Vetejumalanna

Ei tea, kas võin end nüüd ametlikult veekuningannaks nimetada või lausa vetejumalannaks. :D (Tegelikult olen kaalude tähtkujust ja see on õhumärk.)

See veeuputus ei lõppegi ära. Pidevalt tuleb vaid halbu sõnumaid. Ma pole varem sellises olukorras olnud. Tavaliselt lähen ma masendusse, kui palju jamasid järjest tuleb, aga nüüd olen ma kuidagi väga ootusärev. Iga uue info tuleku peale “liputan saba” (kui oleksin koer) ja ootan, et ehk äkki nüüd tuleb midagi positiivset. Aga ei tule, ei ole veel tulnud.

Vett pean pumpama 3 korda päevas ja pool tundi. Koguse osas ma ei oskagi öelda, kui palju seda võib olla… Aga tundub küll megapalju.

  1. Selgus, et kindlustus seda ei korva, sest varjatud torud pole kindlustatud.
  2. Selgus, et seaduse järgi on hargnemise kohast 1 m veel vee-ettevõtte toru, aga edasi on juba kruniomaniku asi. (Kuigi veemõõtja on majas sees, palju kaugemal ja omanik saab vett kinni keerata ka sealt.)
  3. Selgus, et kuigi vee leke on ette mõõdikut, peame meie ikka selle kadunud vee kinni maksma. Kuidas nad kindlaks teevad, kui palju vett kadus siin, mitte, et naabri maja all ei leki või, et keegi ei varasta. Ei tea. Siin nii need asjad käinad.
  4. Kuna kindlustus ei maksa, vee-ettevõte ka mitte, siis peame meie kõik kinni maksma.
  5. Nädal aega on vesi jooksnud. Siin on käinud palju mehi. (Ei, ema ei korralda minu näitamist ega mulle mehe otsimist.) :D Kindlustusest on kaks meest olukorda ülevaatamas käinud. Vee-ettevõttest käis täna mees ja pani vee kinni ja jättis meile võtme, et me saaksime vajadusel selle lahti keerata. (Üllataval kombel on meie vesi kinni keeratud, aga kelnrisse ikka jookseb vesi.) Ja nüüd tuleb kaks mees veel homme hommikul (kuidas ma end ilusaks saan kell 7:30ks, seda ma ei tea. Üks mees oli kompu, aga tal on kindlasti naine olemas.) :D

Ema sõber pakkus, et arve tuleb umbes 100 000 DKK-d. Minny peab tööle minema. :D

Kõik tundub nii … nii halvasti. “Kusagil peab ju see poni olema.” Kuna ma kuulen paremaid uudiseid?

Hetkel on vesi kinni keeratud. Keldrisse ikka jookseb vesi. Ema sõber arvas, et torudesse on vett jäänud… et põhimõtteliselt nagu n-ö inerstist. Aga huvitav on see, et see jookseb nagu survega ja üle poole tunni. Varsti lähen jälle vaatama, kas õhtune pumpamine ka tuleb.

Ei, minni ei istu pumba juures ega tee füüsiliselt tööd, vajutan vaid nupu sisse ja õigel ajal välja, aga minu jaoks on see ikkagi kohustus.

Ema ütleb, et seinas olevad radikad on kinnine süsteem. Et seal on koguaeg üks vesi ja ta pole pidanud juurde valama, sest sealt ei ole vett kadunud. Mulle on natuke arusaamatu, et mis seda vett siis soojendab. Kust jooksevad torud sinna soojendajasse jne.

Mul on tunne, et ema ise ka ei saa aru oma vee-süsteemist.

Panime õlikatla kinni (see keedab meile sooja vett ja oletan, et see keedab kusagil (nurgas) ka seda radiaatori seisvat vett). Aga õlikatlas mulksub. Mulle tundub, et sinna jookseb õhk sisse. Õhk saab sinna sisse joosta vaid katkisest torust. Nüüd on küsimus, et kas katki on see toru, kust tuleb külm vesi või see toru, kust jookseb soe vesi. Katel vist on uus ja seega on soojatorud ka uued, seega jääb nagu üle, et kül vesi.

Siis tekib küsimus, et kust see külmvesi katlasse tuleb? Tundub, et otse ja mööda maga seina äärt, meie lekke koht on hoopis teisel pool maja.

See info, mis mul on, selle kohaselt ei tohiks olla seal mingeid torusid, kus meil lekib. (Toru pole näha, aga vesi tuleb põranda seest.)

Kui radiaatori-süsteem on kinnine ja sealt vesi ei kao, siis…

Miks põrandad vajuvad ja kust see vesi tuleb? Täielik anomaalia.

Homme pidi tulema filmimees, kes hakkab torusid või seda lekke kohta filmima. Äkki saab loogilise lahenduse. Ma nii loodan, et lõpuks tuleb hea uudis ja meie ei peagi kõikke seda jama kinni maksma. Ma olen häid uudiseid nii kaua juba oodanud.

***

Täna tahavad kõik minuga rääkida… Ma räägiksin hea meelega, aga ma ei saa ju aru. Õppisin selgeks kuidas öelda: “Ma ei räägi taani keelt.” Jeg kan ikke tale dansk. Ema ütles, et see on vale, sest ma ju just rääkisin. Täna üks vanamees vaatas ka mind sellise pilguga, et kas tegelt ka ei räägi ve. Võib-olla ma kujutasin vaid ette, mõtlen, et oskan juba selgeks õpitud fraase ilusas ja selges taani keeles väljendada. :D

Tore on ikka.

Mul on üks taani keele õpik (inglise keele baasil). Kaks sõnaraamatut ja üks vestmik (seal on laused sees). Viimasel ajal olen ma töötanud pigem selle vestmikuga. Seal on nii huvitavaid lauseid. :D Ma püüan neid pähe õppida. Mõtlesin juba, et ma peaksin mingid märgikesed vahele panema ja sellega inimeste sekka minema… Keegi midagi ütleb, siis näitan näpuga, et kas seda ütlesid ja otsin sealt siis sobiva vastuse. :D

See vestmik on üsna väike ja õhuke. Samas tundub, et seal sees on kõik eluks vajalikud fraasid olemas. Tekib suur tahtmine see vestmik pähe õppida ja sellega piirdudagi. :D

Tegelikult ma püüan ikka sõnu ka õppida ja pärisõpiku ka avada ja hakata tollega järjepidevalt tööle. Grammatikat oleks ka vaja.

***

Eile õhtul oli mul kass kadunud. Ma olin vihane ja mures. Magamise aeg oli ammu juba mööda saanud, aga mina ootasin oma kassi. Mul hakkas juba külm. Käin ja kutsun.

Minny läheb kurjaks kui Minny magada ei saa. Tõin kassile puuri alla ja mõtlesin, et hakkan teda vangi panema, et nii ülbeks on ta juba muutunud. Täna käis puuris (ma ust kinni ei pannud). Talle vist meenus reisimise õudus, täna oli ta kohe rahulikum ja selline musi-mops kiisu. Uksed on lahti, aga ta ei lähe välja.

***

Ma ei tea, kas (äriplaani) R-st ka räägin. Ah, ei hakka kurtma, las olla.

***

Tänased kätekõverdused on põhimõtteliselt tehtud. Eile kui ma kassipärast vihane olin, siis hakkasin kella ühe ajal hommikul kätekõverdusi tegema, seega nagu täna ju. :D

Kõhulihase harjutusi pole ma täna teinud, tänaseid sõnu pole õppinud ja isa asjadest tahtsin ka täna pildid teha. Laadisin oma telefoni akugi ära.

Aga tegelikult lähen söön suppi ja siis vaatan edasi.

***

Töö otsimise kohapealt on seisak. CV on taani keelde tülgitud, aga korrekuuril pole olnud aega seda lugeda ja mina pole valmis teinud kirju ettevõtetesse, kuhu tahan kandideerida. Täna ma seda ei jõua. Äkki homme siis.

Ai, mulle meeldivad homsed, kunagi need kätte ei jõua. Igapäev on mul täna, st tänane päev. :D

Ema küsis minult hommikul, et kas helistada vee-ettevõttesse. Ma ütlesin, et kindlasti helistagu. Ema hakkas uurima, et kas ma saan ilma veeta hakkama. Siis ei saa ju pesema minna jne… Ma ütlesin, et ma ei mõtle sellele, et püüan elada tänases päevas ja kui probleem käes, siis tegelen. Ümbes, et küll ma lahenduse leian ja mulle on kõik ok.

See, et ma hommikul kohe pesema lähen, s.o harjumus. Ma võin nädalaga end ümber harjutada. Võib-olla on tõesti kulukas end igapäev pesta. Aga ma olen arvanud, et s.o standard, et nii peab tegema. Tundus, et paneelmajades on see tavaline… Noh, sealt see mulle külge jäi, aga kui vaja, siis õpin ümber. Kui me peame suure arve maksma, siis on vist vaja. :D

Aga jah… Lähen oma supikest jahtima.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>