle kõik ilusti vastu pidada. Ise ka olin üllatunud. Aga närvikava on nii sassis kui sassis.

Ma olen lugenud inimestest, keda on kiusatud. Üks klassikaaslane… Ma jälgisin teda kaua aega. Ma nägin, mis need “väiksed” tögamised temaga tegid. Uskumatu, kuidas saab selline asi tavalise inimese nässu keerata.

Ok, ma pole tavaline inimene, aga ma tunnen, kui suurt mõju selline väike ja näiliselt mõttetu asi teeb. Ma usun, et see võib ka tavalise inimese rööpast välja viia.

Ju, seepärast ongi parim lahendus, kiusatav kiiresti varakult teise kooli viia, enne kui närvikava ja enesehinnang saab rikutud.

Ma olen oma elus nii mõndagi üle elanud. Ei ole olnud kerge mu elu (just emotsionaalsel tsandil), aga see, mis toimub mu tööl. Ohhh. See on selge põrgu. Inimesed järjest lahkuvad. See pole üksnes mina, kellele see õkkond ei sobi.

Mina tunnen end täiesti mõttetu prügina tööl. Ma olen püüdlik, õpin keelt, harjutan. Väljaspool tööd saad inimestega suhelda taani keeles ja ollakse üllatunud, et nii hästi rägin, võrreldes selle (keele õppimiseks) lühikese ajaga, mis ma olen keelt õppinud ja Taanis elanud.

Ma olen tohutult end parandanud jne… Ma ei anna alla, ma olen võitleja. Ma ei karda tööd ega raskeid asju. Ma läksin ja istusin sinna ussipessa. Aga näed… Nüüd murti maha.

Viimase jõupingutusega istusin sellele kõige ihaldatumale kohale. Teadsin, et nad vihastuvad. Võtsin selle riski, et end “motiveerida” töökohta vahetama. (Mõte selles, et mida halvem, ebameeldivam mul seal on, seda suurema tõenäosusega ja energiaga ma uut töökohta ostin). Minu jaoks natuke vara, aga ju on aeg lahkuda. Enam ei suuda.

Auto ka laguneb… Eksam tulemas… Kohustusi palju, aega napib ja need draamad tööl.

Kusjuures šokolaad ka enam ei aita. Nii kohutav on juba.

Ma saan aru, et olen välismaalane, ja Ida-Euroopast ja näen loll välja ja ei oska keelt jne… Aga kellelgi pole õigust mind alandada. Üksnes loll inimene teeb seda. Tark inimene ei pea teisi alandama, et tark välja näha. Üksnes nõrgad peavad seda tegema.

***

Inge pritsis mulle seda musta (kala) vett näkku. Ewa ja teised teevad talle sama, kui ta nii teeb. Minu jaoks on see madal ja rumal. Ma vaatasin talle enesekindlalt otsa, kortsutsain natuke kulmu ja töötasin (näiliselt) rahulikult edasi. Ei kuivatanud neid prits meid ega midagi.

Sellel hetkel ma tundsin, kui abitu ta on. Ta ei saa kuidagi mind kontrollida ja nüüd ronisin ma Larsi külje alla ka. Ta on ka meeleheitel ja seega pritsib veel eriti seda sappi.

Ma pean lihtsalt korralikult magama, et ma tema manipuleerimised ja õrritamised üle elaksin. Ta räägib meelega oma vastikut aktsenti ja kiiresti, et siis mu peale karjuda ja kurta, et ma olen loll ja ei saa keelest aru. (Teised räägivad aeglaselt ja otsivad vajadusel teisi sõnu, kuid häält nad mu peale ei tõsta.)

***

Pärast vanaisa surma hakkas kehvasti minema. Ma ikka ootan, et äkki läheb paremaks. Võib-olla peabki kõik nii halb olema. Võib-olla olen selle ära teeninud. :)

Kuid ma jätkan. Ma ei anna alla. Püüan stressitekitajate hulka vähendada. Rohkem puhata ja see kino tööl, selle muudan ma nauditavaks. Inge on meeleheitel, seega kui mina olen rahulik ja jään rahulikuks, siis läheb tema endast välja ja kui inimene on endast väljas, siis saab alati kino. Lõpuks on see kloun tema, mitte mina… Selle nimel tasub juba elada. ;)

Jätkan oma teaduslikku projekti ka järgmisel nädalal.

Head lugemist!

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

8 kommentaari postitusele Kiire nagu ikka

 1. Roland kirjutab:

  Kuidas Norra kruiis oli?

 2. Roland kirjutab:

  Mu ema püüdsi meid kokku panna. Tahab meid saata Norra kruiisile. Aga mõte sellest, et ma pean elama koos inimesega, kelle vastu mul pole tundeid… See ajab mu aju lühisesse. Ma peaksin end sundima teda suudlema ja kõike muud… Ma ei suuda. Isegu suure tahtmisega ei suuda… Sedasi kaoks ju elumõte ära. See ei viiks mitte kuhugi.

  • Avatar minny minny kirjutab:

   Ok. Ma pole Norra kruiisil käinud.

   • Roland kirjutab:

    Web näitas Sinu külastusi enne Taani residentsina, siis nüüd oled Norras. Sind veenda jõulu puhkusele`reisima vist pole isegi mõtet( kui see on minu kulul)?

    • Avatar minny minny kirjutab:

     Ma ei tea, miks Web nii näitab, aga olen siiski Taanis. Arvutis võib olla viirus või lähenen su blogile kuidagi valesti. Sul täitsa õigus. Mind reisile veenda on mõttetu (isegi, kui see on kellegi teise kulul). Mulle on juured alla kasvanud. Ei taha liikuda. :)

 3. Avatar Isildur Isildur kirjutab:

  Sul vist tasuks kiusajate peale kaevata. Taani on ilmselt Rootsi taoline ühiskond, ehk siis kaebamine peaks olema levinud. Mitte pahas mõttes. Kindlasti tegeleb töökiusamisega terve kombinaadisuurune ametkond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>