välismaistest petistest

Mõned aastad tagasi läbis ajalehti ja ka televisiooni teema pettustest. Kus naised saatsid välismaistele petistele suured rahasummad. Paistsid täiesti adekvaatsed inimesed olema aga ikka langesid ohvriks. Otsustasin asja uurida.

Tegin tagged. som kasutaja  ja sõbra taotlusi hakkas voolama jõena. Enam jagu olid ikka korralikud inimesed, aga täna jutt ei ole neist. Umbes kümne kohta üks oli petis. Algus on neil läbi aastate sama: umbes peale 5 sõnumi vahetust, kui olid saanud meili, hakkab tulise ja lõppematu armastuse jutt, nädala pärast tuleb jutuks abielu ja umbes nädala pärast hakkab raha üles  kerkima.

ja siin hakkab asi huvitavaks minema. Kõige lihtsam variant on, et tekib tervise probleem ja on kiiresti raha vaja j.n.e.Alguses on summa suur, kui ütled et sul ei ole seda raha, hakkab summa järjest väiksemaks jaama ja lõpuks on et, saada midagigi.Ja siis kaovad.

On ka fantaasiarikkamaid skeeme.Peab meeles pidama, et kui kuskil mainitakse Malaysiat on tegu suure pettusega.

Praegu tegutseb üks tegelane, kes saadab pulma kingituse inglismaalt mingi imeliku firma kaudu ümber maailma ja siis see jääb Malaysiasse toppama ja teile tuleb sealt tasumise nõue ca kolm tuhat dollarit. Enne nõude saabumist armunu enam ühendust ei võta ja kui te ei maksa nõuab teiselt aadressilt, et te seda teeks, aga rohkem peale ei käi.

Kui oli Iraagi sõda, siis oli Gaana petistel selline skeem: esitlesid end mõne suurema auastme ameerika sõjaväelasena, kelle profiili sai googlest vaadata ja umbes kolmandas sõnumis teatasid, et tema kontrakti aeg hakkab läbi saama ja tal on vaja mustalt teenitud raha(sõjas?) Iraagist välja saada. Ta saadab paki, rahaga, diplomaatilise postiga(?) ja ma hoian seda kuni ta sellele ise järgi tuleb.Mõnel tegelasel oli raha asemel kuld, ühel lausa teemandid.Kui nõus olid, siis tuli edasi sul osta diplomaadile edasi-tagasi lennuki pilet ja üürida nädalaks korralik hotell ja hoolitseda lõbustuste eest.

Üks tegelane tahtis, et tema raha investeeritakse,  ostetakse teemant ja  ta maksab tagasi, kui  kohtume. ja see koht, kust pidi kindlasti teemandi ostma, oli fake.

Siis veel päranduse lubajad:  suri üksik rikkur,pärijaid ei ole, raha läheb riigile jne. Kogenud advokaat aitab teil pärijaks saada. Advokaadi tasu on ca 250 dollrit ja pärast nõutakse pärandimaksu ca 5000 siis veel ja veel. Selline pettus liigub jälle ringi.

Mingil ajal sain kirja, et mind on valitud Ghana rahusaadikuks ÜROs. Mul on vaja saata raha, et teha diplomaatiline pass, siis rentida lennukis boks diplomaatilise posti jaoks, siis üürida  New Yorkis korralikus hotellis apartamendid ja toetada heategevust, istungi ajaks.

Nüüd on päeva korral Süürias teenivad ameerika sõjaväelased, kellel kõigil hakkab kuuajapäras kontrakt lõppema ja kõigil on vaja kohe kiiresti leida abikaasa. Neid on kõikjal facebookis, tvitteris, instagrammis, ok, tagedis. Nagu pagulaste saksamaa vallutamine.

Milleks see hea on tuleb veel välja selgitada.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>