I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

20.aprill

Rubriigid: Maailma avastamas — 20. apr 2013 @ 11:02

Nonii, elu esimene maavärin üleelatud! Kuigi ega mul seda üleelamist just palju ei olnud, sest mingil imelikul kombel, ei saanudki ma aru, et midagi kuskil üldse värisenud oleks. Kuulsin ainult jubedat kolinat  restorani tagaruumides ja mõtlesin, et ei tea mis suure potihunniku need kokad ümber suutsid ajada. Selgus aga, et ühest kohast oli lagi veidi alla kukkunud ja teises ruumis oli suur seinaplaat maha kildudeks kukkunud. Õnneks keegi meil pihta sellega ei saanud. Ning õnneks ei olnud me ka epitsentris ja meieni jõudis nõrgem värin.

Tegu oli 7  magnituudilise maavärinaga, mis praegustel andmetel nõudis 189 inimelu ja vigastatuid on üle 11 000.  Tsentriks oli Ya`an, mis asub meist mitusada km eemal, nii et meieni jõudis ikka tunduvalt nõrgem värin.

Aga huvitav on see, et just mina, kes ma olin juba tööl, magasin selle maha, ning Mikko , kes päriselt magas, sai korraliku ehmatuse osaliseks. Ta rääkis, et ärkas selle peale üles, et voodi värsises. Alguses ei saanud aru, et mis toimub, arvas, et tüütud naabrid jälle kolistavad ja teevad remonti. Aga kui ta sai aru, et see siiski ongi reaalselt tema voodi, mis väriseb ja ka suur lühter laes otse tema kohal kurjakuulutavalt värises, siis oli ikka hirm peale tulnud. Tõusis kohe üles ja läks suurde tuppa ja ütles, et nähes kuidas kogu korter väriseb, tekkis ikka tõsine hirm ja arvas et maja kukubki kokku. Mis hiinlaste ehituskvaliteeti arvestades on vägagi õigustatud hirm.  Ega siit 13 korruselt ei ole kuskile pääsu ka sellisel puhul. Õnneks see aga rauges peagi ja meie piirkonnale oligi tegu vaid ehmatusega.

2 kommentaari »

  1. kaisa:

    Päris jube. Kuulsin uudistest jah, et Hiinas maa väriseb. Kas teil tööjuures maavärinakoolitust pole tehtud?

  2. Kairi:

    Mina küll ei tea, et oleks….kuigi eks ole ka omajagu neid koolitusi, mida teenindajatele on tehtud, kuid kuna neil inglise keelset koolitajat ega infolehti pole, siis öeldakse, et meie jaoks ei ole see oluline.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>