I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

15. november

Rubriigid: Maailma avastamas — 15. nov 2012 @ 01:12

Gaasimakse tuleb siin teostada iga kuu 15 kuupäevaks. Kuna täna oli 15, siis oligi tarvis täna seal ära käia. Vicky oli mulle öelnud, et koht, kus gaasi maksta saab asub panga juures.  Kuna olen juba varem näinud, et pangaga ühes majas asub veel teisigi kontoreid, ning kuna Vicky midagi rohkem selle kohta ei seletanud, siis arvasin, et seda on lihtne leida.  Niisiis seadsimegi oma sammud täna muretult sinna poole. Pangaga ühes majas oli veel sissepääs kahte kontorisse, mis tundusid mõlemad võimalikud, ja kuna ma kirjadest midagi aru ei saanud, siis otsustasin lihtsalt ühte sisse astud ja kui ka pole õige koht, siis annavad ehk õige suuna kätte. Selgus, et olime siiski valesse kohta läinud, aga klienditeenindaja oli sea väga sõbralik. Ma mõtlesin, et ehk ütleb siis, et kuhu suunas minema peame. Tema aga ütles, et oodake natuke ja asus usinalt helistama. Ega ma ta kõnedest palju aru ei saanud, aga tundus, et ta helistas teistele et küsida, kus kohas gaasi maksta saab. Mulle tundus see väga imelik kuna see ju nii väike koht ja kõik elanikud maksavad ju ühte kohta oma gaasi. Eriti kui see veel kuskil seal lähedal peaks olema, kuidas on võimalik, et ta ei tea seda kohta. Üks telefonikõne järgnes teisele ja juba oli veidi piinlik, et talle nii palju tüli teeme. Lõpuks lõppes asi sellega, et ta pani terve kontori kinni ja ütles, et juhatab meid kohale sinna. Ta oli ka autojuhi tellinud, kes meid siis sinna kohale sõidutas. Täitsa ulme, me vaatasime Mikkoga üksteisele otsa, et ka tõesti on võimalik, et inimesed on lihtsalt nii abivalmid. Tegu oli täiesti hoopis teise kontoriga, mil pole mingid seost gaasiga, ja ta lihtsalt paneb kogu kupatuse kinni ja sõidutab meid kohale. Asi kahjuks ei piirdunud ka veel sellega. Selgus, et oli mingi jama ja me ei saanud maksta kuna neil polnud andmeid meie korteri kohta, nagu meil poleks gaas avatud. See sõbralik klienditeenindaja, kes meid sinna juhatanud oli, tegeles kogu asjaga ise. Ta rääkis ise selle teenindaja seal ja kui selgus, et on mingid jamad, siis küsis mult meie korteri omaniku tel nr ja rääkis veel temaga pikalt pikalt ja lõpuks siis jäi asi nii, et me lähme oma korterisse tagasi ja meile saadetakse töömees, kes siis midagi seal korda teeb.

Veidi nõme oli, et see naine oli meid niii palju aidanud ja asja ei saanudki korda. Ja meil ei olnud talle ka midagi tänutäheks anda.

Jõudes koju, tuligi varsti töömees. Tema arvas, et meil tuli gaas lihtsalt lahti keerata. Probleem polnud aga selles, meil oli ammu gaasi lahti, iga päev kasutame. Nii et nüüd ikkagi ei tea milles see jama siis seisnes. Mikko arvas, et äkki lihtsalt oli nii väike arve, et seal ei näidanudki midagi.  :D

Täna õhtul oli meil ka kokku lepitud ühe siin poes tuttavaks

saadud poisi Peace´iga, et läheme tema kooli english cornerisse külla. Meile tuldi autoga maja ette vastu ja sõidutati kooli kampusesse. Nende inglise keele õpetaja ja veel üks tüdruk võtsid meid vastu ja kõigepealt viidi nende kooli sööklasse õhtust sööma. Mulle ei maitsenud.

Seejärel tehti veel väike ringkäik kampuses, kus nägime näiteks taek wan do  klubi harjutamas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lõpuks jõudsime ringiga platsile, kus see english corner toimus. Me ootasime klassiruumi, aga see toimus hoopis õues. Kõik olid meist üli vaimustuses ja igaüks tahtis meilt midagi küsida ja aina kiitsid kui ilusad me oleme ja kõik tahtsid meiega koos pilti teha. Mulle lausa lauldi pühendati üks laul. Nad kõik laulavad üli hästi. Jälle üritati ka meid laulma meelitada, ja nad ei mõistnud kohe üldse, miks me ei nõustu. Kui ma üritasin selgeks teha, et me ei oska laulda, siis öeldi lihtsalt, et laulge siis eesti keeles. Nad vist ei tea mida tähendab väljend “ma ei oska laulda”, kuna reaalselt nad kõik oskavad laulda.

Igatahes, terve see õhtu oli parajalt staari tunne, sest kõik korrutasid kui ilusad me ikka olema ja seisid järjekorras, et meiega rääkida ja pilti teha. Naljakas kui avatud ja uudishimulikud nad on. Aga see on tore :)

 

Btw, palju palju palju õnne sünnipäevaks Helen!

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>