Kursusetöö

Kursusetööd ei jõudnud ma eile üldse teha. Võtsin ka tööle kaasa mõned paberid, mille ma kavatsesin läbi lugeda. Ja endale selgeks teha. Korrelatsiooni, regressiooni ja prognoosi ning aegridade kohta käiv tekst.

Eile ma seda teha ei jõudnud. St neid lehti uurida. Tegin ka oma lõuna ajal tööd. Kuid see oli mõttetu üritus. Keegi mulle „aitäh“ ei ütle. Ja tasu (lisatasu) ma selle eest ei saa (kui ma lõunaajal tööd teen). Head sõna ka ei pakuta. Ja mu kursusetöö kannatab. Vähemalt eile oli see nii.

Täna püüan lõuna ajal need paberid üle vaadata. Mõelda ka sellele, kuidas ma seda teooriat praktikas kasutaksin, rakendaksin.

Kursusetööst veel:

Kursusetööst veel nii palju, et vahepeal ma viisin end kurssi oma praktilise osa hetkeseisuga. Vaatasin, mis andmeid olen kogunud. Otsisin üles kunagi kogutud Eesti majandusnäitajad. Vaatasin, et ise-enesest saan ma neid andmeid kasutada. Olen need andmed enamasti kogunud alates 2000. aasta näitajate kohta, aga mul on neid vaja alates 2005. aastast. Unustasin vaadata, et mis aastani need on kogutud, kas kuni 2010 või kuni 2011.

Siis pean arvutama ettevõtte andmete muutused. Seda pole ma veel teinud. Kuid eks Exceli tabel aitab mind selles osas. Usun, et pärast seda, on andmed n-ö õiges vormis, et minna edasi oma kursusetöö praktilise osaga ja valmis kasutamiseks.

Teoreetilise osaga ma pole jõudnud tegeleda. Kuigi peaksin seda tegema. Materjali on palju ja see teine alapeatükk on kõige olulisem. Sellele peamiselt mu praktiline osa tuginebki.

Täna tegelesin oma lõuna ajal natuke kursusetööga:

Lugesin need tööle kaasa võetud paberid läbi. Mõtlesin, et kuidas ma arvutan trendi. Selle kohta pean vist Internetist infot otsima ja võib-olla ka mingi raamat võtma, kust ma selle kohta lugeda saaksin. Praegu meenud, et ma pean oma töös kasutama 15 kirjalikku allikat ja viis võõrkeelset. Aga ma ei tea, kas mul tuleb see arv kokku. Pärast neid kärpeid, mida ma oma töös teen. Tekkis hirm, kas ma ikka saan oma töö õigeks ajaks valmis. Pean hakkama intensiivsemalt tööle.

Lõunal on hea kursusetööga tegeleda. Praegu on kontoris vaikne ja lõuna ajal ei ole mu pea veel väsinud. Lõuna on tund aega ja kui ma selle lühema teen, siis minu tööpäev sellest lühemaks ei muutu. Seega mul on mõttekam see enda lõuna tunnike ka 100% endale pühendada.

Homme ma vist ei jõua lõunal kursusetööga tegeleda. Ma ei jõua selleks ettevalmistusi teha. Olen täna väga väsinud. Kuid edaspidi vast hakkab asi väheke paremini edenema. Vähemalt ma väga loodan seda.

Rubriigid: Projekt: Kursusetöö 2012/13; Magistritöö 2014/15. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>