I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

5. aprill

Rubriigid: Maailma avastamas — 5. apr 2013 @ 01:30

Juba eelmine kord kui Mikkol vabad päevad olid, siis ta kommenteeris, et muidu on ilmad nii ilusad ja kuumad, aga kui tal tuleb vaba päev, siis on viimastel kuudel eranditult alati kole ilm olnud. Praegu on iga päev ikka väga ilusad ilmad olnud ja mõtlesin, et seekord saab küll see rida murtud, eriti kuna tal 3 vaba päeva järjest ka nüüd.

Aga võta näpust, eile, kui tal esimene vaba päev üle tüki aja oli, oli üle tüki aja ka kole ilm. Vihma sadas ja tuuline oli. Aga tänase vastu see ei saa. Mikkol hammas valutab ja üks töökaaslane pakkus abivalmilt, et viib meid hambaarsti juurde. Kuna täna oli lõpuks meil kõigil koos vaba päev ja Mikko hambavalu juba päris jubedaks läinud, siis oligi plaan täna Chongqingi sõita. Kui hommikul aga maja uksest välja astusime, siis taipasime, et see oli ilmselge viga. Väljas möllas selline torm, mida ma varem siin näinud ei ole. Puhus nii jõhker tuul, et vihmavarju avamisest ei tasunud mõeldagi, vastu tulev rollerijuht oli nii hädas oma sõidukiga, et tõmbas maja äärde tormivarju, reklaamplakatid lendasid ja puud pekslesid tuulekäes ning mitmes kohas oli lausa ridade kaupa puud juurtega üles kistud ja pikali maas.  Leidsime, et täna on siiski kõige mõistlikum päev toa kaitsvate seinte vahel mööda saata. Helistasin ka Amyle, kes juba ootas meid bussipeatuses, natuke halb tunne oli, et olime ta niimoodi hommikul välja kihutanud ja siis tühistame ära mineku, aga asjaolusid arvestades tundus see tõesti kõige mõistlikum otsus.

Kui spordikeskusesse läksime, siis töötajate buss tuli lausa otse töötajate ühika ukse eest, mitte paarsada meetrit eemal olevast (meie maja ees olevast) bussipeatusest, et inimesed ei peaks tormi kätte minema. Samuti kui see buss muidu peatub tee ääres, siis seekord sõitis lausa näiteks konverentsi keskuse ukse ette (kuhu muidu võivad sõita vaid kliente vedavad sõidukid), et siis inimesed kuivalt majja pääseksid.

Lisaks siis jah olid lausa igasugused raud raamidel reklaamplakatid lendu kistud, üks auto oli napilt napilt pääsenud, ühe suure reklaamtahvli alla jäämast. Palmipuude lahti kistud koori olid ka kõik tänavad täis.

 

 

 

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>