Minu kaalulangetamise projekt

Ma pole oma kehaga rahul. Sooviksin olla 5 kg kergem. Tegelikult arvan, et kui ma kaotan 5 kg, et siis ma oleskin oma kehaga rahul.

Kuid nüüd ma natuke juba kahtlen, kas ma seda ikka tahan. Nimelt lugesin ma täna artikli pealkirja, et piitspeenikesi tüdrukuid tahavad, vaid poisikese. See on segment, millest ma küll huvitatud ei ole. Mehed pidavat tahtma kurve.

Kui ma saavutan selle 5 kg kaalulanguse, siis olen ma piitspeenike. Siis ei jääks isegi vaidlemise ruumi, kas olen piitspeenike või normaalkaalus.

Kui aus olla, siis olen ma alakaaluline või täpselt normaalkaalu miinimumil, seda mitmete kehamassiindeksi kalkulaatorite järgi. Kuid pärast soovitud kaalulangust oleksin ma alakaaluline, kuid samas mitte ohtlikult alakaaluline.

Ma ise tunnen end natuke vormikana. Mitte paks, aga vormikas. Mind häirivad kintsud ja kõhuke. Kõhulihaseid on natuke näha, aga tunnen puudust just alumistest kõhulihastest. Tahaksin, et kõht oleks sirge nagu sportlastel. Ja reiesiseküljed võiksid olla tagasihoidlikumad.

Otsisin Internetist infot, normaalse keha mõõdu kohta. Leidsin, et olen modelli-mõõtu. Fitness foorumist leidsin, et enamus on minu mõõtu, mõni on rahul ja mõni tahab ka umbes 5 kg alla võtta nagu minagi.

Olen oma keha kohta kuulnud vaid häid sõnu. Kusjuures isegi selle keha kohta, mis mul oli siis kui ma kaalusin praegusest 5 kg rohkem.

Kui aus olla, siis praeguse keha kohta olen kolmest kohast kuulnud, et olen isegi liiga kõhna. Ja korra kuulsin, et olen heas vormis.

 

Mida ma teen selleks, et oma ideaalvormi saavutada?

Ma käin ülepäeviti jooksmas umbes tundaega ja tõstan rippudes jalgu 50 korda. Seda viimast just alumiste kõhulihaste treenimise eesmärgil.

Kui jooksmispäeva ei ole, siis teen kodus trenni. Kord on pearõhk jalgadel ja järgmisel korral kätel (hantel on umbes 4 kg). Seda kava olen ma teinud umbes 6 kuud. Kui aus olla, siis 2011. aasta oktoobri lõpust ülepäeviti ja järjepidevalt.

Tegelikult tuleks oma trennikava muuta. Kuid ma ei ole seda teinud. Püüan end lihtsalt tegevuses hoida ja seetõttu pole ma otsinud harjutusi, et treening viia maksimaalse kasuni.

Minu treeningus on iga kord (olenemata sellest, kas on jalgade või käte trenn) kõhulihaste, peputõste- ja seljalihaseharjutused.

Nädalaega tagasi muutsin peputõstete harjutust. Lisasin koormust (kordasid) ja muutsin tehnikat. Nüüd liigutan oma jalgu ka harki ja kokku. Olen märganud, et niimoodi treenin ma oma tagumikulihast rohkem ja reiesiseküljed on ka kahanema hakanud.

Lisaks püüan käia kord kuus ka rattaga sõitmas. See ring on umbes 30 km. Tavalselt teen seda jooksmise päeval ja jätan jooksmata, aga sellel kuul tegin oma rattaringi trennipäeval ja koos trenniga. Võtsin muusika kaasa ja rattasõit läks libedamalt. Oleksin võinud isegi rohkem sõita. Vett oli kaasas kaks pudelit, aga ilm oli jahe ja natuke sadas vihma ning üks pudel jäi täiesti puutumata.

