Üksindus “sakib” täiega

Vaatasin mida tähendab sack. Google tõlgib seda “kott”. Seega pealkiri oleks “üksindus kotib täiega” ja sellel kujul tundub väga ropp ja ebasünnis mu pealkiri.

Nii hea on kasutada sündsusetuid sõnu võõras keeles, siis tundub teks nii äge, cool. :D

Ma ei hakkas seda sõna sügavamalt analüüsima, sest mul oleks väga piinlik oma mõttekäigu pärast. Las jääb…

Aga tegelikult tahtsin ma kirjutada, et nii-nii-nii meeletult raske on. Ma pole olnud sada aastat suhtes (olen hakkama saanud), aga praegu on nii meeletult raske.

Igatsen kellegi toetavat õlga, toetavaid sõnu. Tahaksin olla kellegi jaoks oluline. Tahaksin, keda, kellel oleks aega minu jaoks. Ma tahaksin kedagi/midagi, aga päris täpselt ka ei tea mida. :D

Järgmine nädal on palju tegevusi plaanis, siis vast läheb üle see nõme tunne.

Vaatan numbreid oma passis (neid isikukoodi numbreid, mis peegeldavad mu vanust). Vaatan neid numbreid ja minu peas toksib “sa pead leidma kiiresti mehe ja hakkama palju lapsi tegema. Perekond, lapsed, töö – mõistad. Nad nimetavad seda eluks ja rõõmuks.”

Ja siis teine mina jälle “need kiiresti asjad mulle ei meeldi. Tavaliselt kui ma midagi kiiresti teen, siis läheb kõik nässu ja parandamine võtab mitmeid aastaid aega. Ja see palju ka ei meeldi. Palju tundmatut ei kõla just eriti rõõmu moodi.” :D

Ja nii ma siis võitlen endaga.

Kirjutasin I-le pika kirja. Otseloomulikult on tulemus null. Ainus asi, mis tõendab, et ma kirja kirjutasin on see, et minu elektonkirjakastis on “saadetud” kaustas kiri I-le. Nohjah, ta ei teadnud, et ma kirjutan ja tal pole aega vastata, talle ei meeldi kirjutada. Aga mina jõuan ikka selleni, et järelikult pole tal huvi. Tal pole minu vastu huvi. Kurb küll, aga… Kui ta on valmis ilma jääma nii suurepärasest naisolevusest nagu mina, siis lasku aga käia. :D

Ma ei tea temast palju ja kui ta ei vasta mu kirjadale (muu on olulisem), siis ma nagu ei tahagi temast rohkem midagi teada saada. Las olla.

Olen mõelnud, et äkki tuleks leida endale sõber või “sõber” kusagilt siit lähedalt. Selline, kes õpetaks keelt ja kellega saaks niisama hängida (mida iganes see sõna siis ka tähendab). :D

See üksi istumine ja e-kirjade ootamine ja ekraani vahtimine ajab mind juba hulluks. Ma ei jõua enam. Ma tahan endale elu. Ma ei jõua enam.

S-ga ka ei suju. Ta solvab mind. Nimetab mind paksuks. Noh, mitte otse. Ta küsib ja kontrollib, kas olen paksemaks muutunud ja annab šokolaadi ja siis võtab tagasi, kui kuuleb, et ma pole jooksmas käinud. See ajab mind ka hulluks. Tema tegevus sunnib mind mõtlema oma kaalule. Kaalun ennast ja vaatan. Näen end ilusana, kui tuju on hea ja koledana kui tuju pole hea. Ja kui tuju pole hea, siis mõtlen kaalule ja salenemisele jne… Ja siis avastan end enesehävituslikelt mõtetelt (stiilis, ma ei söö enam üldse või vähendan toidukordi ühele, st päevas üks kord)…

Õnneks olen suutnud enese hävitamise mõtetest hoiduda. Ma ei taha enam end näjutada, ma ei taha enam oma tervist ohtu seada, ma ei taha sellesse nõmedasse näljutamise (ülesöömise) spiraali langeda. Enam ei. Las olla nii nagu on. Trenn on vaimse tervise pärast ja oma lõbuks ning fit-välimus ja kerge kaal ei saa eesmärgiks.

S on ka pidevalt negatiivne. Ma ei kannata seda välja. Üks hommik paistis nii ilus päike. Ma tahtsin teda äratada öeldes, et tule meiega koos päikest vaatama. Ma ei jõudnud seda teha. Ta tuli alla ja ütles: “Kurat küll, päike paistab, nüüd peab jälle välitöid tegema. Kuigi tahaks paremameelega kududa.” Mina tegin suured silmad pähe, raputasin oma pead ja mõtlesin, et… et mis… Ma ei saa aru, peab välitöid tegema. Kes käseb? Miks ta ei tee seda, mida ta tahab teha? Ma pole ikka veel aru saanud, miks tal nii suur aed on? Miks tal nii palju taimi on? Ta väidab, et see on ilus. Aga tal pole aegagi seda ilu vaadata. Rohkem on vaeva ja tööd, kui seda saadavat kasu, seda ilu.

