Mõnikord läheb hästi

Minu armas KIA on hea karmaga auto. Ma käisin psühholoogi juures ja kui tagasi tulin, keerasin tanklasse ja keeramise peal kukkus sumpa alt. Mitte päris, aga osaliselt. Tankla on minu naaber ja seal on autoremont ka, seega andsin naabrile võtmed, näitasin probleemi ja ütlesin, et pean seda kolmapäeval kasutama jälle. :)

Ma olen sellega pikki sõite teinud. Ma ei taha ette kujutadagi, mis oleks saanud, kui ma oleksin olnud 100 km kodust ja S oleks tööl olnud. Mul on autoabi ka kindlustusega, aga ega see mind siis koju too.

Kõik läks ikka supper hästi. Kolmapäeval on mul töövestlus. Nüüd saab KIA uue sumpa, naaber vast märkab, kui sealt veel midagi pudenemas on. :) Üks šarniir on ka läbi minemas (lõtk on sees), aga veel on ressurssi. Kolmapäeva elab üle.

Eks ma olen KIA’t natukene poputanud ka. Õlivahetuse lasin üle, aga hiljaaegu sai see ka tehtud. Hoian silma peal, et hammasrihm saaks õigeaegselt vahetatud ja iga kilin või kolin saab üle vaadatud, see tõttu avastasin ma ka selle šarniiri-lõtku. (Tuttav avastas, aga ma ütlesin, et sealkandis on viga. Ma arvasin, et rooliots, aga oli hoopis šarniir.) :)

Meil on selline omavaheline nali. Ma ütlen iga asja peale, et rattalaager on läbi. :D Ma arvasin, et KIA rattalaager on läbi (neli aastat tagasi). Ta ei ole ikka veel minuga nõus. Lõpuks ütles ta, et ta võib selle ju ära vahetada, aga sellel pole ju mingit mõtet, sest viga pole selles. :D

Nüüd kui ta küsib, mis autol viga on, ma vastan, et rattalaager on läbi. Tavaliselt esimene vasakpoolne, aga kui ta selle variandi ise pakub, siis ütlen, et kõik neli. :D Ja siis me naerame kahekesi.

Üks kord S-i autol oligi rattalaager läbi (parempoolne esimene). Ta küsis, mis mureks, siis ma muigasin ja ütlesin, et arvan, et rattalaager. Ta hakkas naerma. Siis kontrollisime ja selguski, et sellel korral oli mul õigus. (Aga kõik need 1000 eelmist korda ei olnud mul õigus.) :D

***

See (tänane) oli üks ütlemata õnnelik juhus. Ma muidugi ei tea, kuidas naaber mu üle elas. Tal tuli just üks teine auto treileril sisse. Ma lipsasin enne seda ruttu garaaži ja tegin kiire jutu, andsin võtmed ja kõik. Ta tundus natuke stressis, sest nii palju ühe korraga. Ma tahaks talle midagi jõuludeks kinkida. Tuttavale peaks ka. Nad on tõesti alati abiks, kui autodega probleeme on.

Tavaliselt lähevad inimesed närvi, kui auto ootamatult laguneb, aga mina… Ma kuulsin kolinat, mõtlesin, mis see veel on. Kahtlustasin, et sumpa, läksin vaatasin, jah, mul oli õigus. Ja siis läksid silmad särama, sest remonditöökoda kohe seal, läksin sisse ja naaber tuli juba mulle vastu. Sain veel enne, teist kundet (tavaliselt nad räägivad pikalt, need taanlased).

Kõik kuidagi sujus. Uskumatu. Õnn on mu leidnud, loodan, et jääb minuga pikemaks ajaks. :)

See oli lahe. Näitasin naabrile sumpat. (Ta ei saanud mu taani keelest aru, et mis probleem on). Näitasin seda. Ta vaatas ja ütles: “Oh, kurat!” Taani keeles ropendas. Ta oli asjast rohkem šokeeritud kui mina. Ma andsin naeratades võtmed, umbes nagu, et tee midagi sellega siis… Ja läksin koju. :D

***

Ma tean, et KIA hakkab juba vanaks jääma. Ma pole roostetõrjet ka teinud, selle oleks pidanud tegema aasta või kaks tagasi. (Siis sai eelmisest roostetõrkest juba viis aastat). Ma kaalusin seda, aga samas mootor on ka vana ja sellega on ikka palju läbi sõidetud (230000 km), seega… Kui ma selle kuluka roostetõrje teen, siis võib-olla on mul viie aasta pärast ainult kere, et mootor on kohvimasinaks sõidetud.

Mõtlesin siin omakeskis, et mis auto järgmisena. Aga see vist ei ole enam küsimus.

Vend rääkis, et tema KIA hammasrihmapinguti või rulliku polt keeras end lahti. Mootor hakkas rappuma, aga polti minema ei visanud. Ei löönud klappe pähe ega rihma katki ega midagi. Täitsa uskumatu auto. Tal on natu vanem mudel kui mul.

Ma sõitsin oma KIA’ga nii, et õlituli põles. Vast 100-200 meetrit. Enne muidugi sõitsin 120-240 km kui see tuli vilkus või vilgatas. Ma arvasin, et õlipump või puudub surve või õli on liiga paks. Aga tuli välja, et õli oli otsakorral. :D (Ikka juhtub, isegi mul. Ajugeeniusel, nagu tuttav mind hellitavalt kutsub). See oli siis, kui ma just selle auto enda valdusse sain. Siis polnud mul sellest autost ülevaadet.

BMW oli ka üsna tubli. Tollel kulus nukkvõll ära, aga sõitis. Bensiinipump ütles töökoja ees üles. Lükka vaid garaaži. ;)

Opel oli ka tubli. Tollel roostetas kere ära. Nii, et võis istet näha põhja alt. :D

On ta mis ta on, aga KIA kohta on nagu rohkem häid sõnu. Ma arvan, et ma ikkagi mõtlen KIA peale. Need hinnad on ka taskukohasemad kui BMW või Opel. Arvan ma. Ega ma muidugi uurinud pole. Plaanin vähemalt kaks aastat KIA’ga sõita. Ta peab vastu pidama. :)

Olen tõesti positiivselt üllatunud, et nii hästi läks. Sellisest asjast ei oska isegi mitte unistada. :) Jõulud on ilus aeg. Saaks ma veel oma unistuste töö, mis ma jõuluhärralt tellisin, siis oleks ikka tippude tipp. Eksole?!

Rubriigid: Juhtumised minu elust, Määratlemata, Midagi positiivset. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>