Juhtumisi pargist

Täna pani H oma lapse meie juurde magama. Ta saatis sõnumi, kui laps magama jäi. Ma olin siis poes. Mõtlesin, et ei hakka last üles ajama, et olen siis pargis. Näitan oma jalgadele päikest. :D

Nüüd on mul “kena” väga tume joodiku-päevitus ja jalad on ikka valged. Ma ei saa aru, kuidas mul näole ja kätele päike nii kiiresti külge jääb. Lihtsalt kohutav. Mu päevitusõli jäi koju, sest ma ei taibanud kohe seda kaasa võtta. Arvasin, et jõuan enne lapse magama panemist koju, aga ei jõudnud… Ma nagunii randa lähema viie aasta jooksul ei lähe ja lühikesi riideid ma ka ei kanna, seega pole hullu…

Ma ei tea, ma olen nagu magnet. Täna sattusin taas ühe Jehoova tunnistajaga kokku. Tuli mu kõrvale pingile ja hakkas rääkima. Kuna mul aega oli, siis hakkasin ma igasuguseid asju küsima. Kusjuures väga huvitav vestlus oli.

Küsisin selle Jeesuse jutluse kohta, et miks teisele jutlusele tuli vähem inimesi. Vastus oli see, et jumalateenistusele tuleb ka vahel 150 inimest ja vahel 100 inimest. Mul oli veel palju küsimusi, aga kõik ei tulnud korraga meelde… Üldiselt tahtis see tädi ise rääkida, seega lasin tal rahulikult rääkida ja vahel segasin teda küsimustega.

Mõned tähelepanekud meie vestlusest:

See naine olevat kunagi õppinud TTÜ-s mingit inseneri ala, ma nüüd täpselt ei mäletagi, mis see oli. Igatahes ta pidi õppima väga palju valemeid ja seaduspärasusi pähe. Siis mõtles, et inimeste puhul peaksid ka mingid seaduspärasused kehtima ja siis ta jõudiski piiblini. Nüüd on 13-14 aastat sellega tegelenud, st usku levitanud.

Sain teada, et praegu valitseb maailma Saatan (see Eva aps, mao soovitusel keelatud õuna võtmine). Ja Saatan mõjutab meid ja ta on muutunud väga kurjaks (selle pärast nii palju katastroofe), sest varsti Jumal hävitab maailma ära (seega Saatana valitsemisaeg saab otsa). Kolm ettekuulutust peab veel täituma ja siis see juhtubki. (Seitse oli neid kokku ja neli on juba täitunud).

Ja iga inimene saab valida, kas läheb mööda suurt ja laia teed hukatusse (Saatana suunas) või järgib Jumala sõna ja saab päästetud.

Küsisin ka selle kohta, et mis oli enne Maa loomist? Kas Jumal istus tühjuses? Kui kaua ta niiviisi istus? Miks ta Maa lõi?… Aga nendele küsimustele ma vastust ei saanud. Vaid see, et loe piiblit, kuid sealt leiab vastuse Maailma loomisele, kuid sellele eelneva aja kohta info puudub…

Ja siis rääkis ta paradiisist… Jumal loob selle Maa peale. Väga vähesed jäävad ellu ja saavad päästetud (seega vähemalt esialgu ruumi on). Iga üks saab endale maalapi ja maja. Siis võib endale kasvatada midaiganes tahad, kust saadakse seemned, seda ta ei osanud öelda (sest raha ju pole, poode pole… üks Maa on hävitatud… Jumal annab igaühele abipakikese? Laisad ei jäägi ellu, st iga üks oskab ja suudab ise endale söögi kasvatada? Majade remont, remondiks vajalikud materjalid? Kanalisatsioon? Kes hooldab?….)…

Igatahes, liha enam ei sööda, tiigrid hakkavad ka taimetoitlasteks. Keegi ei sure, surnud ärkavad ka ellu (need, kes usuvad Jumalat). Ja vanad hakkavad noorenema, aga päris beebiks ei muutu, jäävad lõpmatuseni nooreks (äkki Jumal mõtles, et hingelt nooreks, aga välimus jääb ikka sama korstuline. Jumal ei valeta, kuid noorus on ju tõlgendamise küsimus). Aga kui ma küsisin, et kuidas kõik sellele Maale ära mahuvad, et ressursid on ju piiratud (sellel Maakeral vähemalt küll), siis ta ütles, et sellele otseselt ei ole vastust, et ju Jumal ei pea seda oluliseks inimestele avaldada… Aga Jumal suudab teha imesid.

Siis ma ütlesin, et kui tiigrid hakkavad taimetoitlasteks, siis neil pole kihvasid vaja, et siis nad hakkavad ju muunduma… Selle kohta ta ka ei osanud midagi öelda…

Rääkis ikka oma paradiisist ja piibli lugemisest, et sealt saab vastuse ja nii palju kui Jumal peab vajalikuks n-ö avaldada… Siis ma ütlesin, et kui ma ei tea, mida see paradiis endast sisaldab ja mis elu seal on, siis ma ei tea, kas ma üldse tahangi sinna. Äkki mulle ei meeldi seal. Siis ta ütles, et kõigil on võimalus valida, et ma võin valida ka Saatana ja igavikulise surma… Ma ju ei tea, äkki see teine variant on ikkagi parem. St mulle sobivam.

Kui praegust maailma valitseb Saatan ja vahel mulle siin isegi täitsa meeldib elada ja olla, siis äkki mulle sobibki see teine variant rohkem.