Siis ütleb, et aed on korrast ära, et seal pole süsteemi. Põõsad ja lilled segamini. Aga muutuseid ei taha. Kui ma pakun välja, et võtaks midagi maha, siis see ei tule kõne allagi. Ma olen loobunud. Tema kodu ise teab, mis teeb. Ma olen viis aastat siin, siis kaon. Aga viis aastat olen.

Teine S-i asi oli lumi. Ma olin hommikul nii õhevil. “Tule vaata lumi sadas maha. Nii ilus on. Talv lumega. Esimene lumi. Nii paks lumi. Koer nii vahvalt möllas lumes.” S selle peale: “Neetud lumi. Külm on. Lumelabidas jäi väiksesse majja, nüüd labida järgi minnes trambime lume kinni ja siis ei saagi teed puhtaks.” Ja siis loeb ta miljon tegevust, mis tuleb teha. Mis soojustada ja mis lumest puhastada. Siis vaatas uudiseid, selgus, et lumi suleb kahe päeva pärast. Tegevuste nimekiri vähenes. Aga ikkagi..

Mina sain sõnumi, et päike on paha, lumi on paha ja vihm on ka paha… Mitte miski talle ei sobi. Kas ma olen ka selline? Olin ma selline naine?

Ostsime vendadele jõulukalendrid, need šokolaadidega. Mäletan, et väiksena meil ikka neid oli. Mõtlesin, et nii vahva oleks vendadele need saata. Nostalgia või nii. Meelespidamine. Pole ju viimased aastad üldse kegadi meelespidanud.

Nüüd S ütleb, et äkki ikka ei saadaks. See oli odav kalender ja saatmine on nii kallis jne… Miks me üldse siis need ostsime? Mis me nendega teeme?

Siis ütles, et teeme nii nagu Minny ütleb. Ma ütlen, et saadame. Aga tema jälle kahtleb.

Ma läksin nii närvi. Aga surusin hambad kokku ja ei öelnud midagi. Ma olin tubli. Ma austan oma venamt. Tegelt ka, kuigi vahel on väga raske.

Käisime koeraga jalutamas. Läksin kaasa, et protsessi kiirendada, et äkki tema käib poes, sellel ajal, kui mina koeraga jalutan või aitan kalendreid pakkida ja saata. Aga ei… Koos jalutasime, ma pidin teda veel ootama (ta rääkis oma sõbraga) ja kalendreid ei saatnud üldse. Ma lugesin minuteid ja mõtlesin, et ma oleksin saanud asjalik olla.

Nüüd olen ma masenduses. Seega olen ma juba tunde internetis ringi lipsanud. :D

Ma tahaksin kedagi positiivset oma ellu. Kes paneks mind naerma ja teeks mu tuju heaks ja motiveeriks mind jätkama ja tegutsema. :D R Tartus tegi seda, aga nüüd on tal naine ja oma elu ja nüüd on ta muutunud ka. Meil ei klapi enam.

Eile saatsin I-le kirja, siis olin ka terve päev nii tegus ja rõõmus. Olin nii elevil, et saan varsti vastuse ja nii vahva on. Aga pettumus tuli õige pea. Kirja ei tulnud ja nüüd olen ma jälle selles masenduses ja üksinduses.

Nõme tunne on kirjutada pikki kirju ja vastu ei tule tähtegi. Mitte üht tähtegi. Kaua ma annan, saamata midagigi tagasi. :D

Vot. Jõul on tulemas, ma soovin endale head sõpra. Sellist head sõpra. Ma ei oska tema parameetreid välja tuua. Ma ei tea, milline ta peaks olema. Aga loodan, et Jõuluvana on tark mees ja teab, mida ma tahan. :D Kas Jõuluvana on mees? Kaasaegses ühiskonnas võib ta ju ka naine olla? Või ei või? Vahet pole. Jõuluvana isiksus. :D

***

Täna oli plaanis kindlasti paari kohta kandideerida. Katsetada seda kandideerimise asja. Aga näed, ei mänginud välja.

