I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

2.detsember

Rubriigid: Maailma avastamas — 3. dets 2012 @ 01:19

Ja ongi päkapikukuu alanud! Siin see küll väga ei avaldu ja mingit talve/jõulu tunnet küll ei ole. Õues on küll külm, aga täna oli päris kena päikesepaisteline

ilm ja 14 kraadi.

Lumehelbed ja jõuluvana pead tunduvad kuidagi valed, kui aknast paistavad palmid

 

 


 

 

 

 

Kuna meil on tegu euroopapärase hotelliga, siis seal on küll jõulukaunistused. Jõulukopositisooonid on kõik ülepingutatud ja liiga palju erinevaid asju kõik ühte kokku kuhjatud, aga siiski tore. Mulle meeldib üks suur piparkoogimaja, mida meil kokad ehitasid. Tegu on tegelikult siis hotelli fuajeesse üles pandud vineerist majakesega, kus hakatakse jõulumaiustusi müüma. Meie kokad plaatisid selle piparkoogist plaatidega ja kaunistasid glasuuriga, nii et see näeb täitsa tore välja :)  

 

 

 

 

 

 

 

Mikko käis üleeile grillimas. Meie sõber Peace, kes meid enda kooli english kornerisse külla kutsus, kutsus meid ka see nädalavahetus grillima.

Mina kahjuks olin tööl, aga Mikko läks küll. Me arvasime, et tegu on väikse grillimisega nende inglise keele õpetaja juures, kus siis veel mõned english corneri õpilased, ei midagi liiga erilist. Ja kui Peace teatas, et võtab Mikko kell 9 HOMMIKUL peale, siis polnud mul kohe üldse mitte kade meel :D Õhtul aga kuulsin Mikkol, et asi oli palju ägedam kui arvasime. Koos oli ligi 50 inimest ja hull melu käis. Paljud jõid õlut ja Mikko sai ka kohalikku riisiviina proovida. Kogu see trall kestis päris pikalt ja oli päris lõbus olnud. Omamoodi oli küll ka naljakas olud ja sai palju naerda teiste üle, selle üle kuidas lõket tehti, mida grilliti ning ka väga palju taheti Mikkoga pilti teha jälle. Igatahes oli mul täitsa kahju, et mul seal käimata jäi.

Kui Mikko sealt grillimast tagasi tuli, siis avastas ta, et Shuangfu on veel palju suurem, kui see piirkond, kus meie siiani ringi liikunud oleme. Kuna mul oli täna vaba päev, siis otsustasimegi uuesti seda küla avastama minna. Me oleme ka varem siin ringi vaadanud, aga tundus, et eemal ei ole enam midagi, tegelikult on veel mitmeid tänavaid, kus oli hulgaliselt pisikesi poekesi  ja suur puuvilja ja liha turg. Tegin selle pisikese tuuri ajal palju pilte, et hiina külaelu jäädvustada ja teile tutvustada. Ka linnades on sarnane tänavapilt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oma ringkäigu lõpetasime juuksuri külastusega. Mikko lasi endal juukseid veidi lõigata. Siin on iga tänava peal juuksur ja juuksurid on eranditult ainult noored poisid, kes näevad välja nagu geid. Maksma läks lõikus 30 yuani (3.70 €) ja tehti päris head tööd.

2 kommentaari »

  1. Mariann:

    Jaa, eks külm on ilmselt suhteline :) Meil siin oli hommikul -18 ja tuuline ka veidi… lund aga on ainult möni millimeeter nii et tegelikkuses oli veel külmem kui kraadiklaas näitas :)

  2. Kairi:

    Jah, eks see oligi mul niimoodi pool nalajaga öeldud, et siin külm on. Tegelikult on mul väga hea meel, et see aasta mul sellise jäis ja külmetavat talve ei tule :) Kuigi siin käivad kohalikud küll karvaste saabaste ja sulejopedega ringi praegu justkui väljas oleks -10, mitte +10 :D

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>