KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Kõrvitsahoidise tegemine
Kirjutas kerttu, 29 November, 2012   

Otsustasin jõuludeks kõrvitsasalatit teha ja võtsin kohe kõige suurema kõrvitsa ette.

 

 

Lõikasin kõrvitsa pooleks ja hakkasin puhastama. Seemned lusikaga välja ja siis lõikasin poolikud pooleks.

 

 

 

Kõige rohkem aega võttiski puhastamine ja sodi-podi tuli ikka palju rohkem kui puhast kraami.

 

Kunagi varem olen korra seda hoidist teinud ja võtsin oma vana retsepti välja.

 

 

Seda suhkurt tundus kuidagi eriti palju. Aga tegelt läheb ka nii. Seekord tegin siis nii:

8 kl vett

1,5 kl suhkurt

2 spl soola

12 spl äädikat

Maitseainetena kasutasin: nelk, pipar, vürts ja sinepiseemned. Oleks tahtnud panna ka ingverit nagu eelimine kord, aga kahjuks polnud.  Väga palju neid purke teha ei tahtnud, sest ise ei söö seda üldse. Kokku sain 8 purkki.

 

 

Nii ilusad kollased – suurepärased verivorstide kõrvale kasvõi värvi poolestki kui süüa ei taha.

 

Seemned panin ka kuivama. Ilusamad ja tugevamad lähevad järgmine aasta mulda ning teised tuleb kuskil söögi sees ära kasutada või lihtsalt ära süüa. Kõrvitsaseemnened on väga kasulikud, sest sisaldavad  B, C, D, E ja K grupi vitamiine ning ka rikkalikult magneesiumi, rauda, fosforit, tsinki, vaske, kaaliumi, niatsiini, foolhapet ja erinevaid õlisi.

 



Kommenteeri



«     »