I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

Ümber kolitud

Rubriigid: Maailma avastamas — 4. nov 2012 @ 10:42

Nonjiih, tere tulemast mu uude pessa! Kuna blogspotile ei ole tegelikult Hiinas ametlikult ligipääsu, ja kuna ka selle tarbeks olemas olev abivahend ka ei nõustu enam ka koostööd tegema, olin sunnitud ennast siia ümber kolima.

Praegu on mul olud rahulik ja väga pikk töönädal. See nädal kestab mul lausa kaks nädalat. Nimelt siis on praegu palju gruppe ja üritusi, nii et mitte keegi ei saa kuni 9. nov mitte ühtegi vaba päeva :( Aga noh, õnneks ei ole just väga tapvad päevad. Kuna grupid käivad buffee ajal, siis ei ole tegelikult selle restorani “kiire” ja mulle eestist tuttav “kiire”  absoluutselt võrdse tähendusega…..isegi siis  kui 300 inimest korraga tuleb.

Aga nüüd lihtsalt mõned kultuurilised tähelepanekud…..

Pomelo on minu lemmik!

Üks naljakas asi, mida tähele olen pannud, on meeste pikad küüned. Nagu ma olen päris mitut muidu korraliku ja isegi pigem siis stiilse välimusega mehel näinud ajuvabalt pikkasid küüsi. Nagu kui mina arvasin, et mul kasvavad küüned päris pikaks, siis neil igatahes olid veel pikemad. Päris rõve.Veel üks naljakas komme, on joogiks sooja vett pakkuda. Kui mulle siin enne ühes eelnevas hotellis oodates pakuti vett ja kui seda jõin, siis ehmusin ära, et täitsa kuum oli. Mõtlesin, et küllap siis lihtsalt kraanivesi ei kõlba juua ja keedetakse läbi ja siis pakutigi kuuma vett. Aga hiljem Mr Li kontoris pakkus ta ka mulle vett ja võttis selle vee automaadist, kus sai valida kas külm või kuum ja pakkus ikkagi sooja vett, siis sain aru, et küllap siis ongi nii kombeks. Meil restoranis on ka samamoodi. Kui tulevad natuke tähtsamad inimesed, siis viime kohe vee klaasi. Ja valdavalt ka ikka sooja vett. Meestele viiakse aeg-ajalt ikka külma, aga naistele läheb alati soe. Eks ma küsisin järgi ka selle kohta ja öeldi, et naistele ei meeldi külma vett juua. Nad on õrnemad ja joovad alati kuuma vett. Vot nii!
Siin on ka selline komme, et kõigil on oma inglisepärased nimed. Üldiselt siis vist koolis inglise keele tunnis õpetaja jagab neile, või laseb endal välja mõelda. Niisiis ongi meil selliste toredate nimedega teenindajad seal nagu Watermelon, Strawberry, Panter jne :D

Et siis selline tore 4l kanister VIINA! ( 4.70 €

Endiselt meeldib mulle poes ringi uudistada. Me oleme oma kohalikus poes juba väga palju käinud aga ikkagi leiame igakord sealt jälle midagi uut ja toredat. Näiteks müüakse siin selliste toredate pudelitega viina. Aga eriti meeldib mulle see osa, kus on kuivained, neid on siit nii tore osta :)

 

 

Mulle meeldib jahu jms osta :)

 

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>