I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

30. november

Rubriigid: Maailma avastamas — 30. nov 2012 @ 02:38

Hiina kaup on hiina kaup. Alles vähem kui kaks kuud tagasi ostsime endale tuppa pisikese radika ja juba andis see otsad. Kuna siinsetel majadel pole mitte mingisugust soojustust ega kütet…..isegi meie konditsioneeri saab kasutada ainult külma õhu puhumiseks, siis on siin meie meelest väike lisaküte väga vajalik. Niisiis saigi eile jälle uus kütteseade ostetud. Ma ei teagi kuidas seda õigem nimetada oleks, sest see näeb välja nagu puhur, aga toimib nagu radikas. Võimsam, ja ehk ka vastupidavam, kui eelmine. Meie pisike ufo.

T’estus sellest, et meil on siin mustad luiged. 

 

 

 

 

 

Eile tööl olles teatati mulle, et nüüd tuleb mul teha teenindajatele inglise keele koolitus. Ja seda juba kohe järgmisel päeval! Ma olin päris pahane, et seda varem mulle ei öeldud. Mul oli just olnud 3 vaba päeva ja seega küllaga aega seda ette valmistada. Nüüd aga siis ütlevad mulle üks päev ette ja mu vahetus lõppes kell 20.30, nii et enda magamise ajast pidin siis seda ette valmistama. Nii et ole normaale ja ütlesin, et järgmine kord ma niimoodi nõus ei ole ja nad peavad mulle seda mulle korralikult ette teatama. Lisaks ei antud mulle ka mitte mingit muud infot selle kohta, lihtsalt öeldi, et tee neile english training teeninduse kohta. Selle kestvuseks oli ette nähtud 2h.

Täna siis oligi tähtis päev ja sain päriselt supervisorit mängida. Eks see niimoodi üle jala tehtud oli, aga ma arvan, et sain väga hästi hakkama. Kuna nende inglise keel on peaaegu olematu, siis tuli mul ju neile inglise keelt õpetada läbi hiina keele. Ise ka imestasi kui kindlalt ennast tundsin ja täitsa loomulikult tuli juba see hiina keel. Muidugi tuleb mul veel kõvasti õppida ja minu meelest pole edusammud ka just liiga suured olnud, aga teised ütlevad, et selle ajaga on mu hiina keel juba tunduvalt paremaks muutunud. Jalle selle üle on mul ainult hea meel :)

Täna käis Mikko oma töö riietusel järgi. Siin on tema nimesilt.  Ta

ütles, et kui ta täna allkirjastas ühte lehte, kus oli ka tema ametinimetus kirjas, siis seal oli  Western Citchen Supervior. Nii et oleme nüüd kaks supervisorit :D  Kuigi tal on nimesildil lihtsalt cook, nii et võibolla oli see ametinimetus sinna lehele pandud lihtsalt selle pärast, et ta ametinimetus ja palganumber kokku läheksid. Ei tea.

Lõpuks sain ka oma palga kätte…..mis sai kohe jälle nulli tehtud. Kuna alustasin poole kuu pealt oktoobris, siis on esimese kuu palk ka selle võrra väiksem. Selle palga eest sai ära ostetud Hong Kongi piletid, kuhu meil Jaanuari alguses sõita tuleb. Ilmselt ei sõida me sinna päris kahekesi, sest 7. detsembril peaks siia saabuma ka üks Ukraina tüdruk, kes samuti aieseci kaudu tuleb siia. Kuna tal tuleb ka samamoodi Hong Kongi viisat tegema minna, siis ühineb ta meiega. Seltsis segasem.

Ma kartsin et hirmutasin ta täitsa ära, kui ta mult skypes küsis siinse töö kohta. Ma ütlesin talle, et ega siin väga inglise keelt ei räägita, nii et saab kõvasti hiina keelt harjutada.  Ta ütles, et tema hiina keel on väga algtasemel, kõigest pool aastat õppinud. Arvestades seda, et ma olen 3 aastat õppinud ja ka mul on siin raske neist aru saada, ning veel raskem klientidega suhelda, siis ma usun, et tal saab siin veel palju keerulisem olema. Lihtsalt selline töö eeldab väga palju suhtelmist ja kuidas sa suhtled, kui keelt ei mõista. Aga noh,  kui bossid siin ütlevad, et hiina keele oskus pole oluline, mis siis ikka.

“Proovime ära” ohver nr 2. Kõigile ilmselt tuttav, aga

mina polnud varem seda niimoodi värskel kujul söönud, kuigi peaks olema ka Eestis täitsa saadaval. Papaia. Kahjuks oli pettumus, täitsa suvalise ja mõttetumaitsega, natuke jahune, natuke läila, natuke kahtlase maitsega. Vastik just mitte, aga rohkem ei osta.

 

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>