I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

27.november

Rubriigid: Maailma avastamas — 29. nov 2012 @ 01:34

Me panime omale pisikese palmi kasvama. Tegu siis ananassiga. Eks paistab kas läheb kasvama või mitte :) Alguses hoidsime teda vees, et juured hakkaksid arenema ja täna käisin

talle mulda toomas. Meie maja taga, aiast väljas, tee ääres on mullast vallid ja sinna on mingid kapsa taolised taimed istutatud. Otsustasin sealt mulda võtta. See oli küll pisut naljakas, sest kui ma majast välja läksin, siis nägin, et nii palju rahvast oli maja taga….niisama jalutajaid ja aiatöölisi. Meil käib praegu siin vilgas puude istutamine, ja seega oli palju rahvast väljas. Nad kõik jälgisid mind kui neist mööda läksin, ja siis oli mul nii naljakas mulda korjata sealt, sest kõik vaatasid mind. Kui ühtedest töölistest mööda läksin, siis jäi kõrvu, et üks teatas tähtsalt teisele : ” ta on Eestist pärit”.

 

Üks naljakas asi, mida linna pildid väga tihti kohtab, on üli suured koormad. Vahel siis inimeste seljas, vahel autodel. Koorem ise kaks korda sama suur kui inimene või auto. Tihti on ka täiesti arusaamatu, et kuhu ja miks neid asju viiakse. Näiteks kui on suur koorem tühje kasutatud kartulikotte, või siis tihti näeme inimesi vedamas penoplasti.

 

 

 

 

 

 

 

Tööl käimiseks on muidu hotelli poolt antud kingad. Kuna need kohe mitte üldse ei olnud mugava ja hõõrusid koledasti, siis kasutan enda omasid. Igapäevase kasutamise tõttu olid neil kontsaplekid täitsa ära kulunud ja uurisin töökaaslaselt, et kas teab kus siin lähedal hea koht oleks, kus neid parandada. Hiinlastele omase abivalmidusega pakkus ta, et võtab mu kingad ise kaasa kui nädalavahetusel oma koju läheb (nad enamus elavad kõik kaugemal ja siin töötades elavad töötajate ühikas). Natuke naljakas on kõiki neid nii abivalmeid pakkumisi vastu võtta, aga samas pole mõtet ka tagasi lükata. Täna saingi oma parandatud, ja justkui uued näivad, kingad kätte.  See lõbu läks maksma lausa 15 yuani (1.85 €)  :)

Siin meie maja ümber, ja üldse Shuangfus, käib vilgas ehitus. Juba selle peaaegu et 2 kuuga on pilt nii palju muutunud. Paljudes kohtades, kus enne oli lage plats, on juba maja karkass püsti. Ning kuna nad istutavad juba valmis kasvanud puid, siis mõne päevaga võib tänavapilt täielikult muutuda. Seal kus enne oli kole lage tee, asub nüüd allee. Meie maja ümber ka istutatakse palju puid praegu :) Ühel päeval läksime Shuangfusse poodi ja oli kole konarlik kõnnitee, järgmisel korral kui poodi läksime, oli juba ilusti plaatidega sillutatud tee.  Nii tore, et siin see areng paremuse poole nii kiiresti toimub.

Kuigi me oleme mõelnud, et võibolla Shuangfu elanikele endale see ei meeldi. Elasid siin vaikselt ja rahulikult ja siis järsku olid kõik kohad kraanasid täis ja ainult ehitatakse ja tehakse täiesti uueks linnaks. Meie maja taga, sõidutee ääres lastakse päris tihti paugukaid. Me oleme mõelnud, et võibolla on see külarahva viis protesteerida selle uue ehituse vastu ja tahavad uusi elanikke häirida. Aga võibolla see ka muidugi pole nii, ega me päriselt ei tea.

Mari-Liisile õnne sünnipäevaks!

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>