Kuidas magusaisu vähendada?

Taas üks kaaluteemaline postitus. Kunagi jäi mul vist vastamata, et kuidas söögiisu ja magusaisu kontrollida või vähendada.

Lugesin ühte selle teemalist artiklit, kuid nüüd on see artikkel  kadunud. Mõned asjad sellest jäid mulle meelde ja need nagu toimivad, vähemalt minu puhul. Ma kirjutan “nagu”, sest viimased nädalad olen kasutanud neid ja on toiminud. Kuid 4-6 nädalat ei ole piisav aeg, et väita, et see toimibki. Võib-olla on töötanud teised asjad, nt vähe stressi, ilusad ilmad või midagi muud.

Igatahes… Hommikul joon ma suhkruga teed (o,5 L ja 2 teelusika täit suhkrut)… Hoiab seedimise korras. Aga … magusaisu ja üldse söögiisu vähendab sidrun ja greip. Alguses piisab greibimahlast või -nektariinist. Siis harjub organism ära. Siis võib juba hapumaid asju proovida.

Hetkel joon musta teed sidruniviiluga (päeval suhkrut ei pane). Ja kui olen tee lõpetanud, siis söön sidruni ära… Üks päev sõin ühe greibi ära. Siis polnud ka õhtul kõht tühi. (Üldiselt enamasti on kõht natuke tühi 19-ajal, kuid kui ma siis söön, siis annab see kaalule tunda.) (NB! Hommikul ja lõunal sõin, putru või midagi.. ikka korralikult sõin). Magusaisu on ka vähenenud.

Söömine on ka oluline. Tihedalt ja vähe!!! Iga nälgimine (nälja kasvatamine suureks või laskmine suureks paisuda) on alati lõppenud ohtra söömisega ja magusa kuritarvitamisega. Olen seda vältinud. Söön kindlasti hommikul ja isegi natuke rohkem ning lõunal söön siis suppi või väiksema koguse. Vahel söön kaks lõunasööki (enne kella 18:00). Ja siis kui nälg tekib peale kella 18:00, siis püüan ära kannatada või söön õuna, joon teed, söön sidrunit või greipi.

Hetkel olen sellega suutnud “mega” ülesöömisi vältida. Vahel olen natuke palju söönud, siis on selline õhupalli tunne, aga ei midagi üliebameeldivat. See on olnud natuke ebameeldiv (st jäänud sellel meeldivuse skaalal sinna “natuke ebameeldiv” piirkonda).

Umbes nädalas korra ikka ostan midagi magusat. Eelistan tumedat šokolaadi (70-80%). See on hakanud maitsema. Samas kui soovin magusamat, siis olen ostnud ka väikse Geisha šokolaadi. Mingi aeg sõin 75g-st Snickers’i šokolaadi (see avaldas vahel ka kaalule mõju, aga kui aeglaselt süüa ja igat väikest ampsu nautida, siis sai isu küll täis ja kõht ka tükiks ajaks).

Noh.. ja.. siis olen söönud kohukesi… Eile oli ka magusa isu. Tahtsin kohukest, aga olin juba küpsiseid söönud (palju 1070 kcal jagu, küpsised olid pählitega), seega otsustasin banaani-piima kasuks. Magus, palju, piimane.. peaaegu nagu kohuke. Jäin rahule… See oli lihtsalt üks näide…

Rubriigid: Minny kaaluprojekt. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>