Ühistumuti päevaraamat

12 aprill, 2017

Arved ja raamatupidamine

Postitas kategoorias Määratlemata

Eelmise kuu arvetel oli tekkinud üldelektri arvestamise viga, ca 1-2 euro (keskmine kulu) asemel oli arvestatud üle 4 euro. Raamatupidaja ise ka hämmingus. Kuulutasime kõigile (majasisesed kuulutused ja meilile), et on viga ja tasaarveldust teeme järgmine kuu.

Nüüd tulid uued arved ja asi veel segasem, kui enne. Üldelekter arvestatud nagu tavaliselt ja tasaarveldus eraldi reana väljas. Ja valesti! 2-3 euro ülearu arvestatu asemel  oli paarkümmend senti. Lisaks üldelektrit arvestatakse ruutmeetrite järgi, aga tasaarveldus tehtud iga arveühiku kohta. Täielik segapudru! Kuidas on võimalik, et raamatupidaja selliseid vigu teeb?! Peame taas inimeste ees vabandama teiste poolt tehtud vigade pärast ja lisaks proovi seda veel seletada. Sitt lugu.

Meil on küll keeruliselt korraldatud maja ja sellele raamatupidamist teha on keerulisem, kui tavaelamus: osa kortereid on veetarbimiseta, mõni kasutab ühistualetti, lisaks on renditavad ruumid ja kõikidel on midagi erinevalt arvestada vaja. Raamatupidajale paras orienteerumine. Maja ostab raamatupidamisteenust sisse, rmp.firma on laienenud ja paistab, et meil on muutunud raamatupidaja ilma, et meie sellest teadlikud oleksime. Lihtsalt oletan.

Homme läheb kolleeg raamatupidaja juurde jutule. Arvan, et võtab šampooni kaasa…

Kommenteerimine on kinni.

Vabandust, kommenteerimine on kinni.

  • Kuud