Mul on vist mingi needus peal

Mul on vist mingi needus peal. Ma ei tea, kui mitu n-ö kokkusattumist on tuleneb juhuslikkusest ja kunasest algab seos.

Räägin siis loo algusest. See algas aastaid tagasi. Elasime vanas majas. Ülemised naabrvid panid äravoolu porganditükke ja muud tahket sööki, k.a kalauid, mis veel eriti ummistusi tekitavad. Ühesõnaga, tekkis ummistus ja kogu ülemiste roisk-vesi tuli meie kraanikausist üles ja põrandale. Olime kodust ära, mitu päeva ja siis oli põrandal päris suur lomp. Maja oli ka vajunud, seega oli meil toas üsna must ja haisev bassein.

Kolisime uude kohta. Meil käis pesumasina voolik otse vanni. Kahel korral hüppas see vooli välja ja ujutas naabrid üle.

Siis kolisime uude kohta. Seal andis dušširuumi äravool otsad, trapp oli liiga väike ja ise ehitatud… Taas ujutasime alumisi naabreid. Seda ka vähemalt kahel korral.

Siis puhastas vend köögis äravoolu ja neljanda ning kolmanda korruse vahel toimus ummistus ning kõik alumised korterid uppusid. Vesi oli esimesele korrusele välja. Vahepealse korteri omanikku kodus polnud ja meil oli köögis pesumasin… Jah… Otseselt polnud meie süüdi, neljanda korruse naaber süüdistas meid, aga njah…

Ja siis veel natuke autodest… Kui nüüd võtta järjest need autod, millega ma sõitnud olen, siis ikka on olnud dosooli jamad. Küll on radiaator katki olnud, küll plokikaan… Jahutusvedelik on väljatilkunud ja pidevalt tuli jälgida temperatuuriandurit, et auto keema ei läheks.

Arvasin, et see on vanade autode puhul tavaline. Kuid vist ei ole. Mõni inimene on väga kaua vanade autodega sõitnud ja sellist asja pole olnud…

Ja nüüd. Tallinna kolides… Sain siin vaevalt kaks nädalat elada, kui lõhkesid kaks toru, nii sooja- kui ka külmavee torud. Ok… Ebameeldiv oli, aga sai üle elatud. Põhjendasin seda sellega, et tegu on vana majaga.

Kui korterit käisin vaatamas, siis sõitsin korterikaaslase autoga. Ta viis mu kaubanduskeskuseni. Ja tema auto uppus. Kui vihma sadas, siis tagumise istme jalgade juures oli vesi. Kohe palju vett oli. Ta käis ja puhastas igasuguseid äravoole. Nüüd lõpuks sai asja korda.

Ja nüüd… Nüüd läks katki köögis äravoolutoru. Köögis ei saa nõusid pesta…. Mida järgmiseks?

Koreterikaaslane ütleb, et mul on mingi needus peal. Et peaksin mõne nõia juurde minema. Ta teeb nagu nalja sellega.

Küsisin, et mis torusid veel on, mis võivad lõhkeda. Ta ütles, et radiaator ka. See oleks õudne. Kuu vesi. Kui kinnikeerata, siis oleksid kõik külmas. Talv on tulekul. Mis põletusi võib sellest õnnetusest saada… Mõtlen taas üle…

Aga selle needuse koha pealt. Neid kokkusattumusi on tõesti väga palju. Ei tea, äkki peaksin kirikusse minema… Seal küünla süütama…

Rubriigid: Juhtumised minu elust. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>