Ma arvan, et nüüd lähen ma TV ette ja võtan sealt seda emotsiooni ja elan teiste elu, sest ma ei suuda seda üksildust välja kannatada. Mul on mõlemad, nii üksildus kui ka üksindus.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

8 kommentaari postitusele Üksindus “sakib” täiega

 1. Madli kirjutab:

  Infoks (ja mitte paha pärast), tegelikult slängsõna “sakib” tuleneb ikka sõnast “suck”(imema), mitte “sack”.

  • Avatar minny minny kirjutab:

   Täna hommikul mõtlesin ka, et see sõna on “u”-ga (aga tähendust ei teadnud). Aga mul on heameel, et valesti kirjutasin. See näitab, et tegelikult ma pole ropp ja tegelikult ma neid sõnu ei tea. :D ;)

 2. Roland kirjutab:

  Õige on kirjutada “sag”, mitte sack või muud sellist. Minny, Sa ei taha tähendust teada :)

  • Avatar minny minny kirjutab:

   Ma pole sellega väga nõus.

   See sõna, mida ma kasutada tahtsin jäi mulle kõrva TV-d vaadates. Tavaliselt kasutatakse lauses “This sucks”. Sinu pakutud sõna ei kõla nii. Sinu pakutud sõna kõlab (google tõlkes) “sääg”, aga see sõna, mida mina olen kuulnud on “saks”. Häälduse kirjutasin vabalt (lohakalt).

   Kas see sõna sinna sobis, seda ma ei tea. Ma ei mõelnudki tähenduse peale. Mulle on tundunud, et seda “this sucks” kasutatakse ebameeldivate olukordade kirjeldamiseks.

   Keel on sümbolite kogum ja suhtlemine on n-ö kodeeritud sõnumite saatmine ja lahti kodeerimine (mõnikord on saatja, n-ö juhe ka vahel). Tahtsin jõuda selleni, et selle sõna kuulmisega on mul tekkinud mingi emotsioon, ettekujutus (olukorrast) ja siis mulle tunduski, et see sobiks minu olukorda kirjeldama. Kusjuures ma üldse väga ei süüvinud sõnade tähendusse.

   Kokkuvõtteks. Ma jõudsin arusaamisele, et ropud sõnad ei sobi mulle ja igasuguste inglisekeelsete väljenditega peaksin ma olema ettevaatlik, sest nende tähendus võib oluliselt erineda sellest ettekujutusest, mis mul on mõne sõnaga tekkinud.

   Lisaksin veel siia ühe näite sõnadest ja nendega koos käivast sisust (ettekujutusest). Nt kui erinevatele inimestele antakse ülesandeks kirjeldada sõna “ema” või pilti, mis tekib sõnaga “ema”, siis saadakse väga palju erinevaid kirjeldusi. Ühe jaoks on ema see, kes paneb õhtul talle teki peale, teise jaoks on ema see, kes annab musi enne kooli minekut, kolmanda jaoks on ema see, kes “peksab jalaga” kui tal (emal) on halb tuju jne… Mõnele meenub sõna “ema” kuuldes koogi lõhn või pliidiukse kolin.
   Ehk siis, sõna “ema” on saanud erineva tähenduse (sisu) erinevate inimeste puhul.

   Nii on juhtunud ka minu ja roppude sõnadega. Usun, et paljud ei süüvi sõnade sisusse. Vaatan seda “Teen mom OG” ja seal kõlab tihti f*** sõna, aga kui see sõna iga kord ära tõlkida, siis muutuksid laused üsna naljakaks.

 3. Roland kirjutab:

  Põhh mine metsa Minny. “SAG” on nali neile, kes arvavad, et igasugused ropud sõnad on OK. SAG tähendab lõtvust. Lõtvunud rindu või mida iganes mehe juures. “Suck” sõnana pole midagi hirmsat, aga enamasti tähistab BJ’t ehk BLOwJObi ehk suhuvõtmist ehk ainult seksuaalset iha rahuldamises või mõne jaoks hälvet väljendavat tegevust ehk kui sinu jaoks imemine pole kuritegu, siis ela vabalt.

  • Avatar minny minny kirjutab:

   Ilmselgelt oled sa kusagil kõrgemal dimensioonis. :D Ma ei saa päris täpselt aru su mõtet.
   Esimene pool kommentaarist on enam-vähem mõistetav, aga kommentaari teises pooles ma n-ö kaotan su. Ei saa aru, mida sa öelda tahad.

 4. Roland kirjutab:

  Heh, jõin end joobesse, aga Sulle ei vastanud. Tegelikult tahaksin Sind julgustada, kuigi enamasti pole päri Sinu maailmavaadetega ja varem mõned Sinu maailma vaated olid suht solvavad isiku tasandil. Ma tean, et poleks pidanud seda kirjutama, aga ma siiski hoolin oma valusast “suust” hoolimata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>