I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

28. detsember

Rubriigid: Maailma avastamas — 28. dets 2012 @ 05:02

Ma vaatasin postimehe artikklit välismaiste jõululugude kohta, mida Kaisa mulle soovitas. Mulle jäi seal silma üks tore kommentaar, mis koosnes ainult ühest reast. See oli link minu blogile. Nii et rääkige välja sõbrad! Kas sina Kaisa? Pani lihtsalt üllatuma :)

Kui esimesed nädalad Hiinas tundusid tohutult pikad, peale kahte nädalat oli tunne, nagu oleks kaks kuud juba möödas, siis nüüd on vastupidi. Aeg lendab nii kiiresti. Alles hakkas detsember pihta ja ongi juba kohe läbi. Ja see tähendab seda, et juba järgmisel nädalal ootab meid Hong Kongi reis ees. Loodan, et enne seda saan ikka oma novembri palga kätte. See lugu juba ajab päris tigedaks. Me saame küll ka ilma selleta seal käidud, aga asi on põhimõttes.

Urkaina neiu Nastja sai nüüd lõpuks kinnituse, et ka tema paberid on korras ja võib meiega koos Hong Kongi tulla. Kahjuks aga enam ei olnud võimalik mõistliku hinna eest meie lennule piletit saada ja ta läheb paar tundi varasema lennuga ja ootab meid siis lennujaamas. Muidu me oleksime ka võibolla varasema lennu valinud, aga nii vara polnud kuidagi võimalik siit lennujaama pääseda, sest bussid ei sõida nii vara. Vicky ütles ka Nastjale, et selle lennu puhul peab ta lennujaama juures hotelli võtma ja eelmine õhtu kohale minema. Nastja polnud sellega aga nõus, ütles, et omapead ei ole ta küll nõus sinna ekslema minema kui kellegagi isegi suhelda ega abi küsida ei saa keele tõttu. Talle tuli siis aga hea mõte, et ehk on võimalik hotelli rendiautot kasutada. Vicky laitis selle mõtte kohe maha ja ütles, et see on liiiiiiiiiiiiga kallis. Aga kui ta tahab, siis võib ju oma managerilt selle kohta küsida. Nastja tahtis, ja küsis oma  managerilt, kes aga samuti laitis mõtte maha, et oi oi oi, see on liiiga kallis. Aga lisas, et kui tahab, siis võib ju osakonna direktori juurde minna ja küsida. Osakonna direktor ütles, et pole probleemi, muidugi võid kasutada, see on tasuta sulle. Küsimise jõud.  Niisiis läheme meie ka temaga koos lennujaama, paar tundi tuleb küll oodata, aga siiski palju mugavam variant.

Mõtlesime, et kas ka aastavahetusel midagi ette võtame. Kuna me oleme nii 31. dets kui ka 1. jaanuar mõlemad tööl, siis midagi väga plaanida just ei saa. Aga ilmselt siiski ostame endale midagi head-paremat ja vahetame aasta ikkagi korralikult ära.  Nastja tuleb ka meile külla, seltsis segasem. Ta ütles, et ühika elu siin on ikka täitsa vastupidine tema ootustele. Peale kella 10 õhtul ei näe ega kuule enam kedagi liikumas, ka tema uus toanaaber läheb iga õhtu kell pool 10 magama.

Paar päeva tagasi käisime Mikkoga jälle linnas ja lõpuks ometi õnnestus meil leida üks veidi mõistlikum toidupood, kust saime osta head paremat, millest oleme ammu puudust tundnud.  Näiteks siis lõpuks on meil külmkapis päris piim ja päris sink. Selle üle on superhea meel. Kuna seal poes oli ka välismaakaupade riiul, siis me jäime muidugi ka sinna uudistama ja ilmselgelt ei suutnud me ennast tagasi hoida asjade korvi kühveldamisega. :D

1 kommentaar »

  1. Kaisa:

    Ei olnud mina. Aga varsti saad kuulsaks siis! :)

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>