Uued prillid

Täna sain oma uued prillid kätte. Ma pole rahul. Pilt on ikka udune, natuke parem, aga mitte päris see, mida ma tahaks.

Ma ei tea, mida ma valesti teen. Noo, üks asi on see kiirustamine. Mul on vaja aega, et vaadata ja, et silm harjuks, aga need arstid vahetavad nii kiiresti klaasid ära ja küsivad, kuidas on. Silm pole harjunud. Ja kuna ma olen ise harjunud silma pingutama, siis seal ma ka inertsist, vanast harjumusest pingutan silma ja nii saangi ma klaasid, millega ma pean silmi pingutama, et midagi näha.

Järgmine kord pean vist ütlema, et tahan tugevamaid ja nii nagu aparaat ütleb. Ei ole siin midagi, et kui mõlemad silmad eraldi tervaks timmida, et siis võib nägemine liiga teravaks minna ja see pingutab silma liialt.

Olen enam-vähem terve päeva nende uute prillidega olnud. Silmad on nii kuivad. Proovisin korraks ka vanu. Nood on ka udused.

Ma vägal loodan, et asi ikka läheb korda. Infovoldikus oli kirjas, et uute prillidega harjumine võtab aega.

Hetkel tunnen, et see oli maha visatud raha. Suur summa sai kulutatud ja ega väga palju paremaks ei läinud. Muidigi need raamid on kergemad, mugavamad ja õiges mõõdus. Eelmised olid natuke laiad, siis hakkasid alguses kõrvad valutama, sest prillisangad vajutasid kõrva ebaloomulikku asendisse. Seega natukenegi midagi head.

Aga kujult umbes-täpselt samad, mis eelmisedki. Ega suurt vahet ei ole.

***

Täna püüdsin oma arvutit puhastada. Suruõhuga väljastpoolt tegin, nii palju kui sain. Hommikul suure õhinaga keerasin kõik kruvid lahti, et ikka korralikult puhastada, aga selgus, et minu arvuti on natuke teise ülesehitusega ja pärast kui ma õigeid videosid vaatasid (neid, mis minu arvuti kohta käivad), siis selgus, et see tuleb ikka päris juppeks võtta. Mingid väiksed plaadid ära võtta, siis väiksed juhtmed lahti võtta. Väga kindel, et siis ma ei oskaks ise seda enam kokku panna.

Seekord sain õnneks kruvid ilusti tagasi. Ühe kruvi pea keerasin natuke üle. Mul päris õiget kruvikat polnud, siis enda küüneviili ja H mingi väikse kulunud tavalise kruvikaga, kuigi arvutil olid ristpeakruvid. Eks, kui võtan asja tõsiselt kätte, siis hangin õiged tööriistad. (Ma juba üks päev vaatasin Tööriistamartekis pakutavaid tööriistakomplekte. Ühe hea kruvikate komplekti leidsin. Samas Koduekstras on vahetatavate otstega kruvikas ja see maksab kõigest 1 eur. Esialgu oleks vist see mõistlik ja kui ma rohkem ehitama hakkan, siis vaatan profitööriistu.) :D

Mulle tundus, et esialgu on arvut täitsa ok. Hiljem ma vaatan, kas hakkan ise proovima või viin kohe professionaalidele. Ma prognoosin, et aastakese peab see arvuti ikka vastu.

Väline kõvaketas on olemas ja asjad ka ilusti sinna peale pandud, seega ma nagu võin riskida. Kuigi, kui see arvuti lõpetab minuga koostöö, siis uue jaoks mul raha ei ole. Kuna toetus on oodatust palju väiksem, siis mu reservid kuivavad õige pea täiesti kokku. Aga ma saan hakkama.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>