KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Esimene sült ja pasteet
Kirjutas kerttu, 22 December, 2014   

Tegin nädalavahetusel esimest korda sülti ja pasteeti oma Armsa Ema abiga. Kirjutan veits üles, et ikka meelde jääks. Pasteedi jaoks läks vaja maksa ja sellist läbi kasvanud pekisemat liha. Kõigepealt tuli praadida liha, mille rasvas hiljem maks. Maksa praadimise ajal lisada alkoholi, mina panin rummi. Siis kõik potti, juurde lisada sibul ja porgand ning maitseained: sool, riivitud muskaatpähkel, vürts, must terapipar. Süldi jaoks läks keema koot, seajalad, seakõrvad ja üks ribi tükk ning koorega sibulad, porgandid ja küüslaaugud ning samuti maitseained: sool, must terapipar, loorberileht. Keesid mingi 5h, siis puhastasin ilusa liha ära. Kausi põhja porgand ja petersell, siis liha ja lõpuks kurnatud leem peale ning külmkappi. Oi kus meie koerakesel on pidupäev – niipalju head paremat. Pilt süldist:

 

14

 

Pasteedist pilti pole. Kuid abikaasa ütles, et see on maailma parim pasteet, mida ta saanud on. Tulebki ju kiita, et peale esimest tegu kohe motivatsioon ei langeks.

 

Nüüd nii hea saan esimest korda jõulude aeg lauale panna enda tehtud sülti ja pasteeti.2 kommentaari - “Esimene sült ja pasteet”
  1. iirisesõber Says:

    Tubli oled!Isetehtud sült on väga hea,ei anna võrrelda poest ostetuga.

    Ilusat pühadeaega Teie perele!

  2. kerttu Says:

    Aitäh Anne! Samad sõnad Sulle, nõustun 100%. Ilusat ja Rahuliku Jõuluaega Sulle!!!


Kommenteeri«     »