Ma pole eriti perekonna inimene, ma küll ei tahaks igavesti oma vanemate ja suguvõsaga jääda ja siis lapsed ja lapselapsed ja kõik jäävad nooreks, saad sa siis aru, kes on kelle laps… Suur segadus ja elu nagu kusagil kommuunis… Ei mind see ikka nagu ei tõmba veel.

Avastasin, et üks “Vahitorn” ja “Ärgake” ajakirjad ning ühed Jehoova tunnistajad, kuid vene keelt kõnelevate ja eesti keelt kõnelejate (või tallinnaste ja tartlaste) hoiakud või arusaamad on erinevad.

Tallinnas (vähemalt see naisterahvas) oli rohkem kristljane, usklik… need ei ole õige terminid… Põhimõtteliselt, oli seisukohal, et on vaid üks õige usk ja õige jumal. Siis traditsiooniline abielu on ainuõige lahendus ja kõik muu on Saatanast mõjutatud.

Tartus öeldi, et kõik usud ja jumalad on see sama jumal (Jehoova), lihtsalt on palju erinevaid lähenemisi. (Oldi nagu tolerantsemad.) Ja öeldi, et jumalal on palju erinevaid nimesid (k.a Allah). Kuid tänane tädi rääkis, et need teised ususd on Saatana kätetöö ja mõjutus ja Jumalal on ainult üks nimi ja see on Jehoova, kuid seda hääldatakse erinevates riikides erinevalt.

See oli huvitav teadmine… Taaskord jõudsin ma selleni, et kõik on tõlgendamise küsimus, et iga inimene tõlgendab  seda ühte piiblit erinevalt. Ja erinevad inimeste grupid tõlgendavad seda erinevalt. Kuna inimesed ei ole täiuslikud ja eksivad, siis võivad ka need tõlgendused olla ekslikud.

Ta ütles, et piiblit on raske mõista, et selleks antaksegi välja neid ajakirju (Vahitorn ja Ärgake). Kuid tõlkimisega läheb osa tekstist kaotsi ja inimeste poolsed piibli tõlgendused erinevad… Kuid seda küsimust ei suutnud ma esitada nii, et ta oleks suutnud mulle arusaadavalt sellele vastata.

Üks asi jäi nagu häirima… Ma rääkisin, et kui ma tõlgendan piiblis öeldut teisiti (kes ütleb, et minu tõlgendus on vale ja nende teiste tõlgendus on õige). Et seal on väga üldsõnaliselt ju kirjutatud. Siis ta ütles, et kas sa oled targem kui jumal. Noo, vist mitte, aga kas mingi grupp inimesi on targemad kui jumal?!… Fakt on see, et piiblit ei saa üle võtta sõna-sõnalt, sest vein ja leib ning lambad jne… on vanaaja teema. Enam ei ole igaühel oma karjamaad jne.. ikka tuleb ju tõlgendada, et mida sellega sooviti öelda… Ja siis tulebki mängu ju see inimene ja tema vead… Inimeste nägemus… Aga kes ütleb, et see on õige… Ma usun, et kui ma elan oma elu, siis minu jaoks ongi või vähemalt peaks olema kõige õigem minu arusaam või mõte või tõlgendus mingitele sõnadele….

Kusjuures, piibel ise on kirjutatud inimeste poolt, seega juba seal on veaoht, sest inimesed ju eksivad… Siis veel tõlkimine (algselt oli see vist heebria keeles) ja siis nende üldiste mõtete tõlgendamine, tänapäevastamine… Ühesõnaga, see vea suurus läheb päris suureks juba…

Ühesõnaga, see jumala-teema ja usu-teema tekitab nii palju küsimusi, kuid vastuseid nagu ei tule. Vähemalt selliseid, mis mind rahuldaksid. Seda kirjutades mul ka mõte jookseb igas suunas nagu vesi sõelapõhjast. :D

Aga, täna ma sain teada, et nad tegelikud ise usuvadki seda, mida nad räägivad. Kuid neil ongi vaid usk, pime usk ja nad lepivad sellega… Minu jaoks on seda natuke vähe, ma tahan saada vastuseid ja selget pilti. Mind mingi umbmäärane udu ei rahulda.

***

Huvitav oli see, et eile või täna öösel nägin ma unes, et ma olin mingi mafiooso tütar (üldiselt ta tunnistas kõik soovijad oma lasteks, aga minu otsis ta ise ülesse. Olin olnud oma ema moodi ja tal oli mu emaga mingi romanss olnud ja siis oli mu ema kuhugi kadunud, kuid mind nähes oli ta kindel, et olen tema tütar.) See tundus olevat selline mustlaslaagri moodi, kuid väga rikas värk. Häärber ja puha. Aga kord oli karm. Enne abielu ja siis armastus ja väljaskäimised kontrolli all ja parem kui üldse väljas ei käidud (st häärberi territooriumilt ei lahkutud) jne… Ja siis ma avastasin endal maagilised võimed. Suutsin mõtte jõu abil asju liigutada ja raamatu lehti keerata. Olen selliseid asju ka varem unes näinud… (Väiksena ma teinekord hommikul proovisin seda, kas suudan. Siis põrnitsesin raamatut või mõnd asja.)… Ma olin seal, sest mõtlesin, et äkki saan seda olukorda enda kasuks pöörata, kuid pidin olema koguaeg valvel ja mõtlema neist üks käik ette. Olin pinges… Igatahes, see on rohkem saatanlik kui Jumala-värk. Seega oligi see kohtumine natuke huvitav.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>