Sain TTÜ-sse tasuta kohale

Sain TTÜ-sse tasuta kohale. Olen 15.-s. Rõõm oli suur. (Aga väike paanika tekkis ka.)

Helistasin isale, et seda rõõmusõnumit jagada. Ta küsis, et kuna kool hakkab jne… Aga mul polnud mingeid vastuseid, oli vaid see väike killuke rõõmsat infot. Siis ma ütlesin, et vara oleks hõisata, et pean veel kinnitama, et siis saan kindlalt väita, et olen tasuta kohal. Ta ütles, et siis pean seda tegema.

Mind vihastab see fraas. Ma vihkan, kui keegi ütleb, et ma pean midagi tegema. Ma ei pea. Keegi ei käsuta ega sunni mind, vaid ma tahan ja teen ise. Aga sunni korral ma keeldun ja teen ristivastupidi… Seega läksime isaga tülli. Ta hakkas mu peale karjuma. Käskis mul kõik endale selgeks teha ja õigel ajal see kinnitus teha jne… Ja siis sõimas, et tema ei oska mind aidata.. Ma ei palunudki abi, soovisin vaid rääkida… (Tahan, et keegi lihtsalt kuulaks mind ära… Rääkides saaksin oma mõtte tööle. Hetkel on kõik sassis ja peas kõlab vaid, et mis nüüd küll saab, kus ma elama hakkan, kuna kool hakkab, kus ma infot saan ja muud küsimused, kuid pole mitte ühtegi vastust.)

Taas meenus mulle, miks ma oma isa väldin.

Hea on see, et ma suutsin end tagasi hoida, et ma ei sõimanud teda ega hakanud nutma, vaid soovisin hambad ristis talle head õhtut. (Lolliga ei maksa vaielda…)

PS. Selle tulemusel ma ei räägi talle enam mitte midagi. Pole tal vaja teada, mida ma teen. Kui ta ei oska mind ja mu otsuseid austada, siis istugu teadmatuses. Mul pole tema jaoks aega.

Elu on liiga lühike, et raisata seda inimeste peale, kes sinust energia välja imevad ja kes su tuju ruineerivad.

Rubriigid: Õppimine ja enese arendus. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

6 kommentaari postitusele Sain TTÜ-sse tasuta kohale

 1. Roland kirjutab:

  Mis erialal õppima hakkad?

 2. Endine tipikas kirjutab:

  Õnnitlen suurepärase tulemuse puhul! :) Mäletan väga hästi seda hirmu ja õnnetunnet, kui magistrisse sain. Sul kindlasti läheb seal hästi, aga et veelgi paremini läheks, soovin sulle EDU! Hoia seda siis olulisemateks perioodideks ;)

  • Avatar minny minny kirjutab:

   Tänan!
   Ei tea, kas seda tuleks hoida soojas või külmas, et see ikka värske ja kaua püsiks. :D
   Edu läheb tõesti vaja.

   • Endine tipikas kirjutab:

    Hoia seda näiteks parema õla peal – siis ta on sul vähemalt alati olemas ja piisavalt lähedal su paremale kõrvale, kui tal midagi Sulle öelda on ;) Aga jah… ta on küllaltki külma ja tuulekartlik, samas talle meeldib päike ja ta paisub kui sa kavalalt naeratad. Aga hüsteerilise naeru korral tasub ettevaatlik olla – võib lõhki minna :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>