I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

19.detsember

Rubriigid: Maailma avastamas — 19. dets 2012 @ 01:45

Kuna meil restoranis jõulumuusika piirdub 4 lauluga, milles suurema osa aja mängib järjest (ligi 10 korda )  ”Jingle Bell”, mis on veel sellise tüütu piniseva häälega, nagu mingi jõulumänguasja seest tuleks. Niisiis tegin ma ise oma jõulumuusika listi ja pakkusin seda restoranis mängimiseks. Sel päeval vastutav olev supervisor Chen Fei pani selle suurtesse kõlaritesse kohe mängima, kuulas natuke ja küsis, et kas see ongi? Ei olegi ühtegi “Jingle Bell”i ? Kas see ikka on jõulumuusika? Tegelikult olid mul seal kõik igihaljad jõuluhitid nagu “White christmas”, “Santa Claus is coming to down”, “All I want for christmas is you”, “Deck the halls”,  jne. Aga kuna nemad ei tea jõululauludest muud kui “Jingle Bell”i, siis muu justkui nagu polegi jõulumuusika, sõnadest nad ju nii kui nii aru ei saa. Nii et pisut olin ma tema suhtumise peale pettunud, aga sellegi poolest jäi miu playlist käiku, nii et vähemalt ma ise tean, et nüüd mängib parem muusika :)

Üks kommentaar veel restorani köögipoole pealt, mille üle Mikko päris üllatunud oli. Nimelt hakkliha tehakse seal kohapeal, ja seda lausa korralikus sea sisefileest. Köögi tagaukse juures, kust kaup tuleb, seal on kohe eraldi ruum, kus tehakse ära kõik ettevalmistused kaubaga, enne kui see lattu pannakse. Nende ettevalmistuste alla käib siis näiteks kartulite koorimine, suurte lihakäntsakate tükeldamine nii nagu vaja, ja ühtalsi ka hakkliha tegemine.  Ja muidugi veel palju muud, mida mina ei tea. Ja selle kõige jaoks on eraldi inimesed olemas. Päris kokad, nagu ka Mikko, saavad enda valdusesse juba eelnevalt puhastatud ja sobival kujul toiduained.to

Seda, et kõik kaup tuleb värskelt sisse, näitab ka fakt, et tihtilugu see elab veel. Mitte muidugi sead ega lambad, aga suur osa mereelukaid küll. Kui Mikko nägi kuidas elusad krabid grilli peale pandi ja need seal kuumast tantsisid ja kõigest väest oma suuri silmi pilgutasid, siis oli tal küll kange tahtmine nad sealt ära päästa ja meile koju elama võtta.

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>