I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

9.juuni

Rubriigid: Maailma avastamas — 9. juuni 2013 @ 11:32

Oeh, praegu on üks neid masendushetki, kus tahaks kohe praegu lahkumisavalduse letti lüüa ja lennupiletid ära osta. Kui varem kirjeldatud ebameeldivused  olid rohkem nagu info jagamiseks, et anda ka teile edasi negatiivset  külge hiinlaste olemuses, et ka teie näeksite sama pilti, mida mina näen ning vingumine siin polnud niivõrd meeleheitlik südamepuistamine, kuivõrd lihtsalt nende iseloomu kirjeldamine, mis näitab, kui drastiliselt erinev on tegelikkus sellest kirjanduse ja filmide põhjal loodud veidi müstilisest  iidse ja küllusliku kultuuripärandiga rahvuse kuvandist, mis välismaailmale loodud on. Vähemalt mina pidasin seda küll pisut teistsuguseks, ja ma usun, et neid on teisigi.  Varem võtsin siin asju distantsilt, et ok, on palju rumalaid inimesi ja hulgaliselt kilplasetööd, kuid ma lihtsalt, et võta seda südamesse, vaid võtan kui lihtsalt osa nende olemusest, millega ma ei pea nõustuma, vaid lihtsalt siin elades leppima. Nüüd aga on tööjuures küll asjad juba isiklikus läinud. Kui muidu on kõik minuga äärmiselt sõbralikud ja abivalmid, siis üks supervisor Chen Fei on alati minu jaoks ebameeldiv olnud.  Ta käitub väga üleolevalt ja ülbelt ja seda kõigiga…..muidugi endast kõrgemate ees lipitseb kui konti ootav koer. Igatahes ta on küll mulle ebameeldiv olnud, kuid kuna ta käitub kõigiga vastikult, siis olen üritanud ka seda mitte väga tõsiselt võtta. Samas on näha, et ta on ilmselgelt kade mu palga ja ametikoha peale, kus ma reaalselt suurt midagi ei tee, samas kui tema teeb pisut väiksema palga eest rohkem. Iseenesest saab ju ta pahameelest aru ka, aga nagu see hotell ise tahab välismaalasi siia tööle ja see pole ju minu süü, kui neil mulle reaalselt tööd anda ei ole.  Chen Fei  poolne õelus ei ole kindlasti  õigustatud, kuid tundub, et asi läheb aina hullemaks ja isiklikumaks ja ta üritab mulle igal võimalusel tööl olemist ebameeldivaks teha. Kuna siinne töö nii kui nii ei vasta tegelikkuses sellele, mis algselt mulle antud paberites kirjas oli, ja mina lepliku ja kõigiga arvestava inimesena otsustasin sellest mitte numbrit teha, siis nüüd kui ta veel ekstra nõmedalt käitub ja jagab veel mingeid eriti lamedaid ülesandeid, tehes seda väga ebaviisakalt, siis see viskab mul küll üle. Eks nõmedaid inimesi jagub muidugi  igale poole, aga sellises negatiivses keskkonnas töötada on väga kurnav ja tekitab masendust…ja kui see endal olemise nii halvaks teeb, siis pole ju sellel kõigel mõtet. Kui muud positiivsed asjad selle üle mängiksid, siis küll, aga paraku….

Et (negatiivset) tuju üleval hoida, siis on ka ilm just sobilik – eile päev läbi kallas nagu oavarrest ja õhtul koju tulles olid tänavad kui jõed. Mägedest voolas kõik vesi alla ja seda vett ei ole mitte vähe. Samuti ei sõitnud buss meie maja ees olevasse peatusesse, kuna vett oli liiga palju, vaid otse ühika ette ning me pidime siis  läbi vee koju marssima. Sellist üleujutust pole ma kunagi varem näinud.

6 kommentaari »

 1. kaisa:

  Kairi! Pea vastu!

 2. Kairi:

  Ei no, eks vastu peab ikka, lihtsalt oma asi on see, et kas siin olekul on enam mõtet kui tegu on lihtsalt “vastu pidamisega”.

 3. Mariann:

  Saadame ka omalt poolt palju jöudu ja jaksu! :)

 4. Kairi:

  Aitäh. Me varsti sõidame puhkusele ennast turgutama, loodame, et ehk pärast seda on uut jõudu ja vaimu jälle ja elu tundub jälle ilusam :)

 5. Mariann:

  Puhkus aitab kindlasti, lihtsalt et saab korraks ära käia ja siis tagasi tulles pole ehk asi nii hull :) Meile on see tuttav tunne, ega siin pole vahest ka kerge olla välismaalane, mina teeks ikka teisiti kui siinsed inimesed ja vahest on tunne, et pakiks kohe asjad kokku ja tuleks tagasi Eestisse. Kuigi me oleme ju ikka euroopas on siiski kultuur veidi erinev ja vahest on end raske siia kohandada. Teil aga on ilmselt palju ekstreemsem see kultuuride erinevus…. Kaua te seal veel plaanite olla?

 6. Kairi:

  Siit eemalt vaatad ja mõtled, et küll need eestlased on ikka ühed mõistlikud ja loogilised inimesed :D

  Leping iseenesest on 1.5 aastaks, ehk siis tuleva aasta märtsini. Juba alguses tundus see liiga pikk aeg ja mõtlesin,et vaatab kuidas siin asjad sujuvad, kui vaja, siis lihtsalt ütlen selle varem üles. Keegi siin varem AIESECi kaudu tööl käinud välismaalastest pole seda aega siin täis olnud, juba paari kuu järel loobunud. Meie praegune plaan on aasta siin täis olla, ehk siis septembri lõpuni, siis saab ka korteri üürileping läbi. Ja eks siis vaatab kuidas asjad selleks ajaks kujunenud on. Hotell ise oleks valmis meie lepingut veel hoopis pikendama.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>