I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

21. jaanuar

Rubriigid: Maailma avastamas — 21. jaan 2013 @ 01:31

Eile palus manager Mr He, meie hotelli tähtsaim mees, et ma tema väikese pojaga iga päev kuu aja jooksul tunnikese aega veedaksin ja inglise keeles suhtleksin. Mängiksime ja loeksime raamatut jne, et ta saaks oma inglise keelt arendada. Hiinas on väga tavaline see, et lastele palgatakse eraõpetajad. Härra He tahab, et tema poeg õpiks väga hästi inglise keelt rääkima ja läheks kunagi ka välismaale õppima ja ehk ka tööle. Ta soovib talle suurt tulevikku ja mõistab, et inglise keel on üks oluline aspekt selle saavutamiseks. Poiss on praegu 7a ja pool aastat inglise keelt õppinud. Poole aasta kohta tundub ta inglise keel päris hea olevat. Muidu elab poeg Leo koos emaga hoopis teises linnas ja Mr He on oma töö pärast Chongqingis. Praegu on kooli vaheaeg kuu aega ja selle kuu veedavad poiss ja ema (ülikooli õppejõud) siin Chongqingis. Küsisin, et kui tihti nad siin käia saavad ja selgus, et vaid kaks korda aastas, siis kui vaheajad on. Päris karm ikka. Ma ei kujutaks küll ette sellist elu. Aga siin tundub see tavaline olevat. Igatahes, see kuu aega, mis poiss siin on, tahavad nad, et ma temaga . aega veedaksin ja inglise keeles suhtleksin.

Täna saimegi esimest korda kokku. Mul oli vaba päev ja Leo ja ta ema tulid mulle külla. Me lugesime koos inglise keelset raamatut ja Leo näitas mulle oma jooistusplokki ja tutvustas iga pilti inglise keeles. Ta tundub päris tubli olevat…kuigi sunnitult tubli. Ega ta ise ei viitsinud küll väga vist siin olla. Eks paistab kuidas edasi läheb.

Kui lõpetanud olime, siis oli lõuna aeg kätte jõudnud ja läksime veel kõik koos sööma. Ma natuke kartsin, kuna läksime Hiina Hot Poti restorani ja ma olin suht kindel, et mulle ei maitse see asi üldse ja siis on natuke halb tunne, kui ma kõik järgi jätan. Aga tegelikult ei läinudki nii. Hot Pot on selle piirkonna kõige kuulsam ja traditsioonilisem toit. Hot Poti restoranis on laudade sisse ehitatud pliidid ja iga ühe ette pandi oma potike tulele. Potis oli maitsestatud vesi mõningate köögiviljadega. Laua peale kanti hulgaliselt erinevaid taldrikuid, mida siis menüüst tellitu oli. Köögivilju, liha, mereande…kõike kõike oli.

Enda meele järgi sai siis enda potikesse asju sulpsatada ja kui sobivalt küpseks saanud, siis sealt välja õngitseda. Päris huvitav oli. Minu jaoks oli see puljong vist pisut mahedam tehtud, kuigi siiski oli päris vürtsikas. Nad ise söövad seda super vürtsikalt. Veel üks huvitav fakt oli see, et pakuti põllesid ette. Nagu ikka sellised korralikud perenaise põlled, pruuni värvi. Ei tea kas nad siis tõesti kohe nii hullusti lagastavad, et lausa täiskasvanud inimesed söövad siin põlled ees. Lisaks kaeti ära ka toolid. Mantlid tõsteti ilusti tooli seljatoele ja siis kaeti spetsiaalse tooli kattega ära. Päris naljakas.

Söögi ajaks ühines meiega ka suur Härra He.Muuhulgas mainis ta, et me oleme Mikkoga mõlemad väga tublid olnud ja nad kavatsevad meie palkasid tõsta. See on tore uudis :) Ei tea kas see nüüd oli siis see eelis, et ma nüüd neile kasulik olen. Tasakesi nihverdan ennast ikka sinna koorekihi sisse :D  Päris naljakas oli nendega koos seal lõunat süüa, sest kõik kummardasid ette-taha ja Food and Beverage osakonna direktor Mr Zhang isiklikult seisis pmst kogu aja meie laua juures ja käsutas teenindajaid.Lõpuks kutsuti veel hotelli auto maja ette, mis meid koju viis. :) Homme lähen nende korterisse külla. Ja mind kutsuti ka nende päris koju külla. :)

Kui asjatoimetused He´de perekonnaga ühel pool, siis läksin Shuangfusse järgmisele katsele gaasi arvet tasuma. Kui peale esimest kuud käisin, siis ei saanud veel maksta, peale teist kuud kuidagi sujuvalt jäi maksmata, kuna ka vett ei saanud maksta veel, siis eeldasime, et seda ka ei saa. Kui nüüd siis see kuu uurimas käisin, siis vett ei saa ikka veel maksta, aga gaasi peame küll minema maksma. Avastasin, et makse tähtaeg on juba möödas, aga õnneks ei huvitanud see kedagi. Kui mulle maksmisele kuuluv summa öeldi, siis olin päris üllatunud. Me arvestasime, et see võib üpris suur summa olla kuna siiski kolme kuu eest ja gaasiga käib nii söögi tegemine kui soe vesi ja lisaks oleme me ka päris palju tuba kütnud , nii et gaasipliidi tööle jätnud, et see korteri soojaks kütaks. Toimib päris hästi. Niisiis oli mu üllatus suur, kui kokku taheti saada vaid 60 yuani (7.3 €, mis teeb siis 2.4 € kuus) . Seda oli nii raske loogiliselt võtta, et ma ajasin ennast täitsa sassi raha maksmisega. Seal on võimalus raha ette maksta, nii et ei peaks iga kuu käima, vaid arvestatakse maha lihtsalt. Ma mõtlesin, et kui nüüd praegu maksin 60, et annan siis 300, et siis on 3 kuud veel ette makstud. Kui kodus sellest Mikkole rääkisin, siis ta ütles, et aga sa maksid ju praegu ümmarguselt  1,5 aasta eest ära gaasi. Võibolla isegi rohkem, kuna vaevalt, et meil enam nii suurt arvet tuleb, sest talv saab mööda ja enam pole vaja gaasiga kütta, ning ka süüa ei tee me enam kodus peaaegu üldse, nüüd kui Mikko ka tööl käib. Hull värk ikka. Ebareaalne, et kogemata maksan lihtsalt 1,5 aasta gaasi maksed ära. (36 €) Ei tea kas seda raha sealt tagasi saab ka küsida :D

 

 

 

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>