Täitsa toimetan veel

Mul kiskus natuke kiireks. Läksin kooli, see oli 10x raskem/keerulisem kui ma arvasin. Kusjuures ma arvasin, et see on mega raske. Seega… Ega keegi ei oska seda ette kujutada nagunii, kui ise pole selles olukorras olnud.

Aga… Olgugi, et raske on, olen ma väga rahul. Ma kuulen erialast taani keelt. Terve päev olen taani keele sees, kusjuures aktiivse taani keeles sees. Lihtsalt… Meeletult raske, aga samas võrratu… Püüdke siis mõista, eksju. :D

Õppida on palju, lugeda, ülesandeid teha, kodused tööd, grupitööd… Meil on ainult kolm ainet nüüd (5 esimest nädalat). Aga igas aines on õpik, mis on välja töötatud aasta või kahe kohta, seega me peame kiirustama need 5 nädalat.

See teine pool õppest peaksid olema erialaained. Minu eriala on “majandus”. Ma loodan, et on meeldivad ained. Ma veel ei tea täpselt, mis ained seal on.

***

Vahepeal käisin töövestlusel. Taani maksuametis… “Raha paigutuse spetsialisti” ametikoht. Neil oli 90 avaldust, jutule sai ca 30 ja tööle saab 27. Kui ma õigesti aru sain. See oli põnev kogemus.

Tavaliselt inimesed kiidavad end vestlusel, aga ma olin vastupidi. Lõpuks ütlesid nemad: “Sa oled tubli, sul on väga hea haridus ja suurepärased teadmised, sa oskad arusaadavalt selgitada asju..” Ja neile meeldis, kuidas ma mõtlen. :D

Ma ütlesin neile, et olen end positiivselt üllatanud, et olen saanud hakkama asjadega, mida ma poleks uskunud endast (positiivses mõttes). Lisasin veel, et see ametikoht oleks mulle suur väljakutse, aga ma olen 100ga valmis selle vastuvõtma.

Ma ei usu, et ma selle koha saan. Samas olen natuke pabinas, et kui saan. Mis ma siis teen? Järsku oleks kõik mu ümber nii tähtis. Minu palk tõuseks 8x. Kui nad nendest palganumbritest rääkisid, siis ma lasin ühest kõrvast sisse ja teisest välja, ma ei kujuta küll ette nii suurt summat.

Aga las minna… Ma nokitsen vaikselt edasi.

***

Joonistasin ühe pildi. Mul on raskusi “ei” ütlemisega. Kui inimene küsib, siis ma kiiruga ei leia seda sõna oma sõavarast. Ei tohiks ju raske olla, aga… Aga harjutamine pidavat meistriks tegema. Ma siis püüan.

Nüüd lõpetan, pakin asjad ja homme kiman jälle kooli.

Tänan tähelepanu eest!

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>