I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

10. veebruar

Rubriigid: Maailma avastamas — 10. veebr 2013 @ 12:46

HEAD UUT AASTAT KÕIGILE!

Hiina kalendri järgi hakkas täna mao aasta. Siin on see väga suur ja tähtis püha. Ametlikult on 3 päeva kõigil vaba, paljud sätivad veelgi pikemad puhkused selleks ajaks ja need õnnetud, kes peavad tööl olema, saavad 3 kordse palga.

Hiinlaste uue aasta tähistamine sarnaneb  vist veidi meie Jõuludega. Kõik sõidavad kodudess, kus ootab suur perekondlik söömaaeg. Samas veidi ka meie uue aastaga, sest tegu on pigem lärmaka pidustusega, kus lastakse palju palju rakette. Mis on väga kohutav, sest esiteks, ei tehta seda mitte ainult öösel kell 00.00, vaid mitu päeva järjest, päevad läbi. Eile õhtul oli kõige hullem umbes kella 10 paiku õhtul, aga ka kell 2.30 öösel äratas meid üles väga vastikult kõva ja pikk raketivaling. Sest nende rakettide puhul pole rõhk mitte värvilistel kujunditel, vaid hoopis kõval häälel. Paljud raketid teevadki ainult häält ja mitte mingit värvilit tuld ei tule sealt välja. Kui meie raket läheb viiiiiuuu ja põmm , siis nende oma läheb trahtrahtrahtrahtrah,  Enagu mingid padrunid ainult pauguvad, aga väga kõva häälega. Et siis äärmiselt häiriv. Ja täna hommikul hakkas ka juba 7.30 hommikul  jälle pihta ja päev läbi lasti. Praegugi paugutavad. Ja kindlasti lasevad jälle ööläbi.

Suur boss härra He käis täna hotelli peal saatjaskonna ja fotograafika ringi ja jagas kõigile töötajatele “hongbao”sid, mis on siis punased ümbrikud,

kus sees on pisut raha. See on neil uue aasta komme, kinkida raha. Restorani poolt me juba saime samasugused ümbrikud 10 yuaniga, Härra He ümbrikus oli 30 yuani. Pole küll palju, aga kena ikkagi……kõigi töötajate peale antakse kokku ära ikka päris kena summa. Härra He tahtis minu ja Mikkoga ka pilti teha. Ma arvan, et see läheb sündmuste stendile hotellis :)

Kui Shuangfus ja kindlasti igal pool mujal hiinas on kõik kohad ehitud ja tänavad kaunistatud punaste ehete ja leternatega, siis meie restoranis pole mitte ühte kaunistust ka. Meil ju lääne restoran ja nad peavad väga karmilt kinni sellest. Selle asemel pandi aga Valentinipäeva dekoratsioonid.

 

 

 

 

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>