See oli see treeningu pool. Aga nüüd söömise pool. Olen kaalulangetamise halb näide. Ma näljutan ennast. Nii ei tohi teha, aga…

Kui ma esimesed 5 kg (tegelikult 7 kg, aga kaks tuli hiljem tagasi) kaotasin, siis ma ei söönud üldse nädal aega. Jõin ainult vett ja seda ka vist 0,5 liitrit päevas. Esimene ja teine päev olid rasked, aga edasi oli täitsa ok. St ma ei tundnud enam tühjakõhutunnet. Aga kui sööma hakkasin, siis tuligi see 2 kg tagasi, kuid seejärel jäi kaal pidama. Ja nii on see kaal ilusti paigal seisnud.

Nüüd ma nii karmi dieeti pole teinud. Ma söön kord päevas, kell 15.00 ajal. Söön oma rusika või pooleteist rusika suuruse jagu kaeraklii putru. Hommikul joon tumedat teed ilma suhkruta, seda kahe suure tassi jagu. Magusat ega saia ei tarvita üldse. Tänane päev on juba kolmas, niimoodi toitudes.

Eile sõin ühe šokolaadikommi. Arvasin, et olen ära teeninud. Tegin endale erandi. Ma veel ei kahetse ega karista end selle teo eest.

Kui õhtul on kõht tühi, siis võtan peotäie maisihelbeid ja söön helveshaaval. Jätkub kauemaks ja see tühjakõhutunne ka kaob.

Tulemus on see, et kaal langes. Langus oli alla ühe kilogrammi, seda esimesel päeaval ja rohkem pole langenud. Aga ma arvan, et see langeb veel. Ongi hea, et kaal aeglaselt langeb, siis on lootus uus kaal stabiilsena säilitada ning organism ei saa väga suuri kahjustusi.

Kui mingi toitumisspetsialist peaks mu menüüd vaatama, siis ta saaks küll šoki. Vitamiinid praktiliselt puuduvad ja seda juba aastaid. Ja üldse on mu toidulaud väga kesine. Ikka mõtlesn, et kunagi tulevikus hakkan tervislikult toituma.

Olen natuke uurinud tervisliku toitumise kohta, aga see on keeruline. Keeruline on endale sobivaid koguseid välja arvestada (see on suur töö) ja keeruline on leida odavaid, kuid maitsvaid koostisosi. Ja siis ongi see jäänud nagu pooleli.

 

Ma siiski jätkan käesolevat projekti

Ma arvan, et enesekindluse saavutamiseks on hea see 5 kg kaotada. Mina tahan ju tunda end oma kehas hästi. Ja pole oluline, mida teised arvavad. Ma peaksin ikkagi enda soovide ja vajaduste peale mõtlema.

Kuigi jah. Ma ei taha poisikestega tegemist teha. Ma ostin ikka meest. Tegelikult ei otsi, kui ta mu ellu tuleb, siis võtan vastu, aga praegu on mu elus teised prioriteedid. Kuid pigem köidaksin ma meeste tähelepanu kui poisikeste oma.

Aga välimus pole ju kõige olulisem. Tähtis on ju see, mis on sees. Kuid heas vormis naine on ilus ja seda iga silma jaoks.

See tundub silmakirjalik, et ütlen, et tähtis on sisemine ilu ja ise ajan siin välist vormi taga. Aga asi on selles, et ilusat välimust on vaja, et tähelepanu köita. Et köita võimalikult paljude meeste tähelepanu, et oleks materjali, mille vahel valida. Et leida see õige ja ideaalne. Et enam ei peaks leppima mingi kesisega.

Et saada parim mees, tuleb olla ise parim naine.

Nii mõtelen ma praegu, kuid võib-olla homme olen ma juba teisel arvamusel. Ma pole süüvinud veel selle mõtte sügavusse. Ja mul pole ka kogemust, selle enda jaoks ideaalse kehaga. Kui selle saavutan, siis kirjutan, mida ma olen avastanud ja saavutanud. Ja kas mu oletus läks ka täppi. (Kas püüan meeste ja just kavliteetsete meeste tähelepanu sellise kehaga.)

Rubriigid: Minny kaaluprojekt. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>