I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

14. detsember

Rubriigid: Maailma avastamas — 14. dets 2012 @ 12:57

Täna purustan teie jaoks mõned suured müüdid Hiina kohta. Või noh, eks on eelnevaltki juttu juba olnud veidi, aga täna panen ritta siis.

1. Hiina toit. Igal pool maailmas on päris populaarne hiina toidu söömine, kuid ma kahtlustan, et igal pool mujal maailmas on see ka parem kui siin. Jah, on küll paar konkreetset asja, mis mulle meeldivad (nagu näiteks kevadrullid), aga suurem osa näeb välja päris jube, mis ei kutsu kohe üldse sööma. Enamasti kui tellida näiteks kanaliha, siis saad kana kondid, kust ümbert on võimalik lutsutada veidi liha. Sealiha puhul on kaks varianti, kas samuti koditükid, või siis peki tükid – kummalgi juhul pole  liha ollagi. Ja asi ei ole selles, et odavates restoranides nii tehakse, et odavamalt läbi ajada. Ka meie 5 tärni hotelli restoranis tehakse sellist toitu. Kui lõunal buffeed pole, ja tehakse lihtsalt hotelli managemendi jaoks lõunasööki ( mida ka meie Mikkoga süüa võime), siis ma lihtsalt jätan selle vahele, sest see lihtsalt ei maits mulle üldse ja kui ka võtan, siis söön peamiselt tavalist valget riisi.

2. Hiina meditsiin. Vähemalt mulle oli kujunenud mulje, et siin  kasutatakse rohkem alternatiivmeditsiini. Et ei rutata nii kiiresti apteeki, vaid kasutatakse pisut rohkem ravimtaimi kui läänes. Vale. Nii kui pisut külmetanud olen, siis esimene küsimus kohe kõigi pool on, et kas sa ikka ravimeid sööd. Mulle tundus lausa rumal välja öelda, et nii kerge külmetuse vastu astun esialgu  lihtsalt ingveri-mee-sidruni teega, mis on suurepärane ravim mu meelest. Eelmise külmetuse puhul sain juba tunda seda, kui kergelt siin ravimeid ostetakse. Lausa 3 karpi erinevaid tablette, mida kõiki tuli mitme kaupa mitu korda päevas võtta. Ühe korraga 10 tableti, nagu oleks mingi surmahaigus küljes…..endal vaid kerge külmetus.  Üleeile sain aga jälle, ja veel rohkem, üllatuda. Ühel töökaaslasel oli ka külmetus. Nagu ikka, luristas nina ja hääl oli pisut ära. Ta näitas mulle käe peal väikest punast täpikest ja ütles, et homme läheb jälle süsti saama…..3 süsti erinevatesse kohtadesse. Ma muidugi uurisin kohe, et milles asi, et kas tõesti külmetuse pärast. Ja nii oligi, külmetuse pärast.

3. Hiinas on üliodav tehnika. Jah, siin on kõik kohad elektroonika poode täis. Iga nurgapeal on mobiil telefonide pood ja elektroonika poed on ikka mitme korruselised. Ja inimesed ostavad. Jalutavad poest välja, mitu kasti käes. Kõigil on viimase peal telefonid. Vahet pole, milline inimene on, või kui kui vana ta on. Kõigil on hullult uhked telefonid. Aga nii palju kui meie oleme käinud uudistamas, siis on kõik ikka kallis. Põhimõtteliselt sama mis Eestis. Võibolla pisut odavam, aga hinnaklass on ikka sama.

 

2 kommentaari »

  1. Mariann:

    Kui nii kergesti antakse ravimeid, siis kas arstiabi kättesaadavus on ka väga lihtne? Umbes nii et täna helistad ja homme saad aja arstile? Kas tablettid on nö loodusravimid vöi siis kohe töelised antibiootikumid vms? Lihtsalt niisama huvitab :) Tervitab Mariann

  2. Kairi:

    Arsti abi kättesaadavuse kohta ei oska ma praegu öelda, kuna pole endal õnneks veel vaja olnud. Ühe korra olen siin haiglas käinud ja see oli tervisetõendi tegemiseks. Selle puhul oli küll nii, et lihtsalt läksime kohale, ilma eelneva registreerimiseta, jooksva järjekorraga (ja käisime läbi umbes 10 erinevat arsti ja seda üllatavalt kiiresti ). Ravimite kohta ei oska ma ka kahjuks midagi väga asjalikku rääkida. Pole siin tõsiselt haige olnud, ainult kerge külmetus. Kuna mulle pakuti nii heldelt, et aitavad mul rohtu osta, siis mõtlesin et ostan ja vaatan millega tegu on. Kolm karpi tablette, üks kurgule, üks nohu vastu ja üks üldisemalt külmetuse vastu. Kahjuks oli juuresolev info kõik ainult Hiina keelne ja sellest ma aru ei saanud. Väljanägemiselt oli tegu kapslitega, ilmselt pigem lahjemad, kuna tuli võtta 3 korda päevas, 3 kapslit korraga, igat ravimit (niisiis kokku 18 kapslit päevas), aga rohkem ei oska jah kahjuks öelda. Suurt võluväge ei tundunud neil olevat ja kuna keha peale tekkisid väiksed punased täpid (ma ei saa kindlalt väita, et sellest, aga võimalik), igatahes lõpetasin nende võtmise ära.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>