Unenägu: kolimine

Täna nägin unes kolimist. Üsna väsitav oli. Imelik oli see, et mu kass oli pisike (kassipoja mõõtu), aga hea oli see, et talle paisti see uus kodu meeldivat. (See koht, kus ma praegu olen, see talle ei meeldi. Lepib sellega, vaid siis kui ma kodus olen, aga kuna mul on õhtuti kool, siis on selle kassiga ikka probleeme).

Unes ma nagu just kolisin Tallinna. Ma olin korteri üürinud koos kursusekaaslasega. Kolisime sinna just ülikooli pärast. (See oli ka imelik, sest see kurusekaaslane elab Tallinnas ja tal on lapsed ning mees… Jah, inimese mõistus on keeruline.)

Kursusekaaslane oli kuhugi ära lainud. Ma hakkasin asju lahti pakkima. Neid asju oli palju ja mu peas “tiksus” mõte, et vasrti pean ma uuesti kolima ning see kolimine saabki üheks osaks mu elust. Sellega muutus see lahtipakkimine veel eriti vastumeelseks.

Siis tuli mu eks. Tuli välja, et selle korteri olin ma üürinud kuidagi läbi tema. Olin saanud hästi soodsalt. Ma tundsin sisimas, et midagi on valesti ja nendel tingimustel ma seal kaua olla ei saa.

Järsku kuulsime mingit krabinat. Keegi nagu tuli. Oma eksi näost sain aru, et ma ei tohtinud seal korteris olla. Võtsin oma kassi ja peitsin end rõdule. Ütlesin talle, et ta ei laseks mul seal rõdul kaua olla, et me võime kassiga seal ära külmuda. Teadsin, et ta on suurepärane valetaja. Öelda talle vaid mõni situatsioon või soovitud tulemus ja ta suudab selle korraldada oma valedaga. (Kuid kuna valel on lühikesed jalad, siis on need olukorrad ja õhulossid kõigest ajutised nähtused.)

Rõdul olles mõtlesin, et kes tuli ja kelle korter see oli. Teadsin, et tuli korteri omanik. Nägin rõdu aknast ühte tüsedat pikkade mustade juustega neidu. Ta hakkas kohe televiisorit vaatama. Oli väga aktiivne, jalutas ringi. Tahtis rõdule suitsetama tulla. Mul oli keeruline end koos kassiga sinna rõdu nurka peita. Loodsin, et eks takistab kuidagi.

Mõtlesin, et mis suhe neil on. Arvasin või eeldasin, et eks kasutab teda vaid ära. Ütleb, et armastab teda, tema usub. Mõtlesin, et see neiu töötab Soomes või mujal välismaal. Et enamuse ajast on korter tühi ja eks kasutas võimalust… Üüris mulle. Lisa raha talle ja pluss punkt ka, sest ta aitas.

Mõtlesin, et nii hakkabki see olema. Pidev hirm, et omanik tuleb. Pidev hirm, et jään vahele ja pidev peitmine ja ootamatused. See kõik tundus nii vastik. Samas mul polnud ressurssi, et üürida elamine turuhinnaga. Selline ebameeldivas olukorras lõksus olemine.

Rohkem ma edasi ei näinud. Kuid ammu oli juba aeg ärgata. Täna magasin üldse kaua. Seda und nägin ma pikalt.

Keegi oli selle korteri ostnud, seal olid keskkütte torud katki, osaliselt oli lapitud… Selline hästi kehvas seisus korter oli…

Rubriigid: Minny unenäod. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>