I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

24. aprill

Rubriigid: Maailma avastamas — 24. apr 2013 @ 06:52
Üleeile tuli meie hotelli veel üks välismaalane tööle. Seekord siis üks ungarlane, kuid ma pole teda veel näinud, sest mul just kaks vaba päeva olnud. Aga Nastjalt kuulsin, et meiega piirnevas Chengdu provintsis olevasse Hengda hotelli võeti vastu 4 välismaalast ja kolm päeva tagasi jõudsiki see ungari poiss Chengdusse, kuid seal selgus, et esiteks absoluutselt mitte keegi ei osanud temaga inglise keelt rääkida   ja mis veel olulisem….see hotell pole veel avatudki. Niisiis saadetigi ta ajutiselt  meie hotelli ja hetkel täiesti teadmata, et on ta siin paar nädalat, paar kuud, või lausa aasta. Eks paistab. Lisaks pidi kahe nädala pärast veel üks hispaanlane Chengdusse saabuma, eks näis kas ta saadetakse ka siis meie hotelli, või leitakse mingi muu lahendus.
Eile käisime Mikkoga jälle meie kodumägedes uudistamas. Kuna ligi kuu aega tagasi räägiti, et virsikud õitsevad väga ilusate õitega, siis mõtlesime, et ehk peaksid siis varsti ka viljad peale tulema. Mõtlesime, et läheme ja uudistame, kas paistab juba midagi. Kahjuks käisime vist valel mäeküljel, sest ühtegi virsikupuud me ei tuvastanud. Aga ilus ja mõnus jalutuskäik oli see sellegipoolest.
Aga kahjuks on meil õnnestunud  haigeks jääda.  Loodame, et siiski tavaline gripp, mitte linnu :p Meie kandis veel selle leviku kohta teateid pole olnud, nii et arvan, et seda meil hetkel  karta ei tasu. Räägimata sellest, et lindudega meil kokkupuuteid ei ole. Aga külmetust on siin küll lihtne külge saada, sest nüüd on väljas juba soojad ilmad, ikka 25-30 kraadi, ning kui väljas palav ja keha higine ja siis istud bussi, kus konditsioneer möllab, siis on külmetus kerge tulema.
Muide, Mikkost on saanud üleöö köögikuningas. Kui alguses oli nii, et Mikko pidi iga päev õhtu buffeeks ette valmistama 3 toitu pluss pastasid tegema, siis mingi aeg hakati ka a la carte pastatellimusi talle andma. Kuid nüüd umbes nädal tagasi järsku ilma igasuguse ette hoiatamise või seletusteta antakse nüüd järsku absoluutselt kõik a la carte tellimused talle ( lääne toidud muidugi). Antakse toidutellimus, mida Mikko varem teinud pole ja ei tea mis moodi nemad siin seda serveerivad, ja teised kokad seisavad kõrval ja vaatavad lihtsalt pealt kuidas Mikko teeb. Iseenesest on see muutus tore ja hea, sest nüüd tal ka rohkem tegemist ning ta teeb neid toite kindlasti mitu korda paremini kui hiinlased, aga naljakas lihtsalt, et lihtsalt järsku üleöö ilma midagi ütlemata sellised ümberkorraldused tehti. Et kui köök jaotub üldjoontes kaheks, et ühel pool on lääne stiilis ahi ja grill ja pliidid jne ja teisel pool hiina stiilis, siis nüüd on tema nagu selle lääne osa boss. Isegi kui midagi katki on vms, siis öeldakse talle…kuigi selle infoga ei oska tema ju midagi peale hakata, sest pole võimeline hiina keeles ju rääkima ja töömehi kutsuma. Aga kokkuvõttes siiski tore ja positiivne muutus :)
Minul on ka hiljuti üks vähe huvitavam tööpäev. Olin järekordselt hoopis teise korruse Star Lounge´´is  ja siis valgus sisse suur grupp fotograafe. Ei teagi, et olid nad niisama harrastusfotograafid või seotud mingite tööülesannetega aga igatahes tehti neile hotellis tuur ja nad tegid kõikjal pilte. Niisiis pildistasid nad ka Star Lounge ja kui nad mind nägid, siis otseloomulikult tahtsid ka mind pildi peale. Ja eks ma siis poseerisingi neil, küll istudes, küll kandikuga seistes jne, need muudkui õpetasid, et nüüd vaata sinna poole ja lõug üles jne. Päris huvitav kogemus niimoodi poseerida, kui kümme fotograafi ümbritsevad sind ja asjalike nägudega pilte teevad. :)

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>