Valmisid lõigud binomiaalse hindamismeetodi kohta

Täna on mu päevakava natuke teise ülesehitusega. Nimelt ma kirjutan oma blogi õhtul, pärast kursusetöö tegemist. Tavaliselt tegin seda kell 15.00 ajal enne söömist ja enne kursusetöö kirjutamist.

Pea on mul täitsa väsinud. Lootsin, et kui kõvasti pingutan, siis saan selle alapeatüki valmis, aga ei saanud. Muret tekitab see, et binomiaalse meetodi jaoks kulus mul üle ühe lehekülje. Seega kipun arvama, et ma pean oma tööd veel hakkama kokku võtma.

Arvan, et ma ei kajasta oma töös Black-Scholesi mudelit. See tundub väga keeruline ja väga optsioonide hindamise spetsiifiline. Kuna ma täna olen juba väsinud, siis ma ei hakanud selle kohta lugema ega sellesse väga süvenema. Arvan, et ma täna ei saaks nii-kui-nii millestki aru.

Mul kulus väga palju aega valemi vormistamiseks. See oli nii keeruline ja programm ei tahtnud mulle üldse alluda. Kusjuures lõpuks tegin ikka natuke enda moodi. Tavaliselt vist valemeid ei tule viidata, aga ma tegin ikka seda. Kusjuures ma täiendasin ja muutsin omaalgatuslikult natuke seda valemit, et see kohanduks ettevõtte väärtuse arvutamiseks.

Ma tunnen, et olen täna suure töö ära teinud, aga tulemust pole eriti näha. Kusjuures pean vist ühte lõiku muutma. Kuid täna ma seda ei jõudnud. Eks ma homme puhanud peaga vaatan uuesti üle.

Mulle tekitab raskusi tõlkimine inglise keelest. Ma kohe kuidagi ei saa hakkama. Alguses on laused arusaamatud, siis ma muudan neid ja lõpuks kirjutan inglise keeles loetud mõtte oma sõnadega. Ei tea, kas nii ka tohib teha. Arvan ja loodan, et tohib.

Hommikul arvasin, et minu kursusetöö on väga hea. Mõtlesin, et olen väga põhjalik ja toon sisse täiesti uue teema. Et reaaloptsioonide hindamise meetodit on vähe kasutatud ja mina siis märgin selle oma töös ära. Nüüd tundub, et pean selle oma tööst vist välja jätma. Töö venib pikaks. Peale selle, et mu kursusetöö kirjutamine venib ajaliselt, venib see ka leheküljeliselt. See on nii minu moodi, et ikka võimalikult põhjalikult ja siis pean hakkama kokku tõmbama ja kustutama.

Ma nagu pean tegema, õppima ja kirjutama rohkem, kui vaja. See on iseenesest hea, aga see raiskab aega ja teinekord ei kata sellest saadav kasu kulutatud aega. Aga ma ei oska veel teisiti. Eks pean õppima olema pealiskaudsem.

Loodan, et homme jõuan ma rohkem ära teha ja tänase töö paremaks kujundada.

Tahtsin veel kirjutada, et väldin diskonteeritud rahavoogude meetoditest kirjutamist. Seal on ka palju valemeid ja väga palju teksti, mis tuleb kokku klapitada ja ei tohi selleks kasutada üle kahe lehekülje. See saab olema raske katsumus.

Samas positiivne on see, et diskonteeritud meetodi kohta on mul juba praegu üsna palju materjali kogutud ja ma ei pea Internetist eriti midagi otsima. Usun, et see kiirendab mu tööd.

Eks ma pean end käsile võtma ja lihtsalt kirjutama, nagu tänagi. Ma pole kirjutatuga eriti rahul, aga hea, et seegi on. Nüüd on vähemalt, mida vormida ja vormimiseks ma ikka leian aega töö kõrvalt, kui ma selle peaksin leidma.

Mul pole õrna aimugi, kui palju aega mul võib kuluda selle praktilise osa peale. Ma võiksin sellega ka tegeleda. Nt tabeleid koostada ja aruandeid lugeda ning vaadata. Kui 2011. majandusaasta aruanne ilmub, siis tuleks vaid mõned read täita ja kui ma olen enne juba proovinud arvutusi teha, siis edeneks töö ka kiiremini.

Ma tahaks teha korrelatsiooni ja regressioonanalüüsi, et näha, kas on seos ettevõtte tulemuste ja Eesti majandustulemuste vahel. Siis tahaks veel teha prognoosi, sellise nagu me statistika loengus tegime. Usun, et see tuleb kehva, sest näitajad on iga aastaga järjest halvenenud ja kõnesolev prognoos tugineb mineviku andmetele.

Muret teeb veel see, et kui ettevõtte majandustulemused ei ole korrelatsioonis Eesti majandustulemustega, siis pean midagi muud välja mõtlema. Praegu mõtlen, et ma leian mingigi seose, aga kui ei leia, siis tuleb jälle mõttetööd teha.

Ma näen nii palju vaeva selle kursusetööga. See peab lihtsalt hea töö tulema. Aga eks näis. Vaeva võib näha ka mingi jama kokku keeramisega. St võin olla tubli ja töökas, kuid siiski teha valet asja.

Täna olen vist natuke negatiivselt häälestatud ja väsinud moega. Loodan, et homme olen ma paremas konditsioonis. Ma püüan täna normaalsel ajal magama minna, et homme kell 7.00 üles ärgata. Siis saaksin ka oma kursusetööga varem alustada.

Rubriigid: Projekt: Kursusetöö 2012/13; Magistritöö 2014/15. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>