I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

10.september

Rubriigid: Maailma avastamas — 10. sept 2013 @ 07:15

Head õpetajatepäeva!

Jah, Hiinas on täna, 10.septembril, õpetajatepäev. Kuigi järgmisel aastal võibolla juba enam ei ole. Kuna 10.septembril ei ole ajaloos mingit erilist tähendust, siis võeti tänavu arutlusele õpetajatepäeva ümbertõstmine 28.septembriks, mis on ajaloos kirjas kui nende iidse tähtsa õpetaja, Konfutsiuse, sünnipäev.

Kultuuriline õppetund antud, võib jälle vinguma hakata :D

Ei, ega ma siin tegelikult palju ei vingu, mõtlen, et võibolla peaks blogi jälle ümber kolima varsti, sest mulle meeldib postituste juurde palju pilte panna, aga kui siin nüüd see keerulisemaks tehtud on ja peab pilte väikesesks hakkama tegema, siis võibolla peaks valima mõne pildisõbralikuma keskkonna. Kui praegu mõnda fotot näha tahate, siis http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/  Kuigi ka see pole just kõige ilusam piltide esitlemise leht, ja uued pildid ilmuvad sinna kõige klõppu jne. Varsti muudan midagi selle asja suhtes. Kui keegi teab soovitada mingit  head saiti, kus saaks kirjutada ja ka fotosid mugavalt  ja ilusalt juurde lisada, siis andke teada :)

Aga pisut siis uudiseid ka. Nüüd oleme siis otsuse teinud. Hiinast sõidame ära 11. oktoobril, mil on ka täpselt aasta täis siin hotellis töötamist ja samuti lõpeb ka korteri üürileping just täpselt 11. okt.

Veidi küll on veel paberiajamist sellega, hotelliga on küll kõik selgeks räägitud, kuid kuna ka Aiesec on seal vahel, siis ei ole see lepingu lõpetamine nii lihtne. Kuna Mikko oli siin niisama ise tulnud, siis temal piisas vaid lahkumisavaldusest  ja kõik oli korras. Ja kui Nastja enda aiesecile kirjutas,et varem lepingu lõpetab, siis oli ka kõik lihtne ja keegi ei tekitanud talle mingeid probleeme ja tal juba ammu piletid ostetud ja lendab umbes samal ajal kui meiegi. Niisiis ostsin ka mina piletid  ära(pidin seda kiiresti tegema, kuna leidsime ühe väga soodsa pakkumise) ja eeldasin, et saan asja sama lihtsalt ja kiiresti korda, nagu temagi, kuna olukord ju sama ja ka aiesec on sama. Mõtlesin, et nädalaga peaks aieseciga asjad korda saama ja siis veel kuu aega töölepingu lõpetamiseks, peaks piisav olema ja võin piletid julgelt ära osta. Kui mina aga hiina aiesecile kirjutasin, siis esialgu ei saanud üldse kuidagi kontaktigi nendega ja nüüd venitavad sellega juba üle nädala ja ei taha mu lepingu lõpetamise kinnitust nii lihtsalt anda. Asi siis selles, et nad peavad kellegi mu asemele leidma, aga ma usun, et väga raske on leida kedagi, kes siia tulla tahaks, ja kui nad ei leia kedagi asemele, siis peavad maksma hotellile, aga kui seal ei ole nii hea, et kõik kes sinna lähevad tahavad lepingu varem lõpetada, siis kas üldse on mõtet kedagi sinna asemele saata jne. Kuigi ma ei saa aru, et miks nad mind siin nii kaua kinni peavad hoidma, kui hotelliga neid asju arutavad, see on pigem ju nendevaheline tuleviku koostöö küsimus. Küllap siis on mingi paberimajanduse asi. Kuna mul põhjuseid on aga piisavalt, miks ma siin jätkata ei soovi ja töö ei vasta sellel, mis lubati, siis kinni nad mind siin hoida ka ei saa. Üleüldse olen mina olnud siin hotellis kõige pikemalt aieseci kaudu siin tööl käinud välismaalastest. Enne meid pidasid varasemad aieseci kaudu tulnud neiud siin vaid 1-3 kuud vastu. Igatahes,  loodan, et lähipäevil saab sellega siiski korda.

Ja siis juba Tenerifele :)

 

 

 

 

 

1 kommentaar »

  1. kaisa:

    Wooohoo! Mis siis Tenerifel plaanis?

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>