I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

23.detsember

Rubriigid: Maailma avastamas — 23. dets 2013 @ 07:53

Feliz navidad! Häid Jõule!

Kolmanda advendi veetsime rannas. Kui vahepeal oli jahedamaid ja vihmaseid ilmasid, siis meie vabaks päevaks tuli jälle mõnus ja soe päike välja ja kasutasime muidugi juhust, et ujuma minna ja päikest võtta. Tore viis advendiaja möödasaatmiseks  : ) Sellises keskkonnas on küll raske uskuda, et kohe ongi juba jõulud käes.

Täna sain tööl ka pisut ebatavaliselt aega veedetud, riideid selga proovides. Üks mees tahtis oma naisele jõulukingiks meilt riideid osta. Suurust ta muidugi täpselt ei teadnud, aga ütles et umbes sama mis mina. Ja nii siis hakkasingi mina modelliks ja sai erinevaid riideid selga proovitud, et näidata kuidas selga istuvad ja kokku sobivad. Ma võikski iga päev sellist tööd teha :D

Paar päeva tagasi sattusid esimest korda meie poodi ka hiinlased.  Esimese hetkega võttis pisut kokutama, aga juba hetke pärast tuli jutt juba ladusalt. See tuletas mulle meelde, et ma ei taha hiina keelt ära unustada.  Peaksin sellega midagi ette võttma.  Kuigi muidugi hetkel tööga seoses peaksin ka nii vene, hispaania kui ka saksakeelega tegelema. Põhilised väljendidki ära õppima, sest kõige rohkem on kas venekeelt või saksakeelt rääkivaid inimesi.  Asju , mida teha tahaks/tegema peaks, on palju rohkem kui vaba aega …nagu ikka.

Eile pidasime vaikselt kodus ka oma jõuluõhtu ära. 24 ja 25 oleme mõlemad tööl ja järgmine vaba päev on alles 29, nii et otsustasime 22 , ehk neljandal advendil, oma jõuluõhtu teha. Terve päeva sai küpsetatud ja kokatud, et ikka päris jõulutoidud lauale saada: seapraad, hapukapsas, ahjukartulid, hõõgvein, üks kohalik jõulu magustoit ja piparkookide asemel tegin šokolaadiküpsiseid. Jah, piparkooke, veel vähem piparkoogitainast, ei suutnud me poodidest küll leida. Näib, et siin on jõulude ajal populaarsed keeks ja šokolaadikommid.

Päris kuuske polnud muidugi ka kuskilt võimalik leida ja peale mõningat kaalumist otsustasime, et lepime seekord siis plastikust kuusega, aga õnneks leidsime ühe päris kenakese. Pisike, aga kena. Ostsime ka jõulukaunistusi ja lõikasin lumehelbeid, et ikka päris oleks. Eks ta naljakas pisut on jõulude ajal lühikeste riietega õue minna, igasugune jõulutunne kaob ära, aga toas suutsime selle küll luua :) Jõuluvana tõi mulle ka mitu toredat kingitust :) Jõulud on toredad :) Isegi siin kaugel.

Häid jõule kõigile! Et jõuluvana kingikott oleks ikka punnis, ja peale jõulusöömingut ka teie kõhud!

1 kommentaar »

  1. kaisa:

    Head uut aastat, Kairi!

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>