I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

23. juuni

Rubriigid: Maailma avastamas — 23. juuni 2013 @ 08:38

Ilusat Jaanipäeva kõigile!

Lõket ja grilli meil küll täna ei ole, aga selle kaalub üle teadmine, et juba kohe varsti istume lennukis ja suundumegi juba Balile :)

Muidugi aga ei saa asjad laabuda ilma viimase hetke närvikõdita. Paar päeva tagasi tuli Mikkole bookinghouseist meil, et toimunud on olulised muudatused ja lendude ümber vahetamiseks võime kas neile 30 € maksta ja nad tegelevad sellega, või räägime otse Hong Kong Airlinega. Muidugi tuli kohe paanika peale, et mis siis nüüd juhtunud on ja mis ära muutunud on, sest muudatuste sisust polnud meilist sõnagi juttu.

Mis seal siis ikka, tuli helistada ja järgi uurida……ainult, et meie hiina telefonikaardid ei võimalda väliskõnesid ja eesti omad oleme ajutiselt sulgenud. Tore. Hotellis on olemas koht, kus on võimalik väliskõnesid teha, aga ka seal ilmnes sellega jama. Ma ei tea, kas see neiu, kes seal vastutav oli pole varem sellega kokku puutunud või milles asi oli, kuid kõnesid ära ühendada ei õnnestunud, telefon teatas, et tegu on vale numbriga. Kuna me proovisime nii Eestisse kui Hong Kongi helistada, siis mõlemad numbrid meil ometi valed olla ei saanud.  Hakkas juba pisut paanika tekkima. Vaja teha selline elementaarne asi nagu telefonikõne, ja lihtsalt ei ole võimalik, oled välismaailmast ära lõigatud. Ja kuna lend pidi toimuma juba 3 päeva pärast, kuhu sisse jääb ka nädalavahetus, siis oli asjaga juba väga kriitiliselt kiire.

Lõpuks kui neiu oli pidanud pikki telefonikõnesid targemate inimestega, , siis läbi nende ühendati meid lõpuks siiski Hong Kongiga ja saime aru pärida. Telefoniotsas olev klienditeenindaja oli väga asjalik ja abivalmis ja luges mulle meie lennu ajad kõik ette  ning selgus, et need vastasid ilusti nendele aegadele, mis meil endal kirjas olid. Küsisin veel üle, et kas kõik on nii nagu peab ja ei ole mitte midagi muutunud ja lend toimub ja me ei pea muretsema, ning sellele kõigele kinnitust saanud võisin rahuliku südamega toru ära panna. Paanika mitte millestki. Siis aga märkasin, et üks erinevus ikkagi oli. Ma olin endale välja kirjutanud ainult Chongqingist lahkumise ja Balile jõudmise aja ja vastupidi. Hong Kongis vahepealset ümberistumise aega ma ei kirjutanud ja näib, et tagasisõidu lend Hong Kongist Chongqingi on kaks tundi hilisem. Kahjuks olin just toru ära pannud, kui see silma hakkas. Tõenäoliselt ei tule sellest mingit jama ja usun isegi, et kui meile piletid antakse, siis need on juba selle uuendusega, sest meie bronnide all oli neil selline info, et me läheme tolle lennuga, aga eks ma küsin lennujaamast kõik täpselt järgi.  Helistama uuesti ei hakka, sest nad röövivad päris korralikult. Ja vähemalt on jama tagasilennuga, mitte minekuga, nii et selleni on veel kaks nädalat aega :)

Helistasime ja tellisime endale ka takso juba ära, sest lend on hommikul 8.30. Ma küll arvasin, et kella 5ks kutsuda on juba piisava varuga, kuid taksojuht teatas, et tuleb kell 4, et asi kindel oleks, võivad ummikud olla. Ma küll ei kujuta ette, mis ummikud nii vara hommikul on, aga eks tema teab paremini. Parem karta kui kahetseda.

Tegelikult on meie puhkusega veel üks piinlikult koomiline lugu. Nimelt kui ma paar kuud tagasi managerilt küsima läksin, et kas on võimalk suvel puhkama minna, siis ma pisut muretsesin, et kui keeruliseks nad selle ajada võivad, sest jaanuaris Hong Kongis käimisega oli küll nagu hull paanika, et kahte lisa vaba päeva tahtsime. Teatati, et, memo ei näe sellist asja ette ja oli justkui suur probleem. Pärast pandi veel graafikute juurde teade, et ka enda puhkepäevi kokku lükates ei saa keegi üle 5 vaba päeva järjest. Igatahes, läksin, siis managerilt küsima,  et kas meil on võimalik suvel graafikuid niimoodi sättida, et sakksime endale pikema puhkuse lubada. Minu imestuseks oli manager väga abivalmis ja ütles, et pole probleemi ja pakkus ise, et kas kahest nädalast piisab. Ma ise olin muidu plaaninud 10 päeva küsida, aga kui niimoodi lahkelt pakutakse, siis tuleb ikka võimalust ära kasutada. Mul oli hea meel, et asi nii libedalt läks ja ta isegi ei küsinud mitte midagi, et kuhu või miks me läheme. Siis aga natuke hiljem, kui ta peakokale sellest rääkis (hiina keeles), siis kuulsin, et ta ütles, et me sõidame Mikkoga suvel koju Eestisse kaheks nädalaks.  Kohe oli mul ka selgusehetk, selle pärast siis oligi ta nii lihtsalt seda lubanud, et ta eeldas, et me tahame seda aega Eestisse perele külla sõitmiseks. Mul oli küll kahtlev hetk, et kas ütlen midagi, aga lasin sellel minna ja ei hakanud parandama teda. Las siis arvab nii, lähevad asjad lihtsamalt.  Praeguseks hetkeks aga teab juba kogu restoran, et me sõidame nüüd Eestisse. Viimastel päevadel uurivad kõik, et kas ootan juba väga seda ja kuidas ikka veab, et niimoodi minna saame ja küsivad, et Eestist neile midagi kaasa tooksime jne. See pisike valearusaama mitte parandamine on praeguseks juba üle pea ulatuvaks valeks kasvanud. Kuna kõik juba teavad seda, siis ei saa enam nagu vastupidist ka teatada. Nii, et olemegi nüüd sellises totras olukorras, kus oleme sunnitud selle valega lihtsalt kaasa minema ja lootma, et see välja ei tule. Muidu oleks piinlikust kui palju. Ups. :p

2 kommentaari »

  1. Kaisa:

    Hehee! Ilusat puhkust!

  2. Kairi:

    Aitäh :)

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>