I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

4. veebruar

Rubriigid: Maailma avastamas — 5. veebr 2013 @ 01:24

Me saime boonust! Küll oli mu üllatus suur, kui üks hommik tuli mulle sõnum telefoni, et pangakontole lisandus 770 yuani (96 €). Küll ma mõistatasin, et mis see olla võiks ja lõpuks sain siis teada, et tegu on pühade boonusega. Neil ju suur aastavahetuse püha ees. Päirs tore üllatus oli see lisaraha :)

Ja ükspäev üllatas väike Leo mind nende poolse väikese kingitusega.

Tegu oli oliiviõliga. Kaks pudelit, tundub päris kvaliteetne kraam (hiinas niisama poest pole veel leidnud, et oleks oliiviõli), ja pudelid olid spetsiaalses kinke-kohvris. Tore ja asjalik kingitus, leiab kindlasti kasutust.

 

 

 

 

Mikko on õppinud mõmisemiskeele ära. Üks päev tööl vaatasin kuidas ta ühe kokaga suhtles. Kokk tuli ja mõmises midagi näidates ahju poole, Mikko siis mõmises pisut vastu ja näitas ka ahju poole. Seepeale noogutati mõismise märgiks ja vestlus oligi peetud. Ma küsisin Mikko käest, et mis nad enda meelest rääkisid siis. Ta ütles, et kokk küsis ta käest, et kas ta võib ahju kasutada, ja tema vastas, et oota mul on asjad ahjus, 7 min pärast saab vabaks.

Aga hiinlaste räpasus on ikka üks kole asi. Prügi välja viimine on meie majas tehtud lihtsamast lihtsamaks, ei pea isegi õue minema ega miskit. Igal korusel on prügi kottide jaoks üks ruum, vaja ainult paar sammu astuda. Aga hiinlastele on see ületamatult tülikas, sest meie uued naabrid tõstavad prügikoti lihtsalt enda ukse kõrvale koridori. Rääkimata sellest, et kõik kättesattuv praht, nagu kommipaberid, mandariini koored, suitsukonid jms, kõik lendab ka otse maha, vahet pole kus nad asuvad. Koridoris, lifitis, õues, igal pool. Seda on nii halb vaadata lihtsalt.

Kui nüüd Shuangfus käisin, siis oli nii mõnus ja  ilus ilm. Otsisin juba oma suvekingad jälle välja ja panin kevad-sügis saapad ära. Panin oma tagi alla veel küll pikkade varrukatega asja, aga õue jõudes juba kirusin ennast, et tagi alla on tarvis vaid t-särki, mitte rohkem. Nii tore, et talv on möödas :) Kevad käes ja juba võib suve oodata.  Ringi vaadates jäid mulle silma paar

sellist asja, millest ma ilmselt esimesel päeval Hiinas viibides oleks kindlasti pilti teinud, praegu aga on juba nii tavaline, et ei pööra enam täheleapanugi. Üks selliseid asju näiteks on tänavakoristaja käru. Neid näeb igalpool. Samuti üks väga tavalisi asju, mida igapäev näeb on punutud korv väikeste laste seljas kandmiseks. Põhimõte siis sama, mis meil laste kandekott/kõhukott. Aga siin jah, punutud korvike.

Ja ma lihtsalt pean panema siia ka ühe pildi ühest nende maiuspalast. Pea iga päev on see buffees ja seda süüakse mõnuga. Kanavarbad! (KÜÜNTEGA!)

4 kommentaari »

 1. kaisa:

  Hei,
  Kes teab, võib-olla pugid sinagi varsti kahe suupoolega neid kanavarbaid :) Aga tead, mõtlesime, et tuleme Karoliga augusti lõpus teile külla. Mõtlesime lisaks käia veel Pekingis ja Hong-Kongis. Mis sa arvad, kuidas oleks meil kõige mõtekam marsruut paika panna, pileteid broneerida-osta ning kuhu tasuks veel minna?

 2. Kairi:

  Väga äge! Kuigi see konkreetne koht, kus meie oleme, pole turisti jaoks just kõige põnevam. Kuna siia tulek juba nii kui nii kallis on, siis ma soovitaks sama raha eest hoopis mõnda ägedamasse kohta minna. Samas muidugi kui teie eesmärk pole mitte ainult see linn, vaid ka Peking ja Hong Kong, siis on juba rohkem jumet asjal. Hong Kongis meeldis meile küll väga. Kuigi see kõik kokku võib teil päris kulukaks minna, kui nii palju erinevaid kohti läbi mõtlete käia. Hiina siselennud on parajalt kirved.

  Marsruudi mõttes soovitaks mina ilmselt Tallinn-Peking. Pekingist saab Chongqingi nii lennuki kui rongiga. Lennukiga on kindlasti palju mugavam, aga kui ekstreemsust soovite, siis võib ka rongi kasuks otsustada. Rong on kindlasti odavam ja kuna tuleb pool Hiinat läbi sõita, siis näeb ka rongi aknast kenasti, milline see Hiina siis tegelikult ka on. Lõpuks siis Chongqingist Hong Kongi saab jällegi kas lennuki või rongiga. Mu blogist ilmselt juba tead, et meie otsustasime sellise variandi kasuks, et lennukiga Shenzheni Hiina piiril ja sealt rongiga Hong Kongi. Saab ka täiesti ainult rongiga minna, aga see muidugi võtab jälle korralikult aega. Hiina siselendude pileteid tasuks vaadata leheküljelt qunar.com. Ainult, et see on hiinakeeles :D Võibolla leiab ka mingi inglise keelse portaali, aga see qunar on siselendude puhul kõvasti odavam kui näiteks bookinghouse.ee, kust me muidu pileteid vaatame. Täpsemate soovituse kohta, kuhu minna, mida külastada pean ma veidi uurima veel asju, sest ise pole just väga siin Hiinas ringi seigelnud ega turisti mänginud.

 3. kaisa:

  Aitäh, võtame arvesse ja vaatame, kui palju raha koguda suudame :)

 4. Kairi:

  Ma loodan, et päris ära ei ehmatanud :D

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>