Ühistumuti päevaraamat

22 aprill, 2017

Kass poetab miine

Postitas kategoorias Määratlemata

Meil majas elab üks tore punane kõuts. Vanasti käis pererahvaga rihma otsas õues jalutamas, nüüd juba luusib ise õues ringi. Tegelikult on kõik ilus ja tore, saan kassiga hästi läbi, uudishimulik ja pressib külla. Kui satun koju tulema ja kass tuleb majja kaasa, lähen koputan naabrinaisele ja kass saab koju.

Kogu selle loo juures on suur probleem. Kass situb koridoris. Ma ei tea miks. Õues käidud, kodust tuldud. Majaelanikud pahased, perenaine laiutab käsi. Poleks sitta, poleks probleemi.

Täna just talutasin ta koju ja vastu tulid kaks inimest erikorrustelt ja mõlemad pahased kassi ja perenaise peale, et junnid maas. Mida mina isiklikult teha saan? Talutasin looma koduni, mingi proua sõber tegi lahti, ma ei vaevunugki epistlit lugema. Pool tundi hiljem koputab endine ühitumutt ja näitab, et kass jälle väljas! P%#¤!

Nüüd istun – mõtlen. Mõned õues käivad kodukassid käivad hädal ainult kodus, mõned ainult õues, mõned nii kodus kui õues. Miks see juhtub koridoris käima? Hädal käimata jäi koridori kinni? Pea iga päev?! Kas kodus üldse tal tualett on? Ehk peaks end sunniviisiliselt prouale korterisse nõudma ja kassi tualeti olemasiolus veenduma? Kui manitsused ei aita, mui pole ka mingeid karistumeetmeid olukorda parandada. Kas meie ülereguleeritud riigis on meetmeid selliste olukordade lahendamiseks? Avaliku korra seadus, või kus see koerasita koristamise kohustus kirjas oligi?

Pean juba tööle minema, mõtlen veel selle peale.

Kommenteerimine on kinni.

Vabandust, kommenteerimine on kinni.

  • Kuud