märts
09
2014

KUI JUMAL HAKKAS LOOMA LOOMII

Kui Jumal hakkas looma loomi, valmistas ta kõigepealt lehma. Ja Jumal ütles talle: “Sina, lehm, hakkad teisi olendeid orjama. Hakkad valmistama neile piima ja kaks korda päevas nad tulevad seda sult ära võtma. Seetõttu pead mäluma rohtu isegi magades ning isegi siis, kui sulle sünnib vasikas, pead piima tootma piisavalt ka teistele. Annan sulle 50 aastat elada.” Lehm vastab: “Oi, Jumal, ma ei jaksa teisi 50 aastat järjest orjata!! Võta mult 40 aastat ära, jäta 10!” Ok. Siis Jumal valmistab eesli. Ja ütleb talle: “Sina, eesel, hakkad oma seljas vedama raskeid koormaid ja sageli teed tõelisi eeslitempe. Annan sulle 30 aastat elada.” Eesel vastab: “Oi, kallis Jumal, ma ei jaksa 30 aastat eeslitempe teha! Võta mult 20 aastat ära, jäta 10!” Ok, kaup koos. Siis Jumal loob koera. Ja ütleb: “Sina koer, hakkad istuma maja ees, haukuma möödujate peale ja valvama teiste vara! Annan sulle 20 aastat”. Koer vastab: “Oi-oi, Jumal, ma ei jaksa 20 aastat haukuda! Võta 10 ära, jäta 10!”Ok. Ja siis Jumal loob inimese. Ja ütleb talle: “Sina, inimene, sinul ei saa olema muid kohustusi kui süüa, magada ja lõbutseda. Annan sulle 20 aastat.” Ja inimene vastab: “Oi, Jumal, 20 aastaga ma ei jõua veel alustadagi! Anna mulle ka lehma ülejäänud 40, eesli 20 ja koera 10 aastat!” Ja nii saigi.

Ja seetõttu: esimesed 20 aastat me ainult sööme, magame ja lõbutseme, järgmised 40 aastat orjame tööd teha, et oma pere ära toita. Pärast seda teeme 20 aastat eeslikükke, et lõbustada lapselapsi ning viimased 10 aastat istume maja ees ja haugume möödaminejate peale!

Kirjutas kategoorias: Määratlemata |
Jäta kommentaarPowered by Blogi.ee | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes