Õudne inimene olen, ajaraiskaja

http://naine24.postimees.ee/3038869/neli-etappi-mis-tuleb-teadlikult-armastust-otsides-labi-teha

 1. “Kui oled veendunud, et ka käitumise tasandil on sinu suhte-eeldused täidetud ja vajadused kaetud, siis võta kaaslasega püsisuhte teema arutlusele. Ära eelda, et kaaslane arvab sedasama, mida sina.” - R-ga, eeldasin, et ta arvab sama. Seega juba kogetud olukord. Vast jääb nüüd meelde. :D
 2. “Oluline oskus selles etapis on «ei» ütlemise oskus. Enamik kaaslasi, keda sa kohtad, ei ole sinu jaoks sobivad. See on täiesti normaalne ja ära lase sel ennast heidutada. Pea meeles, et vaid siis, kui oskad öelda «ei» sellele, mida sa ei soovi, annad sa võimaluse sellele, mida sa tegelikult soovid.” - Vastus minu küsimusele. Mõtlen, et kas see on normaalne või lubatav või aktsepteeritav, et käin jalutamas uute noormeestega. Jah, on küll. Ja viimane lause on hästi öeldud. Loobudes sellest, mida ma ei soovi, annan võimaluse sellele, mida ma soovin.
 3. “Alles siin etapis tasub ette võtta romantilised kohtumised. Kuid ära veel käitu nii, nagu oleksid suhtes, ole vaba ja teistele võimalustele avatud seni, kuni oled kaaslase sobivuses veendunud. Sobivuse testimine võtab tavaliselt aega paar kuud.”  - Mida mõeldakse “romantilise kohtumise all”? Seksi juba? Suudlemist? Või lihtsalt käest kinni hoidmist ja pea toetamist soormehe õlale? Sellest punktist panen ma kõrvataha, et sobivuse testimine võtab aega paar kuud. Pole vaja kiirustada ja kuudepikkune kerge suhtlus ei ole inimese (noormehe) kuritarvitamine juba ega temaga mängimine.
 4. “Kohtu kaaslase sõpradega, pane tähele, kuidas ta nendega suhtleb.” - Sellega ma olen täiega nõus. Ja see kohtumine ei peaks olema selline ühekorra tutvus, vaid ikka tihedam kohtumine. Hästi inforikkad on need kohtumised, kus mind (kui võõrast) on omaks võetud ja noormees ning tema sõbrad käituvad vabalt. Julgevad ropendada, julgevad oma mõtted välja öelda, ei hoia end kuidagi tagasi… Siis saan mina olulist infot oma kaaslase kohta…
 5. “Kui tunned, et kaaslane ei vasta sinu ootustele, mõtle sellele, et see inimene on väärt partnerit, kes armastab tema juures kõike, ning täpselt sedasama oled väärt ka sina!” - Hea väljend, kuidas öelda “ei”. Eks see mõte õige ole… Meenus üks Flirticu vestluskaaslane. Ta on huvitav, ta on elanud minu jaoks (võrreldes minuga) väga müstilist elu. Aga praegusel kiirel ajal tunnen ma temaga vesteldes, et ta “raiskab” mu aega. Tema kirjutab hästi palju. Ta nagu oleks minust vaimustuses, aga see tõmab nagu minu huvi veelgi maha. Ma olen nagu edu, võidu, tema poolehoiu saavutanud, mis ma enam pingutan. :D (Püüan leida põhjendust, miks ühel inimesel kaob huvi teise inimese vastu, kellel (sellel teisel inimesel) on huvi tema (selle esimese inimese) vastu.)… Aga sellest huvitavast noormehest võiks kunagi pikemalt rääkida küll. Ta on valinud või ta on sunnitud elama hoopis teistsugust elu nagu enamus on elanud või elavad. Ta on elanud majahõivaja elu. Hetkel enam sellist elu ei ela. Nüüd leiutab. Tundub, et inimesel on teadmisi (hariduse kohta ma ei tea), pealehakkamist, töökust… Aga rahaks pole ta nagu seda suurt potentsiaali kuidagi suutnud vahetada. Paistab, et ta nagu ei tahagi seda raha väga. Ei hinda seda raha üldse. (Tema kõrval olen mina aardekütt…). :D

http://naine24.postimees.ee/3155485/soovitused-suhetes-porunule-kuidas-toelist-armastust-leida

 1. Selleks, et õiget inimest leida, pead ise olema õige inimene.” Selle teadmiseni jõudsin ka mina. Seepärast ma siin nii kõvasti pingutangi, et olla see õige inimene (oma õige inimese jaoks). :D (Jälle ma oman inimest. Ei tea, kas ma sellest hoiakust, suhtumisest kunagi päriselt ka lahti saan?)
 2. Tõelise armastuse nimel tuleb omavahel õigesti suhelda.” - Siin oli kirjutatud, et tuleb kasutada “mina tunnen”, “mina arvan” jne lähenemist. Mitte “sina tegid”, “sina alati oled” jne… Hoiduda süüdistamisest ja teise inimese tegudele hinnangu andmisest… Saab raske olema, aga kui teadlikult käituda ja püüda end kontrollida, siis vast enamus tülisid, erimeelsusi saab sedaviisi lahendatud. (Mõni tüli läheb ikka vana harjumise rada ehk teist süüdistades.)
 3. Ära ole ohver.” Täiesti süüdi. Ma kipun üsna tihti võtma selle ohvri positsiooni. Kuid olen ise märganud, et olen suure sammu paremuse poole astunud selles osas. Ma teadvustan endale, st märkan juba seda, kui ma ohvri positsiooni võtan. Siis püüan selle üle nalja visata… Alati ei õnnestu ja alati ei märka… Selle ohvri positsiooniga avaldub tavaliselt see “õpitud abitus” (mingi käitumusliku psühholoogia termin). Tekib enese haletsus ja jõuetus. See ei vii edasi ega too ka muul moel kasu. Seega ma teadlikult püüan vältida seda ohvri positsiooni. Kui mu saapad läehavd talvel lörtsise ilmaga katki, siis ei hakka inimestele helistama ja uluma, et maailm on nii halb ja palun tulega tõllaga järgi, sest saabas on katki ja sokk märg ja koduni on pikk tee minna. Ja FB-sse ei lae pilte ülesse (ei õnnetust endast ega katkisest saapast). :D Selle asemel püüan leida lahenduse. Kuidas ma saan, mis on hästi. (Jalad liiguvad, pealt on saabs terve, seega väliselt, näiliselt näen ma viisakas välja. Natuke külmetan, aga kui koju jõuan, siis teen sooja teed ja lähen sooja teki alla ja näeran selle tobeda juhtumise üle.).. Seoses nende piltidega… Ma laadisin need vist oma blogisse ja saatsin emale… Seega olin täiega see, kes ma olla ei tahaks. :D
 4. Ela eesmärgipäraselt.” Mulle ikka veel meeldib see eesmärgipärasus. Ma nagu ei oska enam ilma elada. Ei kujuta ette elu ilma eesmärkideta. :D Aga puhkust ja puhkehetke ju ei planeeri. Selles mõttes, et mina ei planeeri, sest see tundub ressursi raiskamisena. Ja üllatusi (endale) ka ei planeeri, sest siis poleks need ju üllatuses… Võiks arvata, et nendest asjadest olen ma ilma, aga ei ole… Elu ise teeb vahel vingerpussi ja saan ka puhata ning üllatusi… :D
 5. Enne pühendumist õpi oma elus suhteid juhtima.” “Tea, et tõeline armastus ei tee haiget.” “Tõelise armastuse nimel ei pea sa loobuma millestki, mida armastad.” Siia panin ka sellise olulised mõtted, aga nende kohta ei ole mul nagu eriti midagi lisada… Kui see viimane. Kuna ma olin kunagi enamasti ohvri positsioonis, siis loobusin ma kõigest. Ma isegi ei mõelnud sellele ja ei kaalunud mitte loobumist. See loobumine tundus nii õige ja minusugune ohver peabki ju loobuma. :D Ma arvan, loodan, et ma enam nii ei tee ega mõtle. Aga see armastus või asi on minu jaoks veel nii tundamatu ja hoomamatu… Seega võib täitsa juhtuda, et käin sama vana käidud rada (olen ohver, loobun, saan petta ja haiget, nutan ja alustan uuesti seda rada). :D

***

Ma mõtlen, et ega kedagi vast ei huvita. Aga kui leidub vähemalt üks inimene, keda huvitab, siis ma tema jaoks kirjutan. :D

Kuigi ma olin seisukohal, et ma ei võta A2-ga ühendust. Siis ma ikkagi kirjutasin talle. Õhtuks tuli ka vastus. Ma ei tea, kas see kirjutamine jätab külma ja tundetu, emotsioonitu mulje või mis… Igatahes… Noormehe kirjast mulle tundus, ma lugesin välja (ridade vahelt) midagi sellist, et kui sa just taha, siis võime ju suhelda (umbes, et siin Flirticus), aga üldiselt jätad sa mind täiega külmaks.

Kuna tema hoiak tundub nüüd külm, siis tekib see võitlusvaim. Tahaks kohe temas tundeid tekitada. (Enne kirjutasin nagu vastupidisest olukorrast. Mind jättis külmaks ja tundus, et noormehel on huvi.) :D See on ka mingi kummaline seaduspärasus. Püüan aru saada, kuidas see aktiveerub ja kuidas kontrollida oma emotsioone, tundeid ja käitumist. St eesmärgiks on hoiduda selle seaduspärasuse toimida, kujuneda, areneda laskmisest. Takistada selle seaduspärasuse arenemist. :D :D :D

Ja keda veel huvitab. Siis kevad minu südames, peas sai otsa. Ilm ka seda enam väga ei soosi. :D

Rubriigid: Määratlemata, Mõtteterad ja tähelepanekud artiklitest. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Üks kommentaar postitusele Õudne inimene olen, ajaraiskaja

 1. äärelinna rohutirts kirjutab:

  Kui ma olin juba tükk vanainimest, sain ma teada, mis tähendab “ambivalentne”—-mitme,tavaliselt kahe, emotsiooni koosesinemine vist. Ja mulle tundub, et sinul see küljes ongi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>