Ühistumuti päevaraamat

9 märts, 2017

Postkastid

Postitas kategoorias Määratlemata

Täna kukkus e-postkasti hinnapakkumine lisapostkastidele. Iseenesest ei midagi erilist kui see poleks olnud pika töö väike tulemus…

Paar aastat tagasi meie majas oli selline süsteem: post tuli maja postkasi ja juhatus viis  iga hommik posti üle maja asetsevatesse (ca 120 tk) postkastidesse. Kui mingi oodatud saadetis oli tulemata või ajakirjandus hilines – pidi see meie probleem olema. Ajakirjandusega oli üldse oma teema, see tuli ilma korterinumbrita ja iga kord helistasin Ekspressposti ja uurisin kellele see Anne või Maaja mõeldud oli. Miskipärast korduvale soovitusele korterinumber peale sirgeldada postikandja jättis seda tegemata. Ühel kenal päeval sai meil mõtetust tööst kõrini ja veendsime üldkoosoleku osalejaid koondada postkastid 7 asukoha asemel 3, iga sissepääsu juurde. Võtmed postikandjatele jagatud ja rahu majas. Kadunud kiri enam minusse kuidagi ei puutu.

Muidugi postikandjale on paras peavalu õiget postkasti leida, kuna numbrid algavad ühest trepikojast siis jätkuvad teises trepikojas siis jätkuvad jälle esimeses ja siis teises ja veel esimeses ja ka teises, lisaks osa kolmekordseid numbreid on taas esimese korruse juures. Saite aru?

Kui postkastid koondati, pandi plokid kõrvuti kokku ja numbritest ei moodustunud loogilist jada. Kui ühest trepikojast seda numbrit ei leia, siis on see teises või on kehvasti siiski esimeses otsitud. Minul kulus mitu kuud, enne kui hakkasin aimama kus kohas mingi korter või selle postkast asetseb. Et saaks postkastide numbrid ühtsesse järjekorda on vaja kõigilt postkastivõtmeid saada ja võtmed omanike vahel või lukude asukohad ära vahetada ja numbrisildid ka. Juba võtmete saamise juures võib projekti pooleli jätta. Või vahetame kõik lukud ja numbrid ära, seejuures vanad lukud peab lõhkuma hakkama. Kokku jällegi suur väljaminek, aga meil palju tähtsamad asjad pooleli. Kokkuvõte: parem jätame praegu nii.

Mõned üksikud toad meie majas olid kokku ehitatud, siis jälle lahku tehtud, siis mõned ruumid lisandusid elupinnana ja meil jäi postkaste puudu. Lihtsalt lahendatav probleem – tellime juurde! Tuli välja, et polnudki nii lihtne. Meil oli vanade postkastide tootja kontakt olemas ja sinna sai kirjutatud. Korduvalt. Korra tuli ka vastus, et mis värvi vms. Vaikus taas. Loobusime ja hakkasime mujalt otsima. Tuli välja, et selliseid kuskil mujal ei ole. Proovisime taas vana tootjat – ei midagi. Juba olime leppimas muu disainiga, kui ühele tuli meelde, et keegi teadis sealt kedagi. Midagi pidi kuskil käima minema ja täna tuli hinnapakkumine! Värv oli küll osaliselt vale ja seda vastuses täpsustasin, soovisin ka paigaldusest infot. Nüüd istun ja hoian pöidlaid pihus, et töö siia jälle toppama ei jääks.

Kommenteerimine on kinni.

Vabandust, kommenteerimine on kinni.

  • Kuud