Sõbrale jälle

Kallis sõber blogi, ma kirjutan sulle jälle. Nagu sa ise näed, siis mul pole teisi sõpru. :D Oled mul ainus, kes on alles jäänud.

Täna mul nagu polegi midagi kurta. Püüan pea püsti hoida ja tugev olla.

Täna käisime jälle ametiasutustes. Siinses töötukassas ma end töötuna arvele võtta ei saanud, sest mul pole seda NemID-d.

Kommune‘s (ma ei tea, kuidas seda asutust peaks nimetama, vist kohalik omavalitsus või midagi sarnast) sain teada, et nemad mulle NemID-d ei anna, sest olen selle juba pangast tellinud. Soovitasid mul panka minna ja küsida sealt ning kui sealt ma seda ei saa, siis soovitati kohe tagasi tulla.

Kommune‘s sain teada, miks mul on kaks “kollast kaarti”. Lubati veel kolmas ka saata, aga esimene võeti tagasi. :D Kolmas tuleb sellepärast, et üks rida tundus mulle üleliigsena. Kuna ma olin nii armas ja nii armsasti purssisin inglise keelt, siis lubati see üleliigne rida ära võtta ja uus kaart saata.

Pangas selgus, et mulle polnudki NemID-d saadetud. Märge oli tehtud, aga leping oli unustatud kaante vahele lisada ja linnu(-ke) unustati ka teha programmi. Noh, ikka juhtub. (Eriti siin Taanis.)

Siis noormees (teller, uus töötaja, ühe käega, teine oli küünarnukist kadunud) küsis, et kas ta tellib mulle NemID (koodikaardi). Ma küsisin, et äkki ma saan Kommune‘st selle kiiremini, et mulle on oluline aeg. Siis ta arvas, et pangast saab sama kiiresti. Ja kuna ma taas särasin oma inglise keele puterdamisega ja kutsikaliku õnnetu pilguga, siis ta tuli mulle vastu ja andis kohe selle koodikaardi. Ta küsis kontrolliks mu telefoninumbrit (mis mul kohe ei tulnud meelde – ei, ei, ärge hakake kohe mõtlema, et ajas mulle ligi – kontolliks küsis, sest alguse ütles ta ise, sest see ei tulnud mulle meelde). Igatahes… Ma sain selle kaua oodatud NemID (mingi koodikaardi).

See tuli aktiveerida. Sain ka mingi SMS-i ja ajutise koodi (SMS-ga), et tänase päeva jooksul pidin selle aktiveerimise ära tegema. Tehtud.

Nüüd tuleb palju avaldusi teha. Pean teatama postiasutusele, et elan siin, siis tuleb arst valida (perearst), siis töötuks end registreerima, siis “sinine kaart” tellida ja siis veel mõned asjad. Aga täna ma enam ei tahtnud ametiasjadega tegeleda. Lihtsalt väsitav päev oli ja ma olin üle ootuste tubli (minuga võrreldes). :D

***

Tegelikult olin ma väga tubli. Ma ise rääkisin inglise keeles. (Higi voolas ja hirm oli ka, aga ära tegin.) Mitmest asutusest käisin läbi ja sain lõpuks oma koodikesed kätte. :D Jeiii…. Mitu kuud jändamist ja siis lõpuks suudan saada selle, mida ma tahan. :D

Terve see käik olin ma rahulik. Selles mõttes, et ei läinud endast välja, ei nutnud ega tekkinud vajadustki nutta.

Muidugi enne tegin korraliku ettevalmistuse, vaatasin üle kuupäevad ja selle, mida ma olin varem teinud ja mis dokumente saanud jne…

***

Ma pole mitu päeva keelt õppinud. Eile leidsin mingi artikli selle kohta, kuidas keelt õppida. Olen selle üks kord läbi lugenud ja nüüd püüan seal kirjeldatud tehnikaid rakendada päris elus. Hetkel puudub plaan, kuidas seda teha, aga… Küll ma selle välja nuputan.

***

Eile ei käinud jooksmas, aga täna käisin, homme vist ei lähe (lubati vihma).

Kaal püsib. Usun, et söön jooksmisega kulutatud kalorite võrra rohkem ja see on põhjus, miks kaal ei lange. Aga ma ei taha nälga tunda. Seega, esialgu, las olla.

***

I-le pole ma kirjutanud. Ma ei oska talle midagi kirjutada. Ma ei tea, kas saan teda usaldada ja mis ulatuses ma saan teda usaldada. Ma ei tea ka, kas tal on aega mu kirju lugeda… Igatahes, ma pole talle kirjutanud. Nüüdki otsustasin ikkagi oma blogi kasuks.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

2 kommentaari postitusele Sõbrale jälle

  1. äärelinna rohutirts kirjutab:

    Mis sa möllad selle kaaluga kogu aeg—see on sul ju täiesti normaalne!

    • Avatar minny minny kirjutab:

      Jah. Täiesti õige jutt. :D

      Hakkasin mõtlema, et miks ma kaaluga möllan. Ma nagu ei teagi.
      Kardan paksemaks minna (siis ei mahuks enam oma riietesse). Ja kui juba hakkan trenni tegema ja toitumist jälgima jne, siis tekib juba hasart (väike unelm), et võtaks mõned kilod alla, siis oleks uhke küll olla. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>