KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Estragon ja Tüümian väljas
Kirjutas kerttu, 12 April, 2012   

12.04.12. – nüüd ei ole enam taimedest midagi alles. Kõik läksid välja. Ei teagi, mis ei meeldinud. Järgmine kord proovin uuesti, siis loen ja uurin rohkem.3 kommentaari - “Estragon ja Tüümian väljas”
  1. kerttu Says:

    Ei tea jah, milles asi on. Mul kõik samamoodi, ainult külvanud olen ühe korra. Mõtlesin, et äkki oli muld liiga niiske. Et idanemiseajal hoiad küll mulla pidevalt niiskena, aga hiljem, kui taimed väljas, siis ei kastaks ega piserdaks niipalju. Või äkki ei meeldi neile piserdamine üldse?

  2. nirgike Says:

    Mina ei viitsigi seemnetega majandada. Seemnetest kasvatamise puhul võib juba üks kord kastmisega hiljaksjäämine saatuslikuks saada. See etapp siis järgi proovitud. Mina nüüd osade taimede puhul ostan hoopis potiga värskeid ürte. Valin sellise tugevamate taimedega poti, kus on ka taimi rohkem ja siis istutan sealsed taimed ühe kaupa kasvukohale. Basiilikute ja rosmariinide puhul toimib väga hästi. Nüüd plaan katsetada tüümianiga. Aga tüümiani puhul kavatsen katsetada lõigatud pealsetega taimede istutamist. Pealsed kavatsen toiduvalmistamise juures kohe ära kasutada ja siis miski 4 cm pikkused taimed koos juurtega maha istutada. Tuleb soodsam kui osta samad taimede istikuid turult ühe kaupa ja mugavam kui seemnest kasvatades.

  3. nirgike Says:

    Eelistab vett hästi läbilaskvat mulda. Vajab kindlasti talvekatet külma lumeta talve pärast ja varjutamist varakevadise päikese eest. Mul siin liivane maa, peaks suht hästi kasvama.


Kommenteeri«     »