Ühistumuti päevaraamat

9 juuni, 2017

Suurprügi

Postitas kategoorias Määratlemata

Mõni päev tagasi tõlkisin üldkoosoleku protokolli eesti keelde. Selline on meil tööjaotus: kolleeg konspekteerib koosolekut ja paneb venekeelsena protokolli kirja ja mina tõlgin selle eest keelde. Hakkan kahtlustama, et see, kes on vaevaks võtnud keelt selgeks saada, teeb rohkem tööd ka edaspidi, et see, kes keelt ei suuda selgeks saada, saaks lihtsamini hakkama. Tegelikult, see on fakt.

Täna tuli aegsasti, paar nädalat tagasi, tellitud suur konteiner suure prügi jaoks. Nagu tavaks taksojuhtidele, autojuhtidele ja muidu maja otsijaile, ei leitud meie maja kohe üles. Probleem selles, et meil on maja numbriks 69E ja gepsud ega ka mõistus ei suuda hoomata, et 69 on veel A,B,C (D on kadunud) ja 69 numbriga esimese ja viimase maja vahele jääb väga palju maad ja suur park.

Nagu tavaks, mina hommikul magan kuni telefoni kõneni. Autojuht helistas, et on mööda sõitnud ja ei leia maja üles. Seletasin, et peatänavalt paremale ja kohe vasakule hoovi, selline suur neljakordne maja. No ei maininud, et staliniaegne. Panen riided selga, näts hambusse ja astun välja. Näen üle tee teiste neljakordsete 70-80-ndate majade hoovis suurt konteineriga autotagumikku. Tähendab, sõitis paremale ja kohe PAREMALE. Seisab, ootab midagi. Mind, vist. Helistan ja teatan, et ikka veel pisut mööda sõidetud, et olen teil täpselt seljataga oma 50 meetrit eemal teise maja hoovis. Kohtusime, paigutasime hoolikalt konteinerit nii, et liikumist ei segaks, kirjutasin vastuvõtuaktile alla ja läksime sõpradena laiali.

Päeval kolleegid klappisid ajad kokku ja otsustasid teadmata omanikkude suurprügi vedamist dirigeerida homme hommikul. Ja just täpselt sel hommikul ja sellel ajal, kui mina suure punnimise peale sundisin end kokkuleppele jõudma ühe tööotsaga, mis toimubki laupäeva hommikul. Mul on tunne, et kolleegidel on tunne, et mina vassin ja viilin.

Tavaliselt enne suure konteineri äravedamist me teeme omavahel panuseid: mitme päeva pärast prügikasti kõrvale tekib mõni suur kolakas, külmkapp või diivan. See on see koht, kus tahad juukseid peast rebida! Hoiatame 2 nädalat ette, et tuleb konteiner. See seisab hoovis mitu päeva. Viiakse konteiner ära ja kolme päeva jooksul (mina panustan 3 päevale) keegi vaikselt öösel, alati öösel ja salaja, toob midagi, mis enne ununes(?).

 

Kommenteerimine on kinni.

Vabandust, kommenteerimine on kinni.

  • Kuud