I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

18. mai

Rubriigid: Maailma avastamas — 18. mai 2013 @ 10:11

Üks toredamaid asju siin on meie isiklik jõusaal. Isiklik siis selle poolest, et enamasti saame trenni täitsa omaette teha, ilma et kedagi teist seal oleks. Vahel siiski ikka mõned hiinlased eksivad ka sinna ja reeglina saab nende üle ka parajalt naerda, sest tõsiseid sporditegijaid on väga vähe. Enamik lihtsalt rapsib korraks mõne masina taga ja siis arvab, et on hullult asjalik sportlane. Rääkimata sellest, et ei kasutata ka spordi riietust. Näiteks täna oli peale minu jõusaalis veel üks hiina neiu, kes kandis valget satsilist triiksärgi stiilis pluusi ja vabaaja pükse, sellised midagi teksade ja viigikate vahepealset….hea et kontsasid all ei olnud, kuigi spordijalatseid ei olnud sellegipoolest…ikka kingad.

Paar päeva tagasi avanes ka tore vaatepilt jõusaalis, kui üks nejakümnendates paarike tuli uudistama ja varustusega tutvuma, et kas tasub kaarti teha või mitte. Naine oli hull mimm oma kontsade ja miniseelikuga ja käsutas seal kõva häälega oma meest, et proovi nüüd seda ja proovi nüüd toda. Mees maandus ühe trenažööri taga, kus siis pidi istuma ja enda ees olevast kangist kahe käega kinni hoidma ja enda poole tõmbama. Naise käsul pandi kohe korralik raskus peale ja mees hakkas sõudma. Jah, just nimelt sõudma. Ilmselgelt oli see raskus tema jaoks liiga suur, et kätega tõmmata ja nii ta siis tõmbas terve kehaga ennast nii taha, et oli seljaga pmst paralleelselt maaga ja siis see kang jälle tiris ta püsti tagasi. Naine aina õhutas takka ja oli nii rahul oma mehega, et too nii tugev on ja trenni teeb. Mul oli selline tahtmine ta paika panna ja öelda kuidas tegelikult selle masinaga tegema peab, aga hoidsin ennast siiski tagasi..seda enam, et nendega koos oli ka üks jõusaalitöötaja, kes ei märkinud ka midagi tolle mehe “tehnika” kohta. Ei tea kas ta siis arvas, et pole lihtsalt mõtet, või ei teadnud ta isegi, kuidas seda kasutama peab.

Aga ega jõusaal ise pole ainus koht, kus nalja saab. Kõik algab juba riietusruumist. Nimelt on meil seal ka saunad ja hiinlastel ilmselgelt ei ole nendega väga kokkupuudet olnud, seega minusugusel kõrgelt arenenud saunakultuuriga maalt inimesel on seda kõike parajalt naljakas jälgida. Näiteks lülitatakse saun sisse, astutakse sisse, lajatatakse aina vett kerisele ja mõistatakse siis, et mis see saun siis ka õieti on, või tegema peaks. Endal saun täiesti külm ja uks pärani lahti. See on siiski edukam variant, sest nad vähemalt lülitasid selle sisse, mis sest et vahetult enne sauna uksest sisse astumist. Mikko rääkis, et tema on seal pidevalt näinud ühte seltskonda, kes ikka tükk aega tavaliselt seal saunas istuvad, või seal keskel püsti seisavad ja viskavad leili ja muidu nagu täitsa tõsised saunamehed, ainult, et saun pole üldse sisse lülitatudki.

Ilmselt siis kui Jumal mõistust jagas olid hiinlased parajasti saunas.

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>