Kirjutas kerttu, 20 March, 2012
|
Estragon (Artemisia dracunculus ) on prantsuse köögi põhimaitseaine. Eeterlike õlide sisalduse tõttu tuleks estragoni kasutada alati värskelt. Aromaatne estragon sobib hästi linnuliharoogade maitsestamiseks, hapukoore-ürdikastmetesse ja majoneesikastmetesse ning seeneroogade maitsestamiseks. Populaarne on estragon ka salatite, salatikastmete ja maitseäädikate koostises. Estragon mõjub isu tõstvalt ja seedimist soodustavalt. Õitsvaid taimi kasutatakse ka kurkide ja tomatite hapendamisel ja marineerimisel. Noortest värsketest lehtedest valmistatakse salatit.
Esimest aastat proovin.
Seemnest ostsin Elva kodupoest, hind 0,7 ja pakk selline:
Estragoni seemnepakk
19.03.2011 – Panin seemned mulda, sain 2 topsi
|