Kui ma kirjutaksin pudelikirja…

Kui ma kirjutaksin pudelikirja, siis see näeks välja umbes nii:

Tere!

Sa ei tea, kes ma olen. Sellest pole midagi. Ma ei tea ka, kes sa oled.

Kui sa lugemist jätkad, siis sa saad natuke aimu, kes ma olen. Kuid minu jaoks jääd sa ikka tundmatuks.

Arvatavasti unustan ma selle kirja (kunagi). Siis nagu enam polekski mind (selle kirja kirjutajat), siis oleksin uus inimene, teine inimene, teiste emotsioonide, kogemuste ja mõtetega.

Hetkel mõtlen, et kes sa oled? Oled sa mees- või naissoost? Vana või noor? Mida sa mõtled neid ridu lugedes? Mida sa üldse selle kirjaga teed? Viskad ära? Hakkad otsima selle kirjutajat?

Mis aeg üldse on? Kas nad juba panid autod lendama ja inimesed hoopis arvutite heaks töötama?

Ja edasi kurdaksin ma oma elu üle… Üksik, vanatüdruk kassiga. Tööd pole, töötanud pole, sõpru pole… Mõttetu… (Kibe naeratus.)

***

Kirjutasin selle rannas, mere ääres. Vaatasin merd ja kuulasin laine loksumist ning kirjutasin. Üks dressides noormees oli minust 5-10 sammu eemal. Üks hetk oli korraks mu selja taga ja siis läks teisel poole. Ta vaatas ka merd.

Pärast läks ta täitsa mere äärde. Kohati mulle tundus, et ta märkas mind.

Vahel ma mõtlen, et kui sulle keegi väga meeldib või huvi pakub, siis miks sa ei lähe tema juurde ega püüa temaga vestelda. Kas sa kardad? Kardad siis mida? Seda, et ta ei soovi sinuga vestelda? Kardad, et ta tuleb sulle kallale? Kardad, et ta koormab su enda muredega üle?

Lootusetu romantikuna ma ikka ootan, et tuleks mu prints ja võluks mu jalust. :D Aga reaalsemalt… Vahel ma isegi ootan, et keegi tuleks ja hakkaks minuga rääkima. Ei, mitte need asotsiaalsed inimesed, kes piirduvad vaid sellega, et “neiu, sa oled ilus”, “kas sa toetaksid mind rahaliselt”, “kas sul viina on”, “minul on rask elu, sina valge-nahkne ei tea, mida tähendab raske elu..”.

Ootan lihtsalt mõnd huvitavat vestluskaaslast. Inimest, kes on endaga rahul, kellele meeldib see, mida ta teeb ja ta räägib sellest vaimustusega.

Minu juurde on tuldud ja minuga räägitud. Aga enamasti on tegemist asotsiaalisega või vaimselt haigete inimestega. Puue pole haigus, aga minuga on kontakti otsinud inimesed, kes on katki ja kes toovad oma puuet ettekäändena, miks nende elu on mõttetu.

Ma pigem otsisksin inimesi, kes oleksid positiivsed. “Mul pole ühte jalga ja joosta ma ei saa, kuid käed on olemas ja ma saan kududa, kirjutada. Mõistus on peas ja ma saan mäelda…” Aga üldiselt sellistel inimestel on käed-jalad tööd täis, sest nad tegutsevad ja ei ole masendunult voodis. (Nagu mina terve inimene praegu.) (Kibe naer.)

***

Nüüd sama mõtte teine pool. Miks mina ei lähe vestlema inimesega, kui ta tundub mulle huvitav?

Ma kardan. Ma kardan ise pettuda ja ma kardan, et valmistan pettumuse.

Ma vist ei ole mitte kunagi ise lähenenud ühelegi inimesele ega teinud tutvumise katset. Olen püüdnud olla alati valmis uuteks tutvusteks, aga pole ise seda esimest sammu teinud.

Hetkel pole mul isegi teooriat, kuidas seda teha. Mõni pick-up-line? :D

Kuidas ma tean, kas inimene tahab olla üksi ja merd nautida või ootab ta sammuti, et keegi tulkes temaga rääkima?

Ma peaksin oma eesmärkide lehele panema ka selle, et teen vähemalt viis katset ise suhtluse alustamiseks. Teen teooria valmis ja siis lähen püüan selle enda peas valmis mõeldud stsenaariumi ka reaalselt ellu viia, läbi mängida.

Elu on ju elamiseks. Ma ei pea terve elu oma väikses toas kopitama ja lihtsalt ootama, et huvitavad inimesed ise mu leiaksid. :D

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

2 kommentaari postitusele Kui ma kirjutaksin pudelikirja…

 1. siam kirjutab:

  Kuule, aga sul siin blogis on huvitav nt Rick (vist oli sellise nimega tegelane), tutvu temaga :) Või kui juba tunned irl, siis sorry :)

  Ma arvan, et kui inimene otsib rannast tutvusi, siis ta ilmselt ei vahi ainult enda ette, vaid liigub, vaatab otsivalt ringi :D Nu kuidagi ikka saad kehakeelest aru, et see ei ole üksi oma mõtetega, et tahab kaaslast. Ja juurde minek võiks käia kiiresti, koormaks jääda pole mõtet. Näiteks lähed juurde, teed komplimendi – a la ilus koer (kui tal on koer), vestled paar sõna koerast (kui on koer), annad oma kontakti (soovitavalt võtad ka tema oma) ja ütled, et ok, suhtleme kindlasti, mul vaja sinna ja sinna minna nüüd. Ma ise tahaks sellist tutvusetegemist – ma ei taha, et võõras inimene järjest tund aega minuga räägib, see mu jaoks liiga pealetükkiv. NO muidugi on olukordi, kus kõik klapib, siis iseasi.

  Minu meelest naistel naistega tutvuda on üliraske, kuigi just seda tahaks, kui nt mees olemas, aga muidu tuttvaid parasjagu vähe. Ma mõtlen just sõbrannanduse mõttes. Võõra naise juurde ma mingil juhul tutvust sobitama ei läheks, võõra mehe juurde olen läinud küll. Saime tuttavaks ka, hästi tore tutvus oli/on mingil määral ka praegu :)

  • Avatar minny minny kirjutab:

   Kuidas see ütlus oligi: “Hunt kodu ümbert/juurest ei murra”. Seoses Rickiga. Blogi on nagu mu teine kodu. :D

   Ma mõtlen, et kui ei klapi, siis ei annaks oma numbrit ka. Kui inimesega pole millestki vestelda ja ta näeb lihtsalt hea või huvitav välja ning ma tunnen vajadust kohe lahkuda, siis miks ma üldse talle oma numbri annan…

   Mina ei otsi kaaslast, selles mõttes, et ma ei vaata silmadega ringi. Ma olen valmis uuteks tutvusteks. Kuid kehakeelega ma väga sellest märku ei anna. Ma usun, et paljud käivad rannas lihtsalt jalutamas ja ei ütleks ära toredast vestlusest, kuid vaevalt nad seda vestlust või partnerit sinna konkreetselt otsima lähevad.

   Teoorias on naise juurde palju lihtsam minna. Ma pole küll katsetanud, aga kujutan ette, kui minna ja öelda, et sul on nii eristuv stiil. Kas sul on oma disainer? … Siis juttu jätkub kauemaks. Või “Sa oled nii julge ja enesekindel, kuidas sa seda suudad, kuidas sa selleni oled jõudnud?”…
   See roosa klient, kes on mul siiamaani meeles, temale oleksin ma nii öelnud, aga olin tööl ja ei saanud seda teha. (Ettevõtte mainele pidin mõtlema ja tööajast ei tohi lobiseda).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>