Väga paljud räägivad ja mõtlevad, ma ka siis…

Täna nägin unes, et ma olin Süürias. Olin seal elanud juba paar aastat. Mul oli oma maja (kummaline, kuidas see sai võimalik olla). Mul oli puudega laps, poiss vanus oli 5-7 aastane. Hiljem selgus, et vist polnud ikka minu laps. Ma olin ta enda kasvatada võtnud, sest tema ema loobus temast või tahtis teda tappa. (Ta jalad ja käed olid kõverad. Käimisega oli raskusi.)

Aga, mida see uni siia puutub?

Hommikul ärgates oli mul tunne nagu ma oleksin päriselt seal Süürias olnud. Elanud selles linnas, kus elavad need enesetaputerroriste “tootvad” “suured jõud”.

Kunagi ammu (mõned aastat tagasi), oli uudis, et Liibüast? rööviti tütarlastekoolist peaaegu 100 tüdrukut. Kaks tüdrukut said põgenema, teised kadusid teadatusse. USA presidendi naine veel võttis sellel teemal sõna.

Täna öösel (oma unes) nägin ma neid tüdrukuid. Paljudel on lapsed (kaheaastased? Ma ei tea miks ma nii nägin). Ma nägin nende tüdrukute tühjasid pilke ja masinlikku eksisteerimist, emotsioone ega rõõmu polnud. Nad olid alla andnud ja lihtsalt eksisteerisid.

Ma ise teadsin, et seal olles pean ma sinna keskkonda sulanduma 100%, seega ma käitusin justkui ma pooldaks seda kõike. Ma olin sinna sulandunud. Kõige suurem “ninamees” sõitis u. nädalas korra sealt tänavalt läbi. Ta ei puutunud mind, pigem oli tal nagu austus minu vastu. (Nii sisse olin imbunud.)

Seal ei saanud kedagi usaldada. Isegi kõige lähedasemad inimesed võisid sind reeta (kui nägid omakasu).

Mina soovisin advokaadiga kohtuda. Saatsin advokaadile sõna oma naabritega (vana paar). Neile ma ütlesin, et soovin oma maja maha müüa ja minna pealinna ja lasta oma laps terveks ravida. (Tegelikult plaanisin ma põgenemist.)

Maja müügist sain kuld ehteid. Suuri jämedaid ehteid. Isegi see “ninamees” toetas. Tema vist ostiski mu maja.

See põgenemine hakkas sujuma, keegi ei kahtlustanud midagi. Kuid siis ma ärkasin. Ma ei tea, mis edasi sai.

***

Olen palju mõelnud sellele terrorismile. Ma ei saa aru, miski ei klapi nagu.

  1. Need tüdrukud, kes rööviti, mis on neist saanud. Öeldi, et nad on enamus kohanenud ja elavad seal. Kas keegi veel otsib neid? Ka püütakse neid tagasi saada? Või nad on juba unustatud?
  2. Kuskilt varasematest uudistest jäi silma, et üks endine terrorist (eestlane?) rääkis, et sinna meelitatakse mehi seksiga. Mul tekkis seos, et selleks neid röövituid tüdrukuid kasutataksegi. Kui nad on n-ö ära kasutatatud, siis üks hetk on vaja ju n-ö uut verd. Kuskil peaks keegi valmis olema.
  3. Siis olen mõelnud nendele pommivööga meestele. Miks alati mehed? Peamiselt mehed? Nad ju teavad, et surevad, miks nad vabatahtlikult surma lähevad? Üldiselt kirjeldatakse neid, kui vaikseid inimesi, kes on väga abivalmid.

Minu teooria on see, et mehi on lihtsam mõjutada. Nendega on lihtsam manipuleerida. Täna lugesin jälle ühte artiklit, kus üks mees rääkis, et hakkas ühte ilusat naist ihalema (internetis) ja andis raha. Et naised ajavad pea sassi ja ta arutas, et seda juhtub ka venamatel ja targematel meestel… Meestel on see seksuaaltung nii suur, et sellega saab neid dresseerida (koeri treenid toiduga, mehi naistega). :D (Ma olen meeste vaenulik.)

Naised on natuke keerulisema loomuga. Neil on mingi emainstinkt ja kaastunne, mis võib välja lüüa ja nad hakkavad kõhklema. Laste nimel ollakse valmis paljuks, aga igaljuhul nad ei ole sellel alal (enesetaputerroristi “elukutsel”) nii usaldusväärsed kui mehed. (Minu tagasihoidlik arvamus.)

Pommivöö võetakse võib-olla selle pärast, et neile öeldakse, et neil on surmav haigus ja nad surevad nagunii. Kui minek, siis vahet pole kuidas. Kiire lõpp on parem kui aeglane. Või neile tõesti sisendatakse seda usku ja nad tõesti loodavad veel paremasse kohta saada. (Meenutan ühte vestlust Jehoova-tunnistajaga, kes tõsiselt uskus, et paradiis on olemas. Tegemist oli umbes 50-aastase naisega ja tal oli vist ka magistrikraad füüsikas?… mingis reaalaines…).

***

Olen mõelnud, et miks eksisteerib see ISIS? Kuidas see alguse sai? Kas oli üks mees (kindlasti mees). :D Tegelikult võib ju ka naine olla. Kleopatra oli vist üks võimukas naine (täpselt ei tea, mälusopis nagu midagi oleks).

Ühesõnaga, oli üks isiksus, kes tahtis suurt võimu ja hakkas seda siis tekitama. Ta pidi kindlasti olema karismaatiline ja nagu Steve Jobs, selline, keda kuulatakse ja tahetakse järgida.

Kõrvalepõige, kui nüüd see isik tapeti (kusagilt uudistest käis läbi). Kes tema asemele tuleb? Ta peab olema ju ka selline, keda kõik usaldaksid (illegaalses maailmas pole lepinguid, on hirm ja usaldus vaid). Mõtlesin vana-aja võimuvahetusele. Kui pealik sureb juhuslikult (mitte vastase tugevusest), siis võimule saab veel hullem ja veel vihasem isik (selline jõhkard, kes on pidanud end tagasi hoidma ja nüüd hakkab end välja elama)? Midagi sarnast nagu Koreas (Kim Jong-uni)…

Samas võim tundub natuke liiga väike motivaator tänapäeval. Minu mõte kipub ikka sinna narkoäri suunda ja prostitutsioon (relvad nagunii) ja koondnimetus raha. (Kuigi, najah, mida nad rahaga teevad? Kullast paleesid nagu Putin? Kui palju nad neid teevad, et mõista, et ka nende puhul on küllastuspunkt, kust edasi enam nii suurt naudingut ei saada?)

Võib-olla ongi neil see küllaspunkt käes. Ja enam raha ja kuld ja teemantid ei rahulda. Nüüd tahavad nad võimu. Midagi Suure-Rooma taolist. Siis mindi ka liiale oma võimu ihalusega. Nagu ikka, suur tükk ajab suu lõhki ja nii kukkus ka Suur-Rooma.

***

Ma ei ole ajaloos tugev ja ei viitsi fakte kontrollida. Kellel huvi see vaatab edasi. Mina lihtsalt viskan mustandina välja oma mõtted ja seosed, mis minu peas on tekkinud.

***

Mõned artiklid. Leidsin natuke oma mõtetele tuge.

http://forte.delfi.ee/news/militaaria/oht-on-margatavalt-suurem-suuria-ja-iraak-on-vaid-kaks-provintsi-kaliifi-moju-all?id=72971989

http://forte.delfi.ee/news/militaaria/tuupilise-terroristi-portree-vihane-noor-mees-tihti-ka-euroopa-oma-poiss?id=72962139

http://arileht.delfi.ee/news/uudised/sokeeriv-analuus-kust-isis-oma-koletutele-tegudele-rahastust-leiab?id=72967471

***

Ma ei taha enam neid mõtteid mõelda. Kuidagi väga kurnav on. Ma olen ikkagi lihtne inimene, kes otsib tööd ja õpib keelt. Jääksin meeleldi oma väikeste murede juurde (mis on minu jaoks suured). :D

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>