KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Kadakamarjad
Kirjutas kerttu, 16 April, 2017   

Või bioloogiliselt õigem oleks öelda kas kadakakäbid või marikäbid. Eile väljas riisudes avastasin kadakamarjad. Üldjuhul peaks nad valmis saama ehk siniseks muutuma septembris või oktoobris, siit võib järeldada, et nad on talv otsa põõsa küljes olnud. Kuid korjasin nad ära ja panin ikkagi kuivama. Plaan on osta väike veski, millega need ära jahvatada ja valmistada teesegu, mis koosneks veel mustsõstardest, kibuvitsadest ning muudest kasulikest marjadest. Marjad olid tõesti ilusad:

 

IMG_6429_

 

Kadakamarjad sisaldavad C-vitamiini ja mineraalaineid. Üldiselt on kadakamarjad kasulikud seedetegevuse ergutamiseks, organismist liigse vee välja viimiseks, külmetus- ja põiehaiguste korral ning peavalude leevendamiseks. Kadakamarju saab ka kasutada maitsesoola valmistamiseks, selleks tuleb marjad koos soolaga ära jahvatada ning siis võib seda kasutada näiteks liha või kala marineerimiseks. Haiguste vältimiseks tuleks päevas vähemalt paar marja süüa.



Kommenteeri



«     »