Mõttekäigud » Blog Archive » Depressioon
märts 13
Depressioon Postitas

Üks mõttekäik, mis tekkis viibides haiglas.

Tõuse püsti. Tõuse. Miks sa pikali oled? Ootad sa surma või midagi halvemat? Arvad, et vaadates oma varju pidevalt, hakkab see ise liikuma?
Hale!

Oled sa kunagi kohanud inglit? Pööra pea peegli poole ja tea, et kui sa sured, ei muutu midagi. Sa ei muutu ingliks, vaid hoopis tuhaks. Tulid igavikust, saad igavikuks. Vaata ennast. Miks sa nutad? Ei ole sa ju isegi enda omi pisaraid väärt.
Hale.

Miks sa ikka veel pikali oled? Täiesti hale. Naerata, homne on hullem. Sulge silmad, unusta ära. Vahet ei ole, kas sa oled vähihaige või depressioonis anoreksik ja põed fibromyalgiat – vaadatakse sind ikka ühtmoodi, kui jaburat ebaõnnestumist. Hale. Mida sa üldse üritad. Lama siis seal. Nuta, et kõik kuulevad, tee teised ka õnnetuks. Ära joo. Ära söö. Lihtsalt haihtu nagu oled alati unistanud. Kao igavikku. Või?
… Hale.

Kraabid varsti enda naha maha. Jääb alles ainult luu. See oleks ilmselt hea. Võtad siis maailmast vähem ruumi ära. Miks sa nii külm oled? Ei vääri sa soojust. Viskasid teki maha samamoodi nagu sa jätsid ka oma sõbrad. Soojust. Sa ei vääri soojust. Miks sa valid endale kõige hullema ja ignoreerid head? Nii palju küsimusi ja sa ei vääri isegi neid vastuseid. Mida sa üldse väärid?
Jätkuvalt hale.
Võta end kokku, nad ütlevad. Öelge siis vähemalt kuidas. Söö – see ei ole ju nii raske. Või on?  Oled sa üldse haige või sulle meeldib lihtsalt vinguda? Ei, sa oled lihtsalt… Hale.
Näed neid tablette seal kapi peal. Nad pole üldse kaugel. Näed neid? Sajast valuvaigistist peaks piisama. Näed? Mis on esimene asi, millele mõtled? Valik on lihtne. Valida on juba raskem.
Vali siis juba. Kumb? Elu või surm? Kas tõused püsti või jääd sinna, igavikku? Kumb on parem? Ma arvan samamoodi. Tuletan aga meelde, et meie arvamused ei loe, sest sa oled ju väärtusetu, viga ja tulevane tuhk. Sa oled… Hale! Tee seda. Lihtne ju. Miks sa seda lihtsalt enda käes hoiad. Võta need juba sisse. Tee seda juba. Muutu igavikuks. Sa pole midagi rohkemat väärt. Kraabitud nahk, jäik vari, HALE.

Oota… Mida sa teed?! Mõtle nüüd selgelt. Mida sa ometi teed? Miks sa selle vastu seina puruks viskasid? Ma hakkan haihtuma. Kuule, me olime ju head sõbrad. Ma saan sinust ju ainukesena aru!
Sa tõusidki püsti.
Miks ometi?! Mi…Lisa kommentaar