I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

17. detsember

Rubriigid: Maailma avastamas — 18. dets 2012 @ 04:33

Mikko on juba korralik staar. Peakokk rääkis temaga, et ta hakkaks iga päev teisi õpetama. Et kui ta oma õhtuseid toite teeb buffee jaoks, et siis koguneksid teised ta ümber ja ta seletab, et kuidas ja miks ta midagi teeb.Minu supervisor :D

Lisaks on sellel nädal ka Chengdus avatava uue Hengda hotelli tulevased kokad meie hotellis ja õpivad siin, et kuidas peaks töö köögis toimuma ja millised toidud olema. Nii et nüüd oli Mikkol veel rohkem uudistajaid ümber ringi.

 

Kui ta vahepeal korraks ära läheb….tagant laost midagi tooma näiteks, siis kõik kohe kogunevad uudistama ja maitsma ta asju. Täna kui ta tegi oma kanale punaseveini-vaarika kastet, siis see külas olev uue Chengdu hotelli tulevane peakokk oli päris vaimustuses olnud ja küsis meie peakokalt, et kust te leidsite ta. :D Andis Mikkole oma visiitkaardi, et kui ta peaks tahtma hotelli vahetada, siis nemad on valmis teda kahel käel vastu võtma.

 

 

 

 

 

Avastasin eile, et nö hiina google  `Baidu` on üks päris tore koht. Propageerib siin piraatlust. Nagu on võimalik valida, et kas veeb, või pildid või kaart jne, siis seal on olemas ka kategooria `muusika`. Pane ainult otsingusse soovitud lugu ja saad endale koostada muusika listi, mida saab siis kas lihtsalt otse kuulata, või siis endale  alla laadida. Ja muusika valik on väga lai. Huvi pärast vaatasin, et kas leiab ka eesti muusikat, ja ongi täitsa olemas. Mitte küll hiigel valik, aga siiski. Panin otsingusse sellise artisti, kellelt ise ei tea mitte ühegi lugu, superstaari Liis Lemsalu, ja mingi oma 10 lugu tuli kohe
. Samas jällegi Smailersile ei andnud ühtegi vastet. Aga jah, välismaa muusikat on küllaga. Kuna meie restorani jõulu playlist sisaldab enamvähem täpselt 4 lugu, mis aina korduvad ja korduvad, siis otsustasin ise kodus teha korraliku jõulu playlisti ja nüüd kasutame hoopis seda . Õnneks sai baidu

music vahendusel

suurepäraselt lugusid otsida ja alla laadida :)

 

 

 

 

Eile tutvustati mulle veidike veel hiina kultuuri teatud aspekte. Algusest peale oleme tähele pannud, et nii kui kellegi uuega tutvume, siis kohe küsitakse, et kas oleme abielus. Eile siis räägiti mulle, et hiinas ei hakata enne koos elama kui ollakse abielus. Samuti vaadatakse avalikus kohas suudlemisele halvasti. See ei ole sobilik.

Meil tuli siin üks halb üllatus ka seoses viisaga. Aga ma loodan, et ehk ikka ei teki probleemi. Nimelt siis me juba ammu rääkisime Hong Kongi viisa kontoriga, et küsida, kui kiiresti viisa kätte saame, et oskaksime lennuki pileteid osta. Küsisime otseselt kuupäevade kohta ka, et ega neil jaanuari alguses pühi pole jne. Ütlesime, et tuleme 2. jaanuaril ja meile vastati, et järgmisel päeval saame juba viisa kätte. Ka eelmisel korral oli nii, et andisme õhtul hilja, kella 7 ajal umbes oma dokumendid ja järgmisel päeval kell 4 olid viisad käes. Niisiis kuna seekord jõuame päeval juba, ja järgmisel päeval saame kätte, siis olime rõõmsad, et nii lühikest aega seal viibima peame, kuna seal ju nii kallis ( hotell kaheks ööks 150 €) Igaks juhuks arvestasime veel ühe lisa päeva, et kindel oleks ja mingeid jamasid ei tekiks. Nüüd kui kõik piletid juba ostetud on, siis nüüd kirjutati meile, et kui jõuame päeval kell 1 , siis saab ikkagi alles järgmisel päeval taotluse sisse anda ja sellest järgmisel päeval viisa kätte. Mis tähendab seda, et viisa saame kätte samal päeval kui meil lend juba tagasi on. Niisiis on asi väga piiri peal, et kas saame viisad piisavalt vara kätte, et lennuki peale jõuaksime. Loogiliselt peaks saama, kuna öeldi, et saab hommikul kätte (meie lend läheb kell 4 päeval),  aga eks pisut on ikka nüüd närv sees.

Muidu on aga kõik ikka väga hästi ja usun ja usun, et ka Hong Kongis laabub kõik ilusti ja sujuvalt.

 

2 kommentaari »

  1. jaanus:

    Kas Mikko jõuludeks verivorsti ka teeb? Buffes ma mõtlen?

  2. Kairi:

    Ta arvas, et verivorst jääb siiski menüüsti välja. Küll on aga muud jõulutotiu plaanis, nagu näiteks seapraad ja mulgikapsad. :)